Author Topic: AVAST 2015 R2 Beta2  (Read 26842 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40631
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: AVAST 2015 R2 Beta2
« Reply #15 on: February 14, 2015, 06:49:32 PM »
Same on windows 8.1


Offline Secondmineboy

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3651
Re: AVAST 2015 R2 Beta2
« Reply #16 on: February 14, 2015, 06:50:59 PM »
Same on Windows 10 TP Build 9926 German version. :)
Windows 10 1909, 4 GB DDR3 RAM, 500 GB 5400 RPM HDD, 1366 by 768 LCD Screen, Intel Core i3 5010U Dual Core, Intel HD Graphics 5500
HUAWEI P30 Pro. Android 10

Offline ondrejz

  • Browser QA Team
  • Avast team
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 317
    • Avast Secure Browser
Re: AVAST 2015 R2 Beta2
« Reply #17 on: February 15, 2015, 07:11:21 PM »
Hi,

in case you have problems with NG, please always attach ngtool.log (+ autosandbox.log in case of detection problems).. it will be helpful for diagnosis of what went wrong, thanks


Offline boe323

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 107
Re: AVAST 2015 R2 Beta2
« Reply #18 on: February 16, 2015, 05:06:13 AM »
avast premier as suddenly gone into trial mode, its recentlyhappened as theres 30days, but online it says im still active, avast locks up when I try to use the use license button. EDIT: Manually downloading and installing licence reactivated it.
« Last Edit: February 16, 2015, 05:08:46 AM by boe323 »

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3624
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: AVAST 2015 R2 Beta2
« Reply #19 on: February 16, 2015, 04:06:58 PM »
avast premier as suddenly gone into trial mode, its recentlyhappened as theres 30days, but online it says im still active, avast locks up when I try to use the use license button. EDIT: Manually downloading and installing licence reactivated it.

I can confirm this, it happened to me too ???

Greetz, Red.


EDIT : The realtime shield off was the DNS.

EDIT 2 : I got a PM from an Avast! Dev that this bug is under investigation.
« Last Edit: February 17, 2015, 01:23:40 AM by Rednose »
OS: Win 7 x64 SP1 / Ubuntu / Qubes OS / iOS
Real Time: Avast Premier Beta + AMS for iOS Beta WinPatrol Plus Unchecky MCShield  HOSTS File: MVPS + MDL
On Demand: MBAM SUMo
Backup: Win 7 Image
Proxy: ASL VPN's Socks 5 Tor

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3624
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: AVAST 2015 R2 Beta2
« Reply #20 on: February 16, 2015, 04:27:35 PM »
Btw, it would be nice if an Avast! Dev would comment on the two avast! Antivirus processes in taskmanager as reported here by several peepz.

Greetz, Red.
OS: Win 7 x64 SP1 / Ubuntu / Qubes OS / iOS
Real Time: Avast Premier Beta + AMS for iOS Beta WinPatrol Plus Unchecky MCShield  HOSTS File: MVPS + MDL
On Demand: MBAM SUMo
Backup: Win 7 Image
Proxy: ASL VPN's Socks 5 Tor

Offline YLAP

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2119
Re: AVAST 2015 R2 Beta2
« Reply #21 on: February 16, 2015, 08:30:17 PM »

Offline lukor

  • Moderator
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 1877
    • AVAST Software
Re: AVAST 2015 R2 Beta2
« Reply #22 on: February 16, 2015, 10:33:23 PM »
Hi guys,
two instances of avastui.exe are just as it is designed. One extra process is for the GUI rendering part.

Lukas.

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3624
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: AVAST 2015 R2 Beta2
« Reply #23 on: February 16, 2015, 10:46:26 PM »
Thnx Lukas :)

Greetz, Red.
OS: Win 7 x64 SP1 / Ubuntu / Qubes OS / iOS
Real Time: Avast Premier Beta + AMS for iOS Beta WinPatrol Plus Unchecky MCShield  HOSTS File: MVPS + MDL
On Demand: MBAM SUMo
Backup: Win 7 Image
Proxy: ASL VPN's Socks 5 Tor

