Author Topic: error during update  (Read 7981 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alien

  • Guest
error during update
« on: June 08, 2004, 08:36:03 PM »
Hey, i often get an error during the automatic update of avast. (red box instead of the regular blue)
With the note "pakket onderbroken" (in Dutch) or translated installation interrupted (i hope i translated it correctly  ;) )

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re:error during update
« Reply #1 on: June 08, 2004, 08:53:12 PM »
Hey, i often get an error during the automatic update of avast. (red box instead of the regular blue)
With the note "pakket onderbroken" (in Dutch) or translated installation interrupted (i hope i translated it correctly  ;) )

Can you update manually?
Do you use a firewall? Which one? Does avast can connect the Internet?
The best things in life are free.

Alien

  • Guest
Re:error during update
« Reply #2 on: June 08, 2004, 08:58:41 PM »
Quote from: Technical link=board=2;threadid=5019;start=0#msg36392

Can you update manually?
Do you use a firewall? Which one? Does avast can connect the Internet?
[quote
If i update manually i get the same error, is connected to internet, i don't use firewall

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re:error during update
« Reply #3 on: June 08, 2004, 09:08:25 PM »
If i update manually i get the same error, is connected to internet, i don't use firewall

Well, do you use a proxy filter?
Can you browse other sites?
The best things in life are free.

Alien

  • Guest
Re:error during update
« Reply #4 on: June 08, 2004, 09:17:09 PM »
no proxy, i can browse other sites

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re:error during update
« Reply #5 on: June 08, 2004, 09:26:23 PM »
Well, it the avast settings link bellow on my signature you can found some suggestions. Specially on section [InetWD].
You must configure avast correctly to dial-up and/or DSL connection. That's my 'last' guess as you do not use proxy nor firewall (really?, won't you use one?).

If you want to get rid from the red panel, set
SuppressUpdateErrorInfo=1
on section [AAVM]

Hope this help  8)
The best things in life are free.

Alien

  • Guest
Re:error during update
« Reply #6 on: June 09, 2004, 10:10:48 AM »
hmm, mostly the same (the .ini) but it ends with [splash] KeyUsage=1

Btw i was wrong, i use a proxyserver (i guess) i goet my internet from Telenet, so i use proxy.pandora.be.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re:error during update
« Reply #7 on: June 09, 2004, 09:48:33 PM »
hmm, mostly the same (the .ini) but it ends with [splash] KeyUsage=1

Btw i was wrong, i use a proxyserver (i guess) i goet my internet from Telenet, so i use proxy.pandora.be.

Did you configure well the avast proxy settings?
(avast settings > Update (Basic) > Details > Proxy settings)
You have a 'test connection' buttom there... Good luck.
The best things in life are free.

Alien

  • Guest
Re:error during update
« Reply #8 on: June 10, 2004, 08:17:30 AM »
It says it works correctly, but here is a log from the error.

Kobra

  • Guest
Re:error during update
« Reply #9 on: June 10, 2004, 08:20:59 AM »
Re-Run the installer, it will repair your installation.  Theres a thread about this problem already that someone has had, and thats how I fixed, and he did the same, and it fixed it.

Not sure what causes this, its some sort of rare corruption i'm guessing, and its very rare.

softwareguy

  • Guest
Re:error during update
« Reply #10 on: June 10, 2004, 08:24:32 AM »
Try downloading the VPS file to your hard drive and open it with Notepad.
Look and make sure it is not a HTML document.

Alien

  • Guest
Re:error during update
« Reply #11 on: June 10, 2004, 01:35:17 PM »
Re-Run the installer, it will repair your installation.  Theres a thread about this problem already that someone has had, and thats how I fixed, and he did the same, and it fixed it.

Not sure what causes this, its some sort of rare corruption i'm guessing, and its very rare.

Indeed the problem is fixed (4now), so softwareguy i didn't have to try it your way.
All thx very much!