Author Topic: VIRUS or TROJAN ON MY SYSTEM-Disabled my Avast Anti-virus!!!!  (Read 27143 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

REDACTED

  • Guest
Re: VIRUS or TROJAN ON MY SYSTEM-Disabled my Avast Anti-virus!!!!
« Reply #45 on: March 28, 2013, 03:12:22 PM »
I installed the update, but it DID NOT fix the problem.
Out of frustration, I decided to go ahead and try another system restore because
I have not been getting anywhere. I did a system restore previously,
but this time I looked back on this forum with you and picked a better date (3/5)
right after I was showing my system to be running OK when you said it looked clean.
It was a successful restore. AVAST IS RESTORED AND RUNNING!!!
I am running a full scan now. I am doing a custom scan including rootkits.
What else do you suggest to do?????

Update: Full scan is running, all seems to be working EXCEPT the progress bar keeps showing zero.
does this mean it isnt working properly? :-\
« Last Edit: March 28, 2013, 03:57:41 PM by tadabass@aol.com »

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: VIRUS or TROJAN ON MY SYSTEM-Disabled my Avast Anti-virus!!!!
« Reply #46 on: March 28, 2013, 04:01:37 PM »
Is the file name changing ?


REDACTED

  • Guest
Re: VIRUS or TROJAN ON MY SYSTEM-Disabled my Avast Anti-virus!!!!
« Reply #47 on: March 28, 2013, 04:39:03 PM »
Yes. After over an hour, the progress bar is finally showing 3%
and so far showes it has found one infected file.
i will let you know what it finds when finished.

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: VIRUS or TROJAN ON MY SYSTEM-Disabled my Avast Anti-virus!!!!
« Reply #48 on: March 28, 2013, 04:49:53 PM »
OK it is probably building its cache list as well so it may take a while

Just found out that Avast uses C++ 2008 SP1

REDACTED

  • Guest
Re: VIRUS or TROJAN ON MY SYSTEM-Disabled my Avast Anti-virus!!!!
« Reply #49 on: March 28, 2013, 06:19:10 PM »
The scan finished and found one High treat Rootkit file...
It is a TEMP file called TEMP\CLEARFI\CARBARC.EXE (Clearfi came on my comp., but I never use it)
I tried deleting it, but it says "THe system cannot find file specified."
Should I reboot? Should I try a boot scan? What else should I do?

« Last Edit: March 28, 2013, 06:53:06 PM by tadabass@aol.com »

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: VIRUS or TROJAN ON MY SYSTEM-Disabled my Avast Anti-virus!!!!
« Reply #50 on: March 28, 2013, 07:21:03 PM »
It is just a temporary file so clearing the temp folders will remove it.  But it is a false positive anyway 

Avast still working properly ?

REDACTED

  • Guest
Re: VIRUS or TROJAN ON MY SYSTEM-Disabled my Avast Anti-virus!!!!
« Reply #51 on: March 28, 2013, 08:07:40 PM »
Yes, it is working OK.
It is currently running a boot scan.
 Why do you say it is a false positive?

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: VIRUS or TROJAN ON MY SYSTEM-Disabled my Avast Anti-virus!!!!
« Reply #52 on: March 28, 2013, 08:42:21 PM »
As it is an either or file that can be used for good or bad in this case it is part of a known programme

REDACTED

  • Guest
Re: VIRUS or TROJAN ON MY SYSTEM-Disabled my Avast Anti-virus!!!!
« Reply #53 on: April 01, 2013, 09:31:39 PM »
I have given it a couple days to monitor how my system is operating.
Things seem OK. My Avast is working properly. Is there anything else I can do
to make sure there aren't any viruses/trojans on my system still other than running a scan?
What else do you recommend doing at this point?
I still have OTL & ADWCleaner on it.

I am so thrilled it is running ok now!!!!

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: VIRUS or TROJAN ON MY SYSTEM-Disabled my Avast Anti-virus!!!!
« Reply #54 on: April 01, 2013, 09:45:56 PM »
Follow the steps on post 15 http://forum.avast.com/index.php?topic=116571.15 to tidy up