Author Topic: ON ACCESS SCANNER  (Read 6088 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

gerrard

  • Guest
ON ACCESS SCANNER
« on: December 22, 2004, 07:43:01 PM »
OUTLOOK/EXPRESS THEME

I have a message that reads:

"The Provider is waiting for a Subsystem to Start"

What does this mean... what am I doing wrong?

On XP, and have loaded 4.5 Home Addition

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9401
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re:ON ACCESS SCANNER
« Reply #1 on: December 22, 2004, 07:56:23 PM »
Did you restarted your machine after you have installed avast! ?
This is usually the reason for this error,but it might be something else...
Visit my webpage Angry Sheep Blog

gerrard

  • Guest
Re:ON ACCESS SCANNER
« Reply #2 on: December 22, 2004, 08:03:38 PM »
I have had Avast installed for a long time..

Thanks

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9401
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re:ON ACCESS SCANNER
« Reply #3 on: December 22, 2004, 09:15:14 PM »
Is Internet Mail provider started? (Start button should be grayed out and provider icon should be colorful).

You might also wanna try this:
Go to Add-Remove Programs,select avast! and use Repair function (scroll down the installer menu).
Maybe this will help. I hope.
Visit my webpage Angry Sheep Blog

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67241
Re:ON ACCESS SCANNER
« Reply #4 on: December 22, 2004, 11:05:58 PM »
Gerrard, are you refering to MS Outlook/Exchange plugin or, on contrary, Internet Mail provider?
Which provider is waiting for a subsystem to start?
The best things in life are free.

DukeNukem

  • Guest
Re:ON ACCESS SCANNER
« Reply #5 on: December 23, 2004, 05:29:17 PM »
If you are talking about the outlook/exchange provider then it will only start if you have outlook running.

So run outlook, you will see that the message has changed to running.

It is perfectly normal.

If you dont use outlook then you can terminate this provider.


« Last Edit: December 23, 2004, 05:29:37 PM by DukeNukem »

techie101

  • Guest
Re:ON ACCESS SCANNER
« Reply #6 on: December 23, 2004, 06:31:38 PM »
Gerard,

I think what everyone here is trying to tell you is that the module in the On Access Protection Console that reads Outlook is for Microsoft Outlook Exchange NOT Outlook Express.

OE uses the Internet Mail module.  As long as you have the other modules running (Standard/Internet/P2P/IM), then you are fine.  If you do not use P2P, then you can uninstall it to speed things up a bit.

gerrard

  • Guest
Re:ON ACCESS SCANNER
« Reply #7 on: December 24, 2004, 03:58:54 AM »
Thanks.... the exact misunderstanding I had. I am now only running the internet mail module. The mention of "Exchange" had me thinking of Outlook Exchange.

Thanks kindly for ALL remarks.

Merry Christmas

techie101

  • Guest
Re:ON ACCESS SCANNER
« Reply #8 on: December 24, 2004, 05:41:37 AM »
gerard,

You should be running the Standard Shield as well!

 ;)

bowlingd

  • Guest
Re:ON ACCESS SCANNER
« Reply #9 on: December 31, 2004, 04:35:36 PM »
I'm having the same problem....When I start Avast, it says that the Outlook/Exchange provider is waiting for a subsystem to start - this even happens after I start Outlook.....WHat do I need to do do get the Outlook/Exchange provider to start?! Thanks in advance for any help!

DukeNukem

  • Guest
Re:ON ACCESS SCANNER
« Reply #10 on: December 31, 2004, 07:08:43 PM »
bowlingd,

Are you using outlook express?

or

Outlook?


Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67241
Re:ON ACCESS SCANNER
« Reply #11 on: December 31, 2004, 07:09:15 PM »
What do I need to do do get the Outlook/Exchange provider to start?! Thanks in advance for any help!

Check if the avast plugin is not disabled into MS Outlook:

Outlook 2003 > Help > About > Disabled items
Outlook 2000 > Tools menu > Options > Other > Advanced Options > Add-In Manager
The best things in life are free.

bowlingd

  • Guest
Re:ON ACCESS SCANNER
« Reply #12 on: January 01, 2005, 12:01:56 AM »
Actually, I got this one figured out....Now I have a new question regarding the smtp settings for gmail....See http://forum.avast.com/index.php?board=2;action=display;threadid=10006;start=new