Author Topic: Re: *** URGENT *** Vile viruses that are proving difficult to resolve.  (Read 35200 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nexar

  • Guest
I believe I have some sort of an infection on my XP SP3 computer.  I have already run AdwCleaner and Malwarebytes have the logs for those.  Both found some stuff and managed to clean them up successfully as well.  My question is do I need to now continue running the remainder s/w i.e. OTL and aswMBR?

Thanks

Nexar
« Last Edit: February 20, 2013, 08:30:52 PM by nexar »

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76038
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Do I need to run all the s/w in 'Logs to assist cleaning malware'?
« Reply #1 on: February 14, 2013, 03:15:48 PM »
My question is do I need to now continue running the remainder s/w i.e. OTL and aswMBR?

Yes, please also run OTL and aswMBR.
W8.1 [x64] - Avast Free AV 23.3.8047.BC [UI.757] - Firefox ESR 102.9 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 102.9.1
Avast-Tools: Secure Browser 109.0 - Cleanup 23.1 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 23.1 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 37478
  • Not a avast user
Re: Do I need to run all the s/w in 'Logs to assist cleaning malware'?
« Reply #2 on: February 14, 2013, 04:18:44 PM »
your malwarebytes log say "no action taken".   did you click the remove selected button after scan?


nexar

  • Guest
Re: Do I need to run all the s/w in 'Logs to assist cleaning malware'?
« Reply #3 on: February 14, 2013, 05:14:35 PM »
Oops sorry... there is a log produced when it completes but before any action is taken.  I'd saved that as well.  I'm now attaching the one showing the removal/quarantining.

I am also attaching the OTL.txt and Extras.txt files from OTL.

However when I ran aswMBR.exe it ran for quite a while and then crashed.  I haven't tried to run it again.

Thanks for all your help.


Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 37478
  • Not a avast user
Re: Do I need to run all the s/w in 'Logs to assist cleaning malware'?
« Reply #4 on: February 14, 2013, 05:17:05 PM »
Quote
However when I ran aswMBR.exe it ran for quite a while and then crashed.  I haven't tried to run it again.
try run it from safe mode

nexar

  • Guest
Re: Do I need to run all the s/w in 'Logs to assist cleaning malware'?
« Reply #5 on: February 14, 2013, 06:09:59 PM »
Sure I'll give that a go.  Please can you tell me what happens next.

Thanks

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 37478
  • Not a avast user
Re: Do I need to run all the s/w in 'Logs to assist cleaning malware'?
« Reply #6 on: February 14, 2013, 06:11:13 PM »
Sure I'll give that a go.  Please can you tell me what happens next.

Thanks
a removal expert is notified and will check the log....and then you follow whatever he say   ;)

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Do I need to run all the s/w in 'Logs to assist cleaning malware'?
« Reply #7 on: February 14, 2013, 07:08:24 PM »
That looks clean, are you experiencing any problems ?

nexar

  • Guest
Re: Do I need to run all the s/w in 'Logs to assist cleaning malware'?
« Reply #8 on: February 14, 2013, 07:27:02 PM »
Ok I managed to get aswMBR.exe to run successfully and the log is attached.  I haven't tried anything as yet.  Perhaps it's best that you confirm that the last log is also clean and then I'll restart the system and have a go to see what happens.  is that OK.

Thanks again for all your help.

Nexar

nexar

  • Guest
Re: Do I need to run all the s/w in 'Logs to assist cleaning malware'?
« Reply #9 on: February 14, 2013, 07:27:59 PM »
Too much haste little speed.  Last log attached this time.  Sorry

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Do I need to run all the s/w in 'Logs to assist cleaning malware'?
« Reply #10 on: February 14, 2013, 07:37:13 PM »
Give the computer a good workout and if all is well I will remove the tools and tidy up

nexar

  • Guest
Re: Do I need to run all the s/w in 'Logs to assist cleaning malware'?
« Reply #11 on: February 14, 2013, 07:40:24 PM »
Thanks again.  However it will have to be tomorrow.  Tonight is ...... Love night!! Hope you get some as well.

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Do I need to run all the s/w in 'Logs to assist cleaning malware'?
« Reply #12 on: February 14, 2013, 07:47:52 PM »
 ;D ;D 8)

nexar

  • Guest
Re: Do I need to run all the s/w in 'Logs to assist cleaning malware'?
« Reply #13 on: February 15, 2013, 10:01:01 AM »
Ok the system's been going for about an hour and no problems experienced.  Thanks very much for assisting in resolving the problem.

I do have a few questions:

1.  Please can you confirm that of the 4 programs we ran only mbam was actually 'installed' on the system and that the other 3 are standalone pieces of s/w that are run on demand.

2.  Do I need to continue with mbam beyond the trial period?

3. What does ambam do that avast doesn't?  I had run a full system scan via avast which did not pick up any of the stuff that ambam did.

Look forward to hearing from you.

Nexar

nexar

  • Guest
Re: Do I need to run all the s/w in 'Logs to assist cleaning malware'?
« Reply #14 on: February 15, 2013, 10:08:28 AM »
Oops spoke too soon.  I tried to log into my web mail and got the following dialogue box:

Internal Error: ID "SmartbarImages" used multiple times!

Only option is to press OK.

When I press OK the message comes up again but with a check box underneath which says 'Prevent this page from creating additional dialogues'.

Once I tick that no further dialogues appear.  However I'm now wondering if it is suppressing any other dialogues which may be necessary as well.

I think Smartbar was one of the items that we had got rid of.

Any thoughts on what to do next?