Author Topic: Behavior Shield not running at startup  (Read 9134 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tandrew424

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 28
Re: Behavior Shield not running at startup
« Reply #15 on: October 11, 2017, 11:32:01 AM »
bob3160, following your PM instruction doesn't work for me.....I get "Error you are not allowed to access this section".

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47141
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Behavior Shield not running at startup
« Reply #16 on: October 11, 2017, 03:48:26 PM »
bob3160, following your PM instruction doesn't work for me.....I get "Error you are not allowed to access this section".
I wasn't aware that Avast has put a restriction on the PM function.
I've reported it. We'll need to wait for an answer from Avast.

Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.5, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 86651
  • No support PMs thanks
Re: Behavior Shield not running at startup
« Reply #17 on: October 11, 2017, 05:25:57 PM »
bob3160, following your PM instruction doesn't work for me.....I get "Error you are not allowed to access this section".

I replied in your other topic, https://forum.avast.com/index.php?topic=209685.msg1425440#msg1425440, what you are doing is trying to access his Profile not the PM function.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 22.5.6015 (build 22.5.7263.730) UI 1.0.711/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline maia225

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: Behavior Shield not running at startup
« Reply #18 on: November 14, 2017, 04:26:59 PM »
I am using Avast internet security (paid), with windows 7 pro. This seems to be a bug for a long time now.
With all due respect to these nice fellows here, it shouldn't be the clients' job to search for log file and provide it for the developer. Avast should find and fix its bugs, otherwise I will just use the free version.

Rant over.

Offline tandrew424

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 28
Re: Behavior Shield not running at startup
« Reply #19 on: November 16, 2017, 11:48:58 PM »
Absolutely completely correct. If they can't fix this.....and so far they've been unable to, tad worrying that they are looking after our protection but there's a bug in the product.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76160
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Behavior Shield not running at startup
« Reply #20 on: November 17, 2017, 04:31:16 AM »
Absolutely completely correct. If they can't fix this.....and so far they've been unable to, tad worrying that they are looking after our protection but there's a bug in the product.
-> https://forum.avast.com/index.php?topic=201143.msg1431155#msg1431155
W8.1 [x64] - Avast PremSec 22.6.7355.BC [UI.713] - Firefox ESR 91.10 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 91.10
Avast-Tools: Secure Browser 102.1 - Cleanup 22.2 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 22.2 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

REDACTED

  • Guest
Re: Behavior Shield not running at startup
« Reply #21 on: January 10, 2018, 07:41:24 PM »
@ priestlucas123,
The problem was solved in 17.6 for those of us on Windows 10 because I submitted the requested information.
If you're willing to help those that use Windows 7, please follow the request from Avast and sent the requested information.
If you need additional help, send a PM to PDI. He's very helpful and will guide you through the process if you need the help.

The problem was not solved on Windows 10. I am on Windows 10 with Avast v17.9.2322. Couple of days ago Avast decided to permanently turn off Behaviour shield. I can turn it back on in the standard Status screen, (at least that is implied on the Avast window), but the taskbar Avast icon still shows a little red x. When I exit from the Avast window and then come back in again, the shield is once again turned off.

I've uninstalled and then reinstalled Avast, but that made no difference.

Can someone out there please advise.
 

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47141
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Behavior Shield not running at startup
« Reply #22 on: January 10, 2018, 08:04:16 PM »
@ priestlucas123,
The problem was solved in 17.6 for those of us on Windows 10 because I submitted the requested information.
If you're willing to help those that use Windows 7, please follow the request from Avast and sent the requested information.
If you need additional help, send a PM to PDI. He's very helpful and will guide you through the process if you need the help.

The problem was not solved on Windows 10. I am on Windows 10 with Avast v17.9.2322. Couple of days ago Avast decided to permanently turn off Behaviour shield. I can turn it back on in the standard Status screen, (at least that is implied on the Avast window), but the taskbar Avast icon still shows a little red x. When I exit from the Avast window and then come back in again, the shield is once again turned off.

I've uninstalled and then reinstalled Avast, but that made no difference.

Can someone out there please advise.
 
Have you tried a Clean Install of Avast:
https://goo.gl/4Ptzkf
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.5, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://

Offline tandrew424

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 28
Re: Behavior Shield not running at startup
« Reply #23 on: January 10, 2018, 10:26:45 PM »
Hello again Bob. When I click on PDI's logo it states that I am not allowed to access it???

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47141
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Behavior Shield not running at startup
« Reply #24 on: January 10, 2018, 10:39:31 PM »
Hello again Bob. When I click on PDI's logo it states that I am not allowed to access it???
What are you trying to find out ??? You may not have enough posts to have access to forum members information.
Are you able to access my information ???
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.5, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://

Offline Aarya

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: Behavior Shield not running at startup
« Reply #25 on: March 02, 2018, 02:59:30 PM »
I read everywhere in the forum that this issue has been taken care of and I started seeing this issue for the first time on my machine (Windows 10) since last night when I updated my Avast to Version 18.2.2328 (build 17.5.3559.0).

Could someone please confirm if this known issue has been really fixed by Avast?

Thanks!

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47141
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Behavior Shield not running at startup
« Reply #26 on: March 03, 2018, 12:09:29 AM »
I read everywhere in the forum that this issue has been taken care of and I started seeing this issue for the first time on my machine (Windows 10) since last night when I updated my Avast to Version 18.2.2328 (build 17.5.3559.0).

Could someone please confirm if this known issue has been really fixed by Avast?

Thanks!
Update to the latest version.



Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.5, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://

Offline Aarya

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: Behavior Shield not running at startup
« Reply #27 on: March 04, 2018, 06:58:24 PM »
I read everywhere in the forum that this issue has been taken care of and I started seeing this issue for the first time on my machine (Windows 10) since last night when I updated my Avast to Version 18.2.2328 (build 17.5.3559.0).

Could someone please confirm if this known issue has been really fixed by Avast?

Thanks!
Update to the latest version.


The update didn't work. So, I had to uninstall and re-install for it to work. Thanks for taking time to post the details.

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47141
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Behavior Shield not running at startup
« Reply #28 on: March 04, 2018, 07:16:25 PM »
You're welcome. :)
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.5, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://