Author Topic: 5.0.545- comcast.net and outlook 2010 Issue  (Read 13358 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gosmeyer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
5.0.545- comcast.net and outlook 2010 Issue
« on: May 09, 2010, 10:08:52 PM »
Any idea why now I am not able to scan outbound messages? It worked fine before update to v 5.0.545 today??  comcast.net-Outlook 2010-Win7 64bit  same settings before reboot --works great when I deselect it  ??? 

Thanks,

doktornotor

  • Guest
Re: 5.0.545- comcast.net and outlook 2010 Issue
« Reply #1 on: May 09, 2010, 10:12:34 PM »
Yeah, that idea would be to set SMTP encryption to NONE in your email client.

Offline gosmeyer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: 5.0.545- comcast.net and outlook 2010 Issue
« Reply #2 on: May 09, 2010, 10:18:13 PM »
Thanks,

Still a no go--error is--none of the authentication methods supported by this client are supported by your server.??

doktornotor

  • Guest
Re: 5.0.545- comcast.net and outlook 2010 Issue
« Reply #3 on: May 09, 2010, 10:20:49 PM »
Well, shut down outlook, go to mailshield advanced settings - ssl accounts - delete anything comcast- related out there and try again. If that doesn't work, post the settings you have in outlook and avast (above) here.

Offline gosmeyer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: 5.0.545- comcast.net and outlook 2010 Issue
« Reply #4 on: May 09, 2010, 10:52:01 PM »
With scan outbound on:

Avast SSL accounts comcast.net   POP3  995  SSL
                            comcast.net   SMTP  587  TLS

Outlook  -  Incoming server POP3  995
                requires encrypted connection is selected
                outgoing server SMTP 587
                encryption type SSL -error- sever does not support encryption method try changing
                                      None-error- cannot establish SSL
                                      Auto-error- cannot establish SSL
                                      TSL-error- cannot establish SSL

Turn off scan outbound and use TLS in client and Avast and all is fine ??

Thanks again,

doktornotor

  • Guest
Re: 5.0.545- comcast.net and outlook 2010 Issue
« Reply #5 on: May 09, 2010, 10:55:00 PM »
Sigh. I already explicitely told you to disable ANY encryption in Outlook. Also set the ports to normal, not the encrypted ones.

Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 69443
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: 5.0.545- comcast.net and outlook 2010 Issue
« Reply #6 on: May 09, 2010, 11:00:00 PM »
gosmeyer, please listen to doktornotor..!! ;)
asyn
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.2.2453.Beta#4 [UI.601] - EEK - Firefox ESR 78.8 [NS/uBO/PB] - TB 78.8
Avast-Tools: Secure Browser 88.2 - Cleanup P 21.1 - SecureLine 5.9 - Driver Updater 21.1 - CCleaner 5.77
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline gosmeyer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: 5.0.545- comcast.net and outlook 2010 Issue
« Reply #7 on: May 09, 2010, 11:09:47 PM »
The only way for ME to send is to turn off outbound scan. normal or encrypted on both ports and outlook, been there done that.

Sorry, thanks for your troubles- will screen shots help?

Offline gosmeyer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: 5.0.545- comcast.net and outlook 2010 Issue
« Reply #8 on: May 09, 2010, 11:14:04 PM »
Sorry for my ignorance guys but I have tried to the best of my ability to follow  ???

doktornotor

  • Guest
Re: 5.0.545- comcast.net and outlook 2010 Issue
« Reply #9 on: May 09, 2010, 11:20:54 PM »
Well... last try:

Outlook:
POP3: 110/Encryption: None
SMTP: 25 or 587 shouldn't matter/Encryption: None

Avast: Delete all current setting there.


Offline gosmeyer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: 5.0.545- comcast.net and outlook 2010 Issue
« Reply #10 on: May 09, 2010, 11:36:51 PM »
Thanks so much for your time, all is well  :)  I know how frustrating it is trying to convey solid knowledge to a nube.

doktornotor

  • Guest
Re: 5.0.545- comcast.net and outlook 2010 Issue
« Reply #11 on: May 09, 2010, 11:44:25 PM »
It works? Yay! Doktornotor opens a late night beer  ;D

Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 69443
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: 5.0.545- comcast.net and outlook 2010 Issue
« Reply #12 on: May 10, 2010, 07:22:05 AM »
It works? Yay! Doktornotor opens a late night beer  ;D

This one was hard-earned... Cheers..!!! ;D
asyn
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.2.2453.Beta#4 [UI.601] - EEK - Firefox ESR 78.8 [NS/uBO/PB] - TB 78.8
Avast-Tools: Secure Browser 88.2 - Cleanup P 21.1 - SecureLine 5.9 - Driver Updater 21.1 - CCleaner 5.77
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline ginshi13

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: 5.0.545- comcast.net and outlook 2010 Issue
« Reply #13 on: May 14, 2010, 03:18:25 AM »
I have a similar issue, cannot send email from my school email address.  did the steps/settings but i get this:

Sending reported error (0x800CCC67): The server responded: 421 cannot connect to SMTP server 142.204.1.21 (142.204.1.21:25)

and:
sending reported error (0x80042109): outlook cannot connect to your outgoing (STMP) email server. if you continue to recieve this message, contact your server administrator or internet service provider

and:
sending reported error (0x8004210B): teh operation timed out waiting for a response from the sending (STMP) email server. if you continue to recieve this message, contact your server administrator or internet service provider

this is on the latest version of avast home program and virus db as of May 13, 2010 21:12 EDT.  I'm running Windows 7 ultimate, Outlook Professional Plus 2010 BETA version: 14.0.4536.1000 (32-bit)
« Last Edit: May 14, 2010, 03:25:16 AM by ginshi13 »

doktornotor

  • Guest
Re: 5.0.545- comcast.net and outlook 2010 Issue
« Reply #14 on: May 14, 2010, 07:47:18 AM »
I have a similar issue

No, you don't.

Quote
outlook cannot connect to your outgoing (STMP) email server.