Author Topic: Glitch in Statistics GUI  (Read 2759 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline leftisthominid

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 256
Glitch in Statistics GUI
« on: April 17, 2015, 05:25:28 AM »
When I open the Statistics window and look at the realtime data, and I see the File System Shield and Web Shield working, I've noticed (probably since the last program update) that the bars with the numbers of item scanned don't move.

When I switch tabs or close and reopen, they move to the appropriate number, but they don't move as the shields are working like they used to. Anyone else notice this?

Offline mchain

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5416
  • Spartan Warrior
Re: Glitch in Statistics GUI
« Reply #1 on: April 17, 2015, 09:36:15 AM »
Version 8.0 Statistics window kept count in real-time, but no real-time counting in ever seen version 9.0 or 10.0. 

You are right, opening Statistics will show one set of numbers, and closing it and then re-opening will show a higher set of numbers, but the numbers do not change while the window is open in either case.
Windows 10 Home 64-bit 1909 Avast Premier Security version 20.1.2397 (build 20.1.5069.559) UI version 1.0.460.

Offline mikaelrask

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1558
Re: Glitch in Statistics GUI
« Reply #2 on: April 17, 2015, 12:31:41 PM »
what version of avast are you using? any picthure of this glitch?
Windows 8.1 amd a10-5700 64 bit
12 GB ram 1 tb hard drive. Avast 18, MBAM

Offline mchain

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5416
  • Spartan Warrior
Re: Glitch in Statistics GUI
« Reply #3 on: April 17, 2015, 10:33:46 PM »
Find attached real-time stats in Statistics Window.

Does not matter if tabs are switched, real-time count remains the same until the window is closed and restarted.  Same exact issue in the new Statistics window.  AIS version 8.0 worked as it should, AIS versions 9.0 and 10.0 do not.  Update count in real time remains the same for both.  Real-time scanning is active and shows such in second window attachment.

AIS real-time scanning is enabled and works.
Windows 10 Home 64-bit 1909 Avast Premier Security version 20.1.2397 (build 20.1.5069.559) UI version 1.0.460.

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 43901
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Glitch in Statistics GUI
« Reply #4 on: April 17, 2015, 10:38:15 PM »
Reported to Moderators for Avast's attention. :)
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1909 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.3.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline mchain

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5416
  • Spartan Warrior
Re: Glitch in Statistics GUI
« Reply #5 on: April 17, 2015, 10:52:53 PM »
Thanks.   :)

Windows 10 Home 64-bit 1909 Avast Premier Security version 20.1.2397 (build 20.1.5069.559) UI version 1.0.460.

Offline leftisthominid

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 256
Re: Glitch in Statistics GUI
« Reply #6 on: April 20, 2015, 12:19:10 AM »
What mchain described above is exactly what I see as well.

Offline leftisthominid

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 256
Re: Glitch in Statistics GUI
« Reply #7 on: April 22, 2015, 05:20:11 AM »
Latest software update does not fix the issue

Offline jay21317

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 95
Re: Glitch in Statistics GUI
« Reply #8 on: April 22, 2015, 05:59:27 AM »
I noticed this a couple of updates ago, i just didn't think anything major of it.
Windows 10 Home ,Intel i7-7700hq @2.8GHZ/3.8ghz, 16GB DDR4 2400MHz ram, 512gb SSD, Avast 2017 PRO, Malwarebytes Pro, Firefox with Adblock plus and Noscript.