Author Topic: error 0000A474  (Read 16331 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crofty59

  • Guest
Re: error 0000A474
« Reply #30 on: November 29, 2005, 12:21:05 PM »
It is controlled via the services control panel.  If you right click and choose properties you can then set it to auto, manual or disabled.

Ian

Hi Ian
I am to nervous to change it just in-case it kills windows on me.
Thanks anyway

Cheers peter
I strongly recommend against disabling the RPC service.

Hi Vlk

Thanks for for your advice about disabling the RPC service.
I was very nervous any way, you have just made my mind up to leave it alone.

By the way Avast seems to be working fine except for the error i keep getting, should I be concerned about it or just clear the logs every so often.
As I get the error in the logs concerning web shield only.

Cheers peter

digicammad

  • Guest
Re: error 0000A474
« Reply #31 on: November 29, 2005, 12:25:50 PM »
Sorry Peter I wasn't telling you to change the RPC service, I was telling you to check that it wasn't disabled  :).  I had mistakenly disabled mine and it seems to have been the cause of my A474 errors, so it is worth checking that your services are all okay.

Take a look in the event logs to see if you are getting any other errors which could point to a problem on your machine affecting Avast.

Ian

crofty59

  • Guest
Re: error 0000A474
« Reply #32 on: November 29, 2005, 12:33:02 PM »
Sorry Peter I wasn't telling you to change the RPC service, I was telling you to check that it wasn't disabled  :).  I had mistakenly disabled mine and it seems to have been the cause of my A474 errors, so it is worth checking that your services are all okay.

Take a look in the event logs to see if you are getting any other errors which could point to a problem on your machine affecting Avast.

Ian

Hi Ian
My mistake i miss understood, so all the confusion was on my part!
The RPC service, is in automatic.

I will certainly checking my logs but as of yet i can't see anything out of the ordinary. and thanks for your help.

Cheers peter
« Last Edit: November 29, 2005, 12:47:12 PM by crofty59 »

crofty59

  • Guest
Re: error 0000A474
« Reply #33 on: November 29, 2005, 12:54:47 PM »
crofty59, I have some very good news. I managed to simulate the problem on one of our test machines (thanks to the ZIP file you sent to us).

This means that we can now play with it here - and analyse what's really going on.


Thanks for your help so far, I'll get you updated.

Cheers
Vlk

Thanks Vlk

You have made me a happy camper 8)
No problem sending the zip file

Cheers  :)

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11660
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: error 0000A474
« Reply #34 on: November 29, 2005, 01:06:05 PM »
Huh, seems I spoke too soon! Sorry!
(I was assuming the problem got simulated here because I saw the entries in the Error.log and Warning.log files - but these were in fact from YOUR machine :)) ;D

Never mind.

Anyway, your log files only indicate the problem on Nov 28th (yesterday) between 3:45pm and 9:02pm. So, I'm wondering... have you purged the logs? Or how come the first entry is from the 28th when you in fact started this thread on the 27th...

Also, is it possible that the problem started happening with the latest virus database? (released on Nov 26th).


Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

crofty59

  • Guest
Re: error 0000A474
« Reply #35 on: November 29, 2005, 01:12:22 PM »
Yes I purged the logs sorry.

Yes it is quite possible it started from the last virus database? (released on Nov 26th), as I only noticed them on the nov 27th.
As i did a scan with a2square malware and they leave errors etc in the logs. I normally check a few just to make sure and that is when I noticed error 0000A474 .

Cheers

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11660
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: error 0000A474
« Reply #36 on: November 29, 2005, 01:19:24 PM »
Did you only purge the avast log files or the Windows Event Log as well?
Because avast writes them to both these locations so it might be possible to look it up in the Windows Event Log.


Also, do you use the avast mail scanner?
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

crofty59

  • Guest
Re: error 0000A474
« Reply #37 on: November 29, 2005, 01:23:04 PM »
Did you only purge the avast log files or the Windows Event Log as well?
Because avast writes them to both these locations so it might be possible to look it up in the Windows Event Log.


Also, do you use the avast mail scanner?

Sorry I purged Windows Event Log as well

I have just checked Windows Event Log and the only reference to avast i can find is in Antivirus in Windows Event Log

I use the avast mail scanner rarely. But I havn't used it for at least a month.

I am going to have to go soon got to get up early

Cheers
« Last Edit: November 29, 2005, 01:37:11 PM by crofty59 »

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11660
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: error 0000A474
« Reply #38 on: November 29, 2005, 03:47:03 PM »
Does updating to the latest virus database (0548-0) resolve the problem?
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

crofty59

  • Guest
Re: error 0000A474
« Reply #39 on: November 30, 2005, 03:52:21 AM »
Does updating to the latest virus database (0548-0) resolve the problem?

No it doesn't

Still getting it in avast log viewer and also the Windows Event Log

Cheers

crofty59

  • Guest
Re: error 0000A474
« Reply #40 on: November 30, 2005, 11:19:21 AM »
Hi

I decided to do a repair of Avast again and for some reason, which I haven't got a clue but now I am not getting the error 0000A474 anymore.

My logs are clear in Avast logviewer and Windows event viewer.

I did avast repair  before I started this thread didn't work then !!!

I will keep an eye on it and if it comes back I will let you know by posting in this thread.

Cheers
« Last Edit: November 30, 2005, 01:51:04 PM by crofty59 »

crofty59

  • Guest
Re: error 0000A474
« Reply #41 on: December 23, 2005, 11:59:27 PM »
Hi

I have had this error return again  0000A474.
Had a lot of messing around to fix this again.

Have decided with the problems that i have had now with the pro an now the home version.

I have completely uninstalled Avast.

Wish everyone a merry Christmas and a happy new year.
 
Cheers  :'(

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: error 0000A474
« Reply #42 on: December 24, 2005, 12:51:45 AM »
Have decided with the problems that i have had now with the pro an now the home version.
Crofty, avast does not react good with downgrades from Pro to Home version... Sometimes, troubles appear.
Won't just uninstalling and installing again solve the trouble?
The best things in life are free.

crofty59

  • Guest
Re: error 0000A474
« Reply #43 on: December 26, 2005, 12:54:51 PM »
Quote
Crofty, avast does not react good with downgrades from Pro to Home version... Sometimes, troubles appear.
Won't just uninstalling and installing again solve the trouble?
Quote

Hi Tech

I did uninstall and reinstall, maybe I have problems on my computer.
All my other Apps work fine though

I am now using Trend Micro

Cheers crofty59