Author Topic: 'Some Files Could Not Be Scanned'  (Read 4462 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline julieinwv

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 35
'Some Files Could Not Be Scanned'
« on: December 15, 2013, 07:11:03 PM »
What should you do when you get this:    some files could not be scanned

Thanks for any help!

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 7118
  • When you think you know, Think Again
Re: 'Some Files Could Not Be Scanned'
« Reply #1 on: December 15, 2013, 07:14:52 PM »
 There has been many posts on this very question.
These files are simply that: Files that can't be scanned. Nothing to worry about
You can use the "Search" function to get much information on your question.  :)
***HP ENVY 15K LT W10 Pro 21H2 64Bit/250GB SSD/16GB Ram/ADU v.22.2b/VS/SANDBOXIE-plus/MailWasherPRO
**HP Compaq 8510p LT W10 Pro 21H2 64Bit/1TB HD/8GB Ram/ADU v.22.2b/VS/SANDBOXIE/HotSpot Shield
 Avast Mobile Security (Android)
LAYERED SECURITY SOFTWARE

Offline julieinwv

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 35
Re: 'Some Files Could Not Be Scanned'
« Reply #2 on: December 15, 2013, 07:18:38 PM »
Ok, thank you very much.

thug4real

  • Guest
Re: 'Some Files Could Not Be Scanned'
« Reply #3 on: December 15, 2013, 07:19:44 PM »
Yes no worry nothing is wrong. Wow schmidthouse nice to see you have so many weeks of virus free, go go up to 1k ;)

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 7118
  • When you think you know, Think Again
Re: 'Some Files Could Not Be Scanned'
« Reply #4 on: December 15, 2013, 07:26:34 PM »
Yes no worry nothing is wrong. Wow schmidthouse nice to see you have so many weeks of virus free, go go up to 1k ;)

As most of us here know, it's a war, an everyday battle using common sense, constant updates and Intelligent/knowledgeable surfing. And a good Antivirus!
Much was learned here. ;)
***HP ENVY 15K LT W10 Pro 21H2 64Bit/250GB SSD/16GB Ram/ADU v.22.2b/VS/SANDBOXIE-plus/MailWasherPRO
**HP Compaq 8510p LT W10 Pro 21H2 64Bit/1TB HD/8GB Ram/ADU v.22.2b/VS/SANDBOXIE/HotSpot Shield
 Avast Mobile Security (Android)
LAYERED SECURITY SOFTWARE

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 7118
  • When you think you know, Think Again
Re: 'Some Files Could Not Be Scanned'
« Reply #5 on: December 15, 2013, 07:27:28 PM »
Ok, thank you very much.

You're welcome. :)
***HP ENVY 15K LT W10 Pro 21H2 64Bit/250GB SSD/16GB Ram/ADU v.22.2b/VS/SANDBOXIE-plus/MailWasherPRO
**HP Compaq 8510p LT W10 Pro 21H2 64Bit/1TB HD/8GB Ram/ADU v.22.2b/VS/SANDBOXIE/HotSpot Shield
 Avast Mobile Security (Android)
LAYERED SECURITY SOFTWARE

Offline julieinwv

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 35
Re: 'Some Files Could Not Be Scanned'
« Reply #6 on: December 15, 2013, 07:41:17 PM »
The reason I was concerned was I think it started doing that after I just got rid of malware/virus that I got from cnet/download.com.   I used to really trust them for downloads.

Offline Para-Noid

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6710
  • Trust only what you test yourself!
Re: 'Some Files Could Not Be Scanned'
« Reply #7 on: December 15, 2013, 07:59:35 PM »
Dell Inspiron, Win10x64--HP Envy Win10x64--Both systems Avast Free v17.9.2322, Comodo Firewall v8.2 w/D+, MalwareBytes v3.0, OpenDNS, Super Anti-Spyware, Spyware Blaster, MCShield, Unchecky, Vivaldi Browser and, various browser security tools.

"Look before you leap!" Use online scanners before you click on any link.

Offline julieinwv

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 35
Re: 'Some Files Could Not Be Scanned'
« Reply #8 on: December 15, 2013, 08:07:54 PM »
Thank you.  I will.    I have used download.com for as long as I can remember so I was wondering what a better site would be.  I appreciate it.

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47257
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: 'Some Files Could Not Be Scanned'
« Reply #9 on: December 15, 2013, 10:29:44 PM »
Thank you.  I will.    I have used download.com for as long as I can remember so I was wondering what a better site would be.  I appreciate it.
What did you download from download.com and what was the "malware" you received ???
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.5, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 7118
  • When you think you know, Think Again
Re: 'Some Files Could Not Be Scanned'
« Reply #10 on: December 15, 2013, 10:40:32 PM »
The reason I was concerned was I think it started doing that after I just got rid of malware/virus that I got from cnet/download.com.   I used to really trust them for downloads.

Well that's some added information. ???
Yes, do provide the further information
***HP ENVY 15K LT W10 Pro 21H2 64Bit/250GB SSD/16GB Ram/ADU v.22.2b/VS/SANDBOXIE-plus/MailWasherPRO
**HP Compaq 8510p LT W10 Pro 21H2 64Bit/1TB HD/8GB Ram/ADU v.22.2b/VS/SANDBOXIE/HotSpot Shield
 Avast Mobile Security (Android)
LAYERED SECURITY SOFTWARE

Offline julieinwv

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 35
Re: 'Some Files Could Not Be Scanned'
« Reply #11 on: December 16, 2013, 12:17:21 AM »
Last night I was downloading Revo Uninstaller when it happened.   Avast went off when it was installing.    There were over 20 things that Malwarebytes found -  Conduit, Great Arcade, Open Candy were three I remember.     I also ran Adwcleaner.     I'd ran Malwarebytes earlier in the day yesterday and it was clean then.    It's not the first time this has happened downloading something from Download.com but I thought it was a fluke.    Apparently not upon Googling it afterwards last night.    I'm not completely sure that Avast showed 'some files could not be scanned' prior to this.  I might have just not noticed until I had problems.

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47257
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: 'Some Files Could Not Be Scanned'
« Reply #12 on: December 16, 2013, 12:41:23 AM »
Last night I was downloading Revo Uninstaller when it happened.   Avast went off when it was installing.    There were over 20 things that Malwarebytes found -  Conduit, Great Arcade, Open Candy were three I remember.     I also ran Adwcleaner.     I'd ran Malwarebytes earlier in the day yesterday and it was clean then.    It's not the first time this has happened downloading something from Download.com but I thought it was a fluke.    Apparently not upon Googling it afterwards last night.    I'm not completely sure that Avast showed 'some files could not be scanned' prior to this.  I might have just not noticed until I had problems.



You also need to get into the habit to always use custom install.
If you use the default installation, you never know what surprises await you after the installation of any program.
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.5, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://

Offline julieinwv

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 35
Re: 'Some Files Could Not Be Scanned'
« Reply #13 on: December 16, 2013, 12:43:50 AM »
Wow - I had never even noticed that link before while d/l'ing things!  Thanks a lot!!

Offline julieinwv

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 35
Re: 'Some Files Could Not Be Scanned'
« Reply #14 on: December 16, 2013, 12:47:56 AM »
And I will remember to use 'custom install' too.  Thanks!    Will it be pretty much self-explanatory when I do that?