Author Topic: Avast kills network access to Internet  (Read 2813 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tcw

  • Guest
Avast kills network access to Internet
« on: December 21, 2012, 05:57:42 AM »
I had Avast 7 installed, was playing around with it and properly uninstalled it. Somehow mistakenly installed version 3 from a package I hadn't deleted off the MAC, then uninstalled that when I realized it was an old version, and then reinstalled version 7. Now when I install version 7, I can't go anywhere on the web. Uninstall version 7, everything back to normal again. I think version 3 didn't get totally removed... I accidentally discovered that when two antivirus programs are installed on  the MAC at the same time, this results in no Web access :-) Had Sophos on there before, then removed it,  then everything fine. :-)

For a while Avast 7 was working, like I previously stated, but after mistakenly installing and removing version 3, now 7 won't work right... Ideas? is there a removal utility that can wipe the traces of version 3 off the unit?

OSX 10.6.8

Additional info: if I disable the Web Shield, I can get out on the web...
« Last Edit: December 21, 2012, 06:56:40 AM by tcw »

Offline tumic

  • Moderator
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 724
Re: Avast kills network access to Internet
« Reply #1 on: December 21, 2012, 04:08:26 PM »
What is in the system log file (/var/log/system.log)?

tcw

  • Guest
Re: Avast kills network access to Internet
« Reply #2 on: March 17, 2013, 09:34:55 PM »
What exactly are you seeking from the log file?

I know this topic is old, but I removed Avast and forgot about it till now, then had the same problem after reinstalling it again...