Author Topic: Secureline selecteert niet de gevraagde server  (Read 5731 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ikke11

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 24
Secureline selecteert niet de gevraagde server
« on: July 31, 2015, 09:27:25 AM »
Hallo

Ik heb in mei secureline aangeschaft en alles werkte goed
Sinds enkele dagen doet zich een probleem voor.
Wanneer ik de server van Amsterdam selecteer dan krijg ik terug geo-restricties voor Nederland
In werkelijkheid wordt ik verbonden met een server in Praag
Dit kan men nagaan via  http://whatismyipaddress.com/
Hoe kan dit ?

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3624
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: Secureline selecteert niet de gevraagde server
« Reply #1 on: July 31, 2015, 05:21:25 PM »
Hoi ikke11, welkom op het forum :)

Je hebt helemaal gelijk.

Ik heb zelf ook even wat testjes gedaan, en zowel in Windows als in iOS wordt er ipv de Amsterdam server, de Praag server gekozen.
Ik zal een betreffend kontakt persoon binnen Avast team hierover emailen.

Groetjes, Red.
OS: Win 7 x64 SP1 / Ubuntu / Qubes OS / iOS
Real Time: Avast Premier Beta + AMS for iOS Beta WinPatrol Plus Unchecky MCShield  HOSTS File: MVPS + MDL
On Demand: MBAM SUMo
Backup: Win 7 Image
Proxy: ASL VPN's Socks 5 Tor

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3624
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: Secureline selecteert niet de gevraagde server
« Reply #2 on: August 01, 2015, 01:10:39 AM »
Ik heb inmiddels antwoord ( in het Engels ) :

Quote
Regarding the issue with the server in Amsterdam, I think it's related with an issue that we were discussing with the team this week.
And I connect to the server in Amsterdam and can see that same issue.

In fact you're connected to the server in Amsterdam, but what happens is that the IP that's assigned to your connection was not updated in the IP database that some services use. So they may report a wrong location.

Unfortunately, we can only report this issue to the providers of these databases so they can update their IP tables to the correct locations - which may take some time.

Just for the test, please check your assigned IP address using this website:
https://www.iplocation.net/
You'll see some services report Prague, while others report Amsterdam as the IP location.
Now, let's say you use Netflix (or some other service) - and they use one of these providers with the wrong IP location, then you may have a problem trying to access some content. :(

Anyways, I'm forwarding this issue so the infrastructure team can escalate it to these providers.
Sorry for the inconvenience, hopefully this will be sorted out soon.

Groetjes, Red.
OS: Win 7 x64 SP1 / Ubuntu / Qubes OS / iOS
Real Time: Avast Premier Beta + AMS for iOS Beta WinPatrol Plus Unchecky MCShield  HOSTS File: MVPS + MDL
On Demand: MBAM SUMo
Backup: Win 7 Image
Proxy: ASL VPN's Socks 5 Tor

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3624
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: Secureline selecteert niet de gevraagde server
« Reply #3 on: August 03, 2015, 06:13:05 PM »
En vandaag volgde de bevestiging, en dat het hopelijk snel opgelost wordt :

Quote
Our infrastructure team has identified the issue and will take care of it. Hopefully it will be updated soon.

I just want to say again that's a problem with the databases of some of these GeoIP location services that have not been updated.
If you don't have a problem accessing geo blocked content, you can continue normally using it, as you're actually connected to the Amsterdam server, not Prague.

Groetjes, Red.
OS: Win 7 x64 SP1 / Ubuntu / Qubes OS / iOS
Real Time: Avast Premier Beta + AMS for iOS Beta WinPatrol Plus Unchecky MCShield  HOSTS File: MVPS + MDL
On Demand: MBAM SUMo
Backup: Win 7 Image
Proxy: ASL VPN's Socks 5 Tor

Offline dutcheditor

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Secureline selecteert niet de gevraagde server
« Reply #4 on: August 04, 2015, 10:33:41 PM »
Hope it will be solved soon. I still have the problem.

Offline ikke11

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 24
Re: Secureline selecteert niet de gevraagde server
« Reply #5 on: August 09, 2015, 05:56:38 PM »
Die geo restricties voor Nederland blijven bestaan ondanks ik de server voor Amsterdam selecteer
Dit kan toch niet zo complex zijn vermits ik toch 2 maanden heb kunnen werken zonder problemen.
Er moet toch iets veranderd zijn sinds 31 juli
 

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3624
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: Secureline selecteert niet de gevraagde server
« Reply #6 on: August 09, 2015, 09:35:37 PM »
Hoi ikke11,

Het is misschien geen complex probleem, maar wel een probleem dat niet bij Avast ligt.
Sommige ( niet alle ) GeoIP locatie services geven de verkeerde locatie van de server aan.
Je kan dat zelf checken :

https://www.iplocation.net/

Sommige GeoIP locatie services geven de goede server lokatie Amsterdam aan, andere de verkeerde Praag.
Maakt een dienst als bv Netflix gebruik van een GeoIP locatie service die de verkeerde server locatie aangeeft, dan ben je dus de sjaak.
Avast kan niets anders doen dan kontakt met deze GeoIP locatie services opnemen, en hun vragen de fout te herstellen.

