Author Topic: my dashboard issues with the reports from my avast installations  (Read 3188 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ovidiu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 26
currently in my dashboard I see: "Status Unsecured" and below it the details are: http://screencast.com/t/3Ll3HRMq

but actually the realtime shield is on while the mail shield is off: http://screencast.com/t/wybz6lLI

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67249
Re: my dashboard issues with the reports from my avast installations
« Reply #1 on: April 27, 2012, 03:15:39 PM »
In my case, the dashboard is not reporting all my linked devices.
On the device, it's said that I'm linked to my account. In the account website, the device is not listed...
Sorry, I did not want to hijack your thread...
The best things in life are free.

Offline Jan Gahura

  • Avast team
  • Full Member
  • *
  • Posts: 162
    • ALWIL Software
Re: my dashboard issues with the reports from my avast installations
« Reply #2 on: April 27, 2012, 05:52:20 PM »
Hi,

currently in my dashboard I see: "Status Unsecured" and below it the details are: http://screencast.com/t/3Ll3HRMq

but actually the realtime shield is on while the mail shield is off: http://screencast.com/t/wybz6lLI
Real-time shields refer to all shields not only the file system shield. It basically says that you have a shield down, which is not good in terms of security.

In my case, the dashboard is not reporting all my linked devices.
On the device, it's said that I'm linked to my account. In the account website, the device is not listed...
Sorry, I did not want to hijack your thread...

If you delete a device from account, the corresponding avast installation will still think it's connected. We don't have this type of notification between server and client, yet.

Regards,
Jan

Offline Ovidiu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 26
Re: my dashboard issues with the reports from my avast installations
« Reply #3 on: April 29, 2012, 05:37:55 PM »
Ok, so I'll just ignore this then since I'll never need the mail shield. Only using Gmail over https so they are unnecessary I guess.

Offline tumic

  • Moderator
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 724
Re: my dashboard issues with the reports from my avast installations
« Reply #4 on: April 30, 2012, 09:27:25 AM »
Ok, so I'll just ignore this then since I'll never need the mail shield. Only using Gmail over https so they are unnecessary I guess.

If you only use the webmail version of gmail (and no other mail account), there is no need to have the mailshield on. It scans only POP3 and IMAP connections.