Author Topic: Screen saver module  (Read 13150 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67236
Screen saver module
« on: August 11, 2004, 04:43:53 AM »
Another weird thing happening with this module...
Besides the left files on avast temp folder, now I cannot even 'start' it.
The screen saver is the same of all the time (Webshots).
What's up?
The screen stay at zero files scanned and the screen saver never stops  >:(
The best things in life are free.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67236
Re:Screen saver module
« Reply #1 on: August 13, 2004, 04:37:17 PM »
Hello!!!  :(
Nobody from Alwil?  :P

Right now I have there unp folders under avast temporary directory...
All of them from the screen saver module because I do not run any on-demand scanning...  :(  :'(
« Last Edit: August 13, 2004, 05:05:00 PM by Technical »
The best things in life are free.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67236
Re:Screen saver module
« Reply #2 on: August 13, 2004, 05:09:41 PM »
I'll post the folder contents lists... Maybe someone could 'discover' to which archive file their belong and help Alwil to solve the temporary folder issue  :'(
The best things in life are free.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67236
Re:Screen saver module
« Reply #3 on: August 13, 2004, 05:12:25 PM »
Second folder...
The best things in life are free.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67236
Re:Screen saver module
« Reply #4 on: August 13, 2004, 05:14:12 PM »
Third one (sorry, the file sizes were always above the 150kB allowed)
The best things in life are free.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31210
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re:Screen saver module
« Reply #5 on: August 13, 2004, 05:14:45 PM »
You're not the only one who is having problems with the screensaver. Me too. When I select Avast as screensaver and then in the settings set my Startrek screensaver it is not running at all. When I choose another screensaver to run under Avast, some work and some don't. When I choose just Avast as screensaver and choose example, it runs fine, but when I then click cancel to go back to the desktop without changes, it keeps running and I have to end it in taskmanager. Looks like the Alwil people really need to check that part.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67236
Re:Screen saver module
« Reply #6 on: August 13, 2004, 05:19:06 PM »
When I select Avast as screensaver and then in the settings set my Startrek screensaver it is not running at all.

The same for the last version of Webshots too...

When I choose another screensaver to run under Avast, some work and some don't.

Not only the most 'intensive' but the common ones are with trouble right now...

When I choose just Avast as screensaver and choose example, it runs fine, but when I then click cancel to go back to the desktop without changes, it keeps running and I have to end it in taskmanager. Looks like the Alwil people really need to check that part.

Yeah... This is occurring with me too  :'(  :'( I'm not with SP2 in Portuguese yet...  :-[
The best things in life are free.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31210
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re:Screen saver module
« Reply #7 on: August 13, 2004, 05:45:16 PM »
I have it on system with and without sp2. Just discovered another thing. Here's what I did:

Choosed Avast as screensaver.
Clicked on example.
Screen saver worked.
Stopped the screensaver by moving the mouse.
Then click cancel in the screen settings.
Everything looked normal.
But the Avast screensaver was still running in taskmanager !
Even when I selected no screensaver and clicked ok, it kept running.
« Last Edit: August 13, 2004, 05:46:10 PM by Eddy »

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67236
Screen saver module bug or crash?
« Reply #8 on: August 14, 2004, 09:54:57 PM »
It's becoming really annoying...  >:(  >:(  >:(
Now 1,02372 Gb  >:(  :(  :'(

Will anybody solve this or continue saying that 'we don't know'...  >:(
The best things in life are free.

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11816
    • AVAST Software
Re:Screen saver module
« Reply #9 on: August 14, 2004, 10:59:42 PM »
Oh, so it's not really unp- files in the TEMP folder, but rather folders with ordinary files inside.
According to the content, it looks like installation CABs of Windows, or something like that. I'll check for exact match when I'm at work (what operating systems installers do you have on your disk?).

Now: this problem appears only with the screen-saver module? The other scanners, running with the same packer/sensitivity settings, scanning the same area, don't leave the files in TEMP folder?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67236
Re:Screen saver module
« Reply #10 on: August 15, 2004, 03:48:04 AM »
What operating systems installers do you have on your disk?

What do you mean... I have Windows XP SP1+ at the first partition.
A second installation of XP at the third partition of the same HDD.

Now: this problem appears only with the screen-saver module? The other scanners, running with the same packer/sensitivity settings, scanning the same area, don't leave the files in TEMP folder?

It seems that only scree-saver module is involved. I'm not running on-demand scans.
Only another possibility will be the on-access module.
Sensitivity is set to 'Custom' with some extra extensions added for open/create/modify.
The files never leave the temp folder automatically  :'(
The best things in life are free.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31210
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re:Screen saver module
« Reply #11 on: August 15, 2004, 11:27:32 AM »
Got the same here on several systems. XP Pro with SP1, standard settings of Avast.

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11816
    • AVAST Software
Re:Screen saver module
« Reply #12 on: August 15, 2004, 02:42:05 PM »
What operating systems installers do you have on your disk?
What do you mean... I have Windows XP SP1+ at the first partition.
A second installation of XP at the third partition of the same HDD.

I mean - the content seems like a Windows installation CAB file. I was just asking if you don't have a copy of Windows installation CD somewhere on your disk. Or... maybe Windows installer copies some of the CABs to the WinNT directory...

Now: this problem appears only with the screen-saver module? The other scanners, running with the same packer/sensitivity settings, scanning the same area, don't leave the files in TEMP folder?
It seems that only scree-saver module is involved. I'm not running on-demand scans.
Only another possibility will be the on-access module.

Sure, but if you run an on-demand scan - do the folders appear as well?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67236
Re:Screen saver module
« Reply #13 on: August 16, 2004, 02:33:35 PM »
I was just asking if you don't have a copy of Windows installation CD somewhere on your disk.

Yes I have... I was tired to reinstall or look for the CD when I need to repair/restore any system file.

Sure, but if you run an on-demand scan - do the folders appear as well?

I'll test and post. Thanks Igor for trying to solve this mess  ;)
The best things in life are free.

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11816
    • AVAST Software
Re:Screen saver module
« Reply #14 on: August 16, 2004, 02:37:52 PM »
I'll post the folder contents lists... Maybe someone could 'discover' to which archive file their belong and help Alwil to solve the temporary folder issue  :'(

I think the first folder matches the C:\WINDOWS\Driver Cache\i386\driver.cab file.
However, I cannot reproduce the problem :( The files are successfully cleaned here, both from the usual on-demand scan and from the screen-saver (all packers being scanned).
Is there anything special about the files in the left folder (or about the CAB file)...  such that read-only flag set?

Can you please try to scan the file with Simple/Enhanced User Interface and check if the folders appear again?