Groetjes, Red.
OS: Win 7 x64 SP1 / Ubuntu / Qubes OS / iOS
Real Time: Avast Premier Beta + AMS for iOS Beta WinPatrol Plus Unchecky MCShield  HOSTS File: MVPS + MDL
On Demand: MBAM SUMo
Backup: Win 7 Image
Proxy: ASL VPN's Socks 5 Tor

Offline ikke11

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 24
Re: Secureline selecteert niet de gevraagde server
« Reply #7 on: August 14, 2015, 05:34:38 PM »
Hallo Rednose

Als het dan zo is dat Avast contact moet opnemen met de GeoIP locatie services,dan mag ik hopen dat Avast dat ook doet.
De 3 services zijn IP Adress Labs ,IPInfo.IO,en Max Mind
Wat ik eigenaardig vind is dat ik blijkbaar de enigste ben die daar problemen mee heeft.
Als het niet de schuld is van Avast dan is er contractbreuk gepleegd door de verschillende services,vermits ik 2 maanden geen problemen heb gehad.
Ik heb een jaarabonnement op secureline met de bedoeling naar nederlandse TV uitzendingen te kijken.
Als ik dat niet meer kan dan wil ik een teruggave van 10 maanden ttz;50 euro.
Dit is een contract breuk.

Mvgr




 

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3624
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: Secureline selecteert niet de gevraagde server
« Reply #8 on: August 14, 2015, 05:56:43 PM »
Ik zal nog eens mailtje sturen :)

Even ter info : Ik ben geen werknemer bij Avast, maar ook gewoon een gebruiker, dus over geld teruggave ga ik niet.
Je kan altijd zelf een klacht indienen dmv een Support Ticked : https://support.avast.com/
Als je dat doet post dan wel even je Ticked ID hier.

Groetjes, Red.
OS: Win 7 x64 SP1 / Ubuntu / Qubes OS / iOS
Real Time: Avast Premier Beta + AMS for iOS Beta WinPatrol Plus Unchecky MCShield  HOSTS File: MVPS + MDL
On Demand: MBAM SUMo
Backup: Win 7 Image
Proxy: ASL VPN's Socks 5 Tor

Offline neorej

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Secureline selecteert niet de gevraagde server
« Reply #9 on: August 16, 2015, 07:14:07 PM »
Hello,

Ja, bij mij doet secureline het ook al weken niet meer, heb info gezocht maar wordt steeds doorgestuurd en dan hoor je er niks meer van...

Heb jij al een oplossing gevonden?

groet, zee

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3624
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: Secureline selecteert niet de gevraagde server
« Reply #10 on: August 17, 2015, 12:55:48 AM »
Hoi Jeroen :)

Bedoel je dan ook de Amsterdam server, of heb je een ander probleem ?

Groetjes, Red.
OS: Win 7 x64 SP1 / Ubuntu / Qubes OS / iOS
Real Time: Avast Premier Beta + AMS for iOS Beta WinPatrol Plus Unchecky MCShield  HOSTS File: MVPS + MDL
On Demand: MBAM SUMo
Backup: Win 7 Image
Proxy: ASL VPN's Socks 5 Tor

Offline neorej

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Secureline selecteert niet de gevraagde server
« Reply #11 on: August 17, 2015, 01:58:12 PM »
hallo Red,

Ja, klopt helemaal !!!

Heb veel geprobeerd maar tot nu toe geen verbinden...

Groet, Jeroen

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3624
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: Secureline selecteert niet de gevraagde server
« Reply #12 on: August 17, 2015, 04:11:55 PM »
Kleine update over de Amsterdam server :

Quote
We've submitted an issue to these providers, but unfortunately, we are still waiting for them to update.
I'm not sure if they can give an estimated date when that will be fixed, but I've just asked about that.
I'll update you once I get a response.

Groetjes, Red.
OS: Win 7 x64 SP1 / Ubuntu / Qubes OS / iOS
Real Time: Avast Premier Beta + AMS for iOS Beta WinPatrol Plus Unchecky MCShield  HOSTS File: MVPS + MDL
On Demand: MBAM SUMo
Backup: Win 7 Image
Proxy: ASL VPN's Socks 5 Tor

Offline Rednose

  • Pirate Party Member
  • Avast Überevangelist
  • Massive Poster
  • *****
  • Posts: 3624
  • Bits of Freedom : https://www.bof.nl
    • Nederlandstalig Avast! forum
Re: Secureline selecteert niet de gevraagde server
« Reply #13 on: August 17, 2015, 04:23:17 PM »
Aan ikke11, je hebt een belangrijke personal message van mij.

Groetjes, Red.
OS: Win 7 x64 SP1 / Ubuntu / Qubes OS / iOS
Real Time: Avast Premier Beta + AMS for iOS Beta WinPatrol Plus Unchecky MCShield  HOSTS File: MVPS + MDL
On Demand: MBAM SUMo
Backup: Win 7 Image
Proxy: ASL VPN's Socks 5 Tor

Offline neorej

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Secureline selecteert niet de gevraagde server
« Reply #14 on: August 17, 2015, 04:46:09 PM »
''We've submitted an issue to these providers, but unfortunately, we are still waiting for them to update.
I'm not sure if they can give an estimated date when that will be fixed, but I've just asked about that.
I'll update you once I get a response.''

Hallo Red,

Bedankt voor je hulp!!

Dan wachten we maar ..... ::)

Groet Jeroen