Author Topic: Avast 5 doesn't have all of its functions?  (Read 2451 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Zypher

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Avast 5 doesn't have all of its functions?
« on: February 08, 2010, 11:50:14 PM »
I have recently downloaded Avast 5 and read the quick start up guide.
http://www.avast.com/documentation/quick-start-guide-free-en-ww.pdf

When I go to the tab, SCAN COMPUTER, it doesn't have all of its functions. All I see is the Icons of the certain types of scans in large blank separting boxes. It has no text, a start button, or a more details arrow. Other than the icons, I only have the Create Custom Scan tab. Why is that?

Another thing is in the Summary>Statistics. All I can see is "Unable to show statistics. The parameter is incorrect." What does this mean and how would I get this to work?
Please and Thank you

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11711
    • AVAST Software
Re: Avast 5 doesn't have all of its functions?
« Reply #1 on: February 08, 2010, 11:54:20 PM »
Please restart the computer.

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 82286
  • No support PMs thanks
Re: Avast 5 doesn't have all of its functions?
« Reply #2 on: February 08, 2010, 11:55:46 PM »
Reboot, if no change then try a repair of avast. Add Remove programs, select 'avast! Anti-Virus,' click the Change/Remove button and scroll down to Repair, click next and follow.
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 1909 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 19.8.2393 (build 19.8.4793.544) UI-1.0.415/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ WinPatrol+/

Offline Zypher

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Avast 5 doesn't have all of its functions?
« Reply #3 on: February 09, 2010, 12:02:15 AM »
Lol I am such a nub. It works now (: Thank you for your time and help

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 82286
  • No support PMs thanks
Re: Avast 5 doesn't have all of its functions?
« Reply #4 on: February 09, 2010, 01:21:25 AM »
;D
No problem.
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 1909 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 19.8.2393 (build 19.8.4793.544) UI-1.0.415/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ WinPatrol+/

Offline sdekalb

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Avast 5 doesn't have all of its functions?
« Reply #5 on: February 09, 2010, 01:25:57 AM »
I have had the older version of AVAST and recently upgraded to V5.  It does not work with SolidWorks 2009 and has been tested and confirmed by them.  When SAVE AS is used in SW2009, it shuts down the program.  How can I get AVAST 4 back since I have already paid for AVAST 5???
Thanks!