Author Topic: ver 4 install on NT 4.  (Read 3775 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

macktoomer

  • Guest
ver 4 install on NT 4.
« on: May 23, 2004, 01:05:29 AM »
tried to install ver 4 pro on an NT 4 machine with sp6a. the install states the machine needs sp4 or greater. I reinstalled sp6a to make sure, but I get the same message. anyone have any idea how to get around this?
Mack T.

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11658
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:ver 4 install on NT 4.
« Reply #1 on: May 23, 2004, 01:37:55 AM »
Open regedit and look in the HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Windows key for a value called CSDVersion. It should be at least 0x00000400 (that is, SP4). Is it?
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

macktoomer

  • Guest
Re:ver 4 install on NT 4.
« Reply #2 on: May 23, 2004, 01:54:39 AM »
it is 0x00000600

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11658
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:ver 4 install on NT 4.
« Reply #3 on: May 23, 2004, 01:42:35 PM »
Search for a file called setup.log on your hard drive (possibly in a temp directory) and post it. It should contain more info.

Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

macktoomer

  • Guest
Re:ver 4 install on NT 4.
« Reply #4 on: May 23, 2004, 08:14:55 PM »
setup.log attached as setuplog.txt

macktoomer

  • Guest
Re:ver 4 install on NT 4.
« Reply #5 on: May 23, 2004, 08:18:47 PM »
had to rename the file, forum says that file name is already in use. twice is has said that. try it again as setlog.txt. sorry for any inconvience. :-[ ???

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11658
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:ver 4 install on NT 4.
« Reply #6 on: May 23, 2004, 08:44:54 PM »
Oops, sorry that's not the correct one.

You know what? Maybe the setup is deleting the file when exiting. Try searching for it when you have the error message saying you need SP4 displayed on the screen (i.e. while the setup is still running).

Should be somewhere at %TEMP%\avinst<somenumber>

Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

macktoomer

  • Guest
Re:ver 4 install on NT 4.
« Reply #7 on: May 23, 2004, 09:13:20 PM »
there is no file under avinst

macktoomer

  • Guest
Re:ver 4 install on NT 4.
« Reply #8 on: July 02, 2004, 01:48:16 PM »
Sorry for the delay, I got frustrated and busy. This is regarding the post about the setuplog.txt file that didn't exist. And, installation stating I needed at least SP4 when I already have SP6. The only file I found was a log file which I cut & pasted into a Word doc. Hope this helps you help me.