Author Topic: no popup when AVAST require reboot/update!  (Read 8029 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline baudav

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
  • en français c'est mieux
no popup when AVAST require reboot/update!
« on: May 20, 2017, 11:09:10 AM »
Not sure that Avast is still an antivirus! It warns of unnecessary news, unnecessary stats, pubs ... but does not even prevent when an update of the program is required, only a tiny exclamation point appears in the notification icon!

Option is set to request when update is available.
AV:free COMODO internet security (removed avast! too problem+too bad adv+ privacy problem) - W7 64bits - Chrome beta - IPv6 - TeamViewer - NAS Synology

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85368
  • No support PMs thanks
Re: no popup when AVAST require reboot/update!
« Reply #1 on: May 20, 2017, 11:21:03 AM »
Given that you are posting in the Beta sub-forum, I can only presume this is the recently released beta 17.4.2295 (as 17.4.2294 has been out for a while) ?

If so you are on the beta channel and program updates are handled differently (as far as I'm aware) to the regular Program Updates as they want the beta version updates to all of those on the beta channel. If you have previously used the beta version you are on the beta channel, to change that you need to download and install the current avast version 17.4.2294.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.5.2470 (build 21.5.6354.675) UI 1.0.646/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline baudav

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
  • en français c'est mieux
Re: no popup when AVAST require reboot/update!
« Reply #2 on: May 20, 2017, 11:38:41 AM »
I use beta: 17.4.2294 (I forgot that I had removed my signature)
AV:free COMODO internet security (removed avast! too problem+too bad adv+ privacy problem) - W7 64bits - Chrome beta - IPv6 - TeamViewer - NAS Synology

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85368
  • No support PMs thanks
Re: no popup when AVAST require reboot/update!
« Reply #3 on: May 20, 2017, 12:00:29 PM »
I use beta: 17.4.2294 (I forgot that I had removed my signature)


That is no longer in beta, it was released to regular program update, the current beta is 17.4.2295 and that will no doubt be what this exclamation point over the avast tray icon is about.

Another point, even when you have the regular release installed, those on the Beta Channel will still have Beta on the user interface. So at times it may appear you are on the beta when you are running the regular version.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.5.2470 (build 21.5.6354.675) UI 1.0.646/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline baudav

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
  • en français c'est mieux
Re: no popup when AVAST require reboot/update!
« Reply #4 on: May 20, 2017, 01:07:03 PM »
ok, understand why no warning. it's just a new beta.

But I do not understand why a version with which you can not use the https scan (web agent) on bugs.chromium.org; Google translate .. switch to stable release !

Just after upgrade to beta 17.4.2295, no found problem to display this https page.
I removed AVAST to switch to stable.. and this problem not solved. must use avast without scan https
AV:free COMODO internet security (removed avast! too problem+too bad adv+ privacy problem) - W7 64bits - Chrome beta - IPv6 - TeamViewer - NAS Synology

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85368
  • No support PMs thanks
Re: no popup when AVAST require reboot/update!
« Reply #5 on: May 20, 2017, 02:50:29 PM »
<snip>
But I do not understand why a version with which you can not use the https scan (web agent) on bugs.chromium.org; Google translate .. switch to stable release !

If this was the case there would be masses of posts in forums about this and I'm not seeing that. I didn't experiencing that on my XP system that I use for beta testing.

Just after upgrade to beta 17.4.2295, no found problem to display this https page.
I removed AVAST to switch to stable.. and this problem not solved. must use avast without scan https

I have yet to update my XP system to the beta 17.4.2295 build, but since I didn't have the problem in 17.4.2294 I'm not expecting to find this issue.

Interestingly there is no mention of web shield fixes in the new beta - https://forum.avast.com/index.php?topic=202655.0.
Quote from: Extract of fixes 17.4.2295 change log.
This is more service release. Internally, we did major change in our internal infrastructure which should improve release and development process.

Under the hood there are fixes of:
- crashes in installer during VPS update
- update GUI framework renderer - libcef
- fixes in licensing library
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.5.2470 (build 21.5.6354.675) UI 1.0.646/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 71150
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: no popup when AVAST require reboot/update!
« Reply #6 on: May 20, 2017, 04:25:26 PM »
...when an update of the program is required, only a tiny exclamation point appears in the notification icon!

Option is set to request when update is available.
Hi, in fact I got a popup about the new beta.
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.6.6435.IBC [UI.655] - EEK - Firefox ESR 78.12 [NS/uBO/PB] - TB 78.12
Avast-Tools: Secure Browser 92.0 - Cleanup 21.2 - SecureLine 5.12 - Driver Updater 21.2 - CCleaner 5.83
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline baudav

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
  • en français c'est mieux
Re: no popup when AVAST require reboot/update!
« Reply #7 on: May 20, 2017, 06:39:18 PM »
I have yet to update my XP system to the beta 17.4.2295 build, but since I didn't have the problem in 17.4.2294 I'm not expecting to find this issue.

