Author Topic: mail scanner removes last 12 lines when inserting notes  (Read 3394 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Pandora

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • You can't always be lucky ;-)
    • Have Fun and pay a visit @ Curacao !!!
mail scanner removes last 12 lines when inserting notes
« on: August 27, 2003, 10:59:21 AM »
Hi

(At the end you will find the find the technical information and a copy of the ini file)

I am using your marvelous program aVast 4.
Since a few days I do have problems:

I am unable to have the mail scanned. This after a system crash. (Blue screen in XP)
Nor does the mail wizard helps to solve the problem.

I am using XP Prof w Office XP and Outlook 6.

Although it is telling me:
Internet Mail:
- Scan outbound mail [SMTP]
- Scan inbound mail [POP3]
- Scan inbound mail [IMAP]
- Heuristic sensitivity: medium

Outlook:
- Scan inbound and outbound mail
- Scan unread messages on open
- Heuristic sensitivity: medium

File system:
- Scan selected files on open

No error messages. only informational messages
Only the provider Outlook/Exchange is not running according to aVast
3 providers/2running

I can send and receive infected mails (tested with eicar and unfortunaly I did find out after having received a old file which can be cleaned with you cleaner e.g. eicar)

If I manually enter the setting of mail protection then the mail is scanned but aVast deletes lines of the message.
Usually the last 12 lines.

Installing- uninstall, reapir does not work nor removing with the avast remover tool.



Technical background:
What operating system are you using? (e.g. Windows 2000 Server...)
>>>>>Windows XP Porefssional Patched up tot to day& Office XP patched up to today

What version of avast! are you using? (e.g. 4.0.160 - you can find this information in "About avast!..." dialog)
>>>>>4.0.235

What version of VPS file are you using? (e.g. 0303-10, 04/15/2003 - you can find this information in "About avast!..." dialog)
>>>>>0308-2 26.08.2003

What is your basic hardware configuration? (e.g. Intel Pentium III 800 MHz, 128 MB RAM)
>>>>> Maxdata Pro 650 T Laptop  (P3 600 MHZ, 512 MB 6 GB free 2.1 GB) www.maxdata.com

How do you connect to Internet? (e.g. dial-up, using proxy server, using firewall...)
>>>>> direct thru ADSL (etech with firewall)  to the ISP with own IP

What is your e-mail client? (e.g. Outlook, Outlook Express, IncrediMail...)
Microsoft Office XP and outlook 6 both updated with the latest patches

Do you use some other security software? Which one? (e.g. Norton Antivirus...)
>>>>> aVast4 home

What are the steps to reproduce the bug again?
>>>>> do not know how it occurred so I can not reproduce

Do appear some error messages? Which ones?
No error messages. only informational messages
Only the provider Outlook/Exchange is not running according to aVast
3 providers/ 2running


the complete copy of the ini file
[Languages]
0405=Czech
0407=German
0409=English
040A=Spanish
0410=Italian
Engine=1033
[Common]
ApprovedPerson=Ben Wilmink
ApprovedFirm=
ProductVersion=4.0
VersionLabel=Jun2003-2
ThreadTerminationTimeout=30000
Enterprise=0
Database=ODBC
Exclude=
VPSUpdate=Automatic
ProgramUpdate=Automatic
LoggingLevel=1
NetAlert=
ProxySettings=Autodetect
ProxyAddress=
ProxyPort=0
[Communication]
InformationTimeout=300
InformationPortAddress=6000
ClientsListenPortAddress=6011
SynchroTimeout=30
[Server]
SelectTimeout=2
MinimalCacheTime=300
ManageEngines30=1
StoreEvents=31
[Version30]
ListenPortAddress=5313
RetrySend=1
Engines=*
ExceptEngines=
ResultsTimeout=10
RetryInterval=1
[UserInterface]
Bitmaps=images
GradientFont=Times New Roman
ErrorDlgTimeout=10000
RespondTimeout=30
EnableSkins=0
ShowSplash=1
HomePage0405=http://www.asw.cz/czech/
HomePage0409=http://www.avast.com/
UserForum0405=http://www2.asw.cz/forum/
UserForum0409=http://www.avast.com/forum/
Support0405=support@asw.cz
Support0409=support@avast.com
BuyForm0405=http://www.asw.cz/czech/i_idt_173.html
BuyForm0409=http://www.avast.com/i_idt_173.html
RegistrationForm0405=http://www.asw.cz/czech/index.php?scr=register&kat=207
RegistrationForm0409=http://www.avast.com/index.php?scr=register&kat=207
ResidentBalloonShown=1
VRDBBalloonShown=1
ShowSpecialTasks=0
[MailScanner]
DefaultPopServer=pop3.zonnet.nl
DefaultSmtpServer=smtp.zonnet.nl
ShowTrayIcon=1
AutoSetProtection=1
PassThrough=1
[VRDB]
LastFile=
MergeIcons=1
FullComplete=1061641595
[Splash]
KeyUsage=1
[AAVM]
CheckFloppies=0
CheckCDRom=0
CheckRemovables=0
[Simple]
SkinUseLayeredWindows=0
ShowHelpCheckList=1

Offline sedina

  • Avast team
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 237
Re:mail scanner removes last 12 lines when inserting notes
« Reply #1 on: September 05, 2003, 08:14:18 PM »
Hi,
there is a bug in version 235, which can cause modification of few last
lines in email (but - only in case when inserting note is enable). "The effect" is
that some text is doubled, or missed. The fix of this problem (if not, please contact me - sedina@asw.cz) will be in the next program update (during next week)

Thanks!

pavels

Offline Pandora

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • You can't always be lucky ;-)
    • Have Fun and pay a visit @ Curacao !!!
Re:mail scanner removes last 12 lines when inserting notes
« Reply #2 on: September 07, 2003, 02:09:32 AM »
I also want to mention after you have reinstalled the program the error disappears but you can 'restore' the error after having had a update of outlook with the office update utility of Microsoft.
It is not always reproducable.
There is also an other problem occouring after some updates with outlook when you start outlook after havingdone the update.
To solve the problem you have to diable the plug in. Close Outlook. check that it is fully unload from the memory (taskamanger).
Restart Outlook once and shutdown Outlook
Than restart aOutlook and enable the plug in by using help - about outlook - disabled items enablethe avast plug in.