Offline boe323

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 107
Re: AVAST 2015 R2 Beta2
« Reply #24 on: February 17, 2015, 03:42:23 AM »
Avast service stopped with no errors like it was manually stopped, but that's not possible as the defence module was active, it stopped during use of avast secureline. Im using premier, 3 issue ivehad since installing this beta. Seems to be one problem after another, cant say that avast is secure tbh, the service stopped when it was being protected by your so could defense module, im having my doubts about avast just lately. How canthe 2 processes be by design if 1 disappears when the ui is opened, and comes back when the ui is closed? Was never needed before, why now? Oh yes, just to point out, since the service stopped and I restarted it ive got pooh loads of avast ng services,not impressed.
« Last Edit: February 17, 2015, 03:53:27 AM by boe323 »

Offline ondrejz

  • Browser QA Team
  • Avast team
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 317
    • Avast Secure Browser
Re: AVAST 2015 R2 Beta2
« Reply #25 on: February 17, 2015, 04:34:11 PM »
Greetings from QA lab!

Today we have released a new beta version of Online Security extension for Chrome browser. The extension GUI has been completely redesigned and we are curious what do you think about it. Please give us some feedback in this thread or later in RC... Thanks!

Major Changes:
- New design of GUI and all warnings
- Do Not Track detection is now enabled by default (you can allow/block trackers on individual websites or set automatic blocking in global settings)
- You can set Allow/Block for tracker categories - any new tracker will respect the category setting
- The number in the extension icon now indicates ACTIVE trackers only
- Voting buttons are now more visible
- The extension remembers your rating and displays it in GUI

Please make sure your extension has version 10.1.0.246. If not, you can force update via button on the Extensions page.


Offline boe323

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 107
Re: AVAST 2015 R2 Beta2
« Reply #26 on: February 17, 2015, 04:37:10 PM »
Avast ng keeps killing my pc, blue screens and loosing data when it crashes, driver power state failure and another one with memory management VMASWR0.r0+93a69, totally unusable and unstable, these happen when testing the vms/ng by running software that is thinks is dodgy avast bug report started on one occasion but I think it didn't go through
« Last Edit: February 17, 2015, 04:40:01 PM by boe323 »

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 65453
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: AVAST 2015 R2 Beta2
« Reply #27 on: February 17, 2015, 04:40:51 PM »
Avast ng keeps killing my pc, blue screens and loosing data when it crashes, driver power state failure and another one with memory management VMASWR0.r0+93a69, totally unusable and unstable, these happen when testing the vms/ng by running software that is thinks is dodgy avast bug report started on one occasion but I think it didn't go through
See Reply #17.
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.6.2416.B#1 [UI.537] - CC 5.68 - EEK - FF ESR 68.10 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.10 - SB/CP/SL/DU.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline boe323

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 107
Re: AVAST 2015 R2 Beta2
« Reply #28 on: February 17, 2015, 04:54:37 PM »
the logs aren't any good in this case, as its the drivers that are crashing, theres no info in those logs for that, ngtool installs and the service works fine, untill, you run software in the vm, you sometimes get a disconnect or a connect sound (sometimes not) then I get blue screen, in other cases it works fine, its got to be unstable avast driver not virtualbox. You also removed the reboot after install of avast over the top(updating/upgfrading), when it needs a reboot to appl the firewall driver, and having avast run ngtool before the avast software is even ready is silly also. I me here waiting for ngtool to finish so I can reboot to apply the firewall driver, if I just reboot, I get half a virtual machine and ngtool doesn't kickin to reinstall. Never had issues with any of the previous betas like im having with the 2 latest releases.Somethings changed for the worse.
« Last Edit: February 17, 2015, 04:59:22 PM by boe323 »

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 65453
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: AVAST 2015 R2 Beta2
« Reply #29 on: February 17, 2015, 04:56:50 PM »
the logs aren't any good in this case, as its the drivers that are crashing, theres no info in those logs for that, ngtool installs and the service works fine, untill, you run software in the vm, you sometimes get a disconnect or a connect sound (sometimes not) then I get blue screen, in other cases it works fine, its got to be unstable avast driver not virtualbox.
You can upload your minidump(s) here: ftp://ftp.avast.com/incoming/
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.6.2416.B#1 [UI.537] - CC 5.68 - EEK - FF ESR 68.10 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.10 - SB/CP/SL/DU.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0