Interestingly there is no mention of web shield fixes in the new beta - https://forum.avast.com/index.php?topic=202655.0.

Win XP  ;D  ,OK Latest Chrome not support XP.
and perhaps work because not use TLS1.2 and ECDHE with XP


I check another time if it's work with latest beta.. or perhaps work because enable HTTPS scan after reboot,and avast not enable it immediately?
I check and post result in previous subject: https://forum.avast.com/index.php?topic=201694.msg1391029

Quote
Hi, in fact I got a popup about the new beta.
After reboot? or when use PC ?
I not receive popup, but my PC not restarted for more day and use standby.
And I had not seen the request of reboot necessary in beta during the last update with the setting 'Automatic update'; it's why I switched to request when update exist.
You use same setting? I see another option to request when update is downloaded.
AV:free COMODO internet security (removed avast! too problem+too bad adv+ privacy problem) - W7 64bits - Chrome beta - IPv6 - TeamViewer - NAS Synology

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85368
  • No support PMs thanks
Re: no popup when AVAST require reboot/update!
« Reply #8 on: May 20, 2017, 06:56:27 PM »
I have yet to update my XP system to the beta 17.4.2295 build, but since I didn't have the problem in 17.4.2294 I'm not expecting to find this issue.

Interestingly there is no mention of web shield fixes in the new beta - https://forum.avast.com/index.php?topic=202655.0.

Win XP  ;D  ,OK Latest Chrome not support XP.
and perhaps work because not use TLS1.2 and ECDHE with XP


I check another time if it's work with latest beta.. or perhaps work because enable HTTPS scan after reboot,and avast not enable it immediately?
I check and post result in previous subject: https://forum.avast.com/index.php?topic=201694.msg1391029
<snip>

Personally, I couldn't be happier about Chrome not supporting XP, if only avast would acknowledge that and stop offering chrome to me in various avast ads :)

That said Firefox (my browser of choice) is planned to go the same way and possibly others also.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.5.2470 (build 21.5.6354.675) UI 1.0.646/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 71150
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: no popup when AVAST require reboot/update!
« Reply #9 on: May 20, 2017, 07:28:02 PM »
Quote
Hi, in fact I got a popup about the new beta.
1. After reboot? or when use PC ?
2. ...it's why I switched to request when update exist. You use same setting?
1. While I was working.
2. Yep, it's set to "ask" here.
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.6.6435.IBC [UI.655] - EEK - Firefox ESR 78.12 [NS/uBO/PB] - TB 78.12
Avast-Tools: Secure Browser 92.0 - Cleanup 21.2 - SecureLine 5.12 - Driver Updater 21.2 - CCleaner 5.83
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline baudav

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
  • en français c'est mieux
Re: no popup when AVAST require reboot/update!
« Reply #10 on: May 20, 2017, 07:57:04 PM »
1. While I was working.
2. Yep, it's set to "ask" here.
ask, but ask when update exist, or ask when it downloaded ?

in french, I not installed english
AV:free COMODO internet security (removed avast! too problem+too bad adv+ privacy problem) - W7 64bits - Chrome beta - IPv6 - TeamViewer - NAS Synology

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 71150
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: no popup when AVAST require reboot/update!
« Reply #11 on: May 20, 2017, 08:08:49 PM »
Same as yours. (See Screenshot)
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.6.6435.IBC [UI.655] - EEK - Firefox ESR 78.12 [NS/uBO/PB] - TB 78.12
Avast-Tools: Secure Browser 92.0 - Cleanup 21.2 - SecureLine 5.12 - Driver Updater 21.2 - CCleaner 5.83
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline baudav

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
  • en français c'est mieux
Re: no popup when AVAST require reboot/update!
« Reply #12 on: May 20, 2017, 08:29:11 PM »
 :-\  I wait the next update
AV:free COMODO internet security (removed avast! too problem+too bad adv+ privacy problem) - W7 64bits - Chrome beta - IPv6 - TeamViewer - NAS Synology

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 71150
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: no popup when AVAST require reboot/update!
« Reply #13 on: May 20, 2017, 09:05:44 PM »
:-\  I wait the next update
OK, maybe I can fetch a screenshot next time.
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.6.6435.IBC [UI.655] - EEK - Firefox ESR 78.12 [NS/uBO/PB] - TB 78.12
Avast-Tools: Secure Browser 92.0 - Cleanup 21.2 - SecureLine 5.12 - Driver Updater 21.2 - CCleaner 5.83
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline baudav

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
  • en français c'est mieux
Re: no popup when AVAST require reboot/update!
« Reply #14 on: May 23, 2017, 01:15:12 PM »
new beta 2296. same as before, see it more time after wake up PC (sleep S3), just icon to say update new update available.
AV:free COMODO internet security (removed avast! too problem+too bad adv+ privacy problem) - W7 64bits - Chrome beta - IPv6 - TeamViewer - NAS Synology