Author Topic: The Ad Block is gone  (Read 13948 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nick hf

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: The Ad Block is gone
« Reply #30 on: February 19, 2021, 03:06:38 PM »
@ Olga
Wonderful!
Bank Mode is back and what's more Ad Blocker is working as well.
Thank you for the advice, I'm very grateful. I think both feature probably disappeared when Windows updated itself recently, but I cannot be sure.
Best regards
Nick

Offline Someonez

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: The Ad Block is gone
« Reply #31 on: February 22, 2021, 09:57:27 PM »
This problem is going on for me and the browser is updated and everything to 88.1, its just seem to not want to work. I've also already checked in developer mode to see if I can switch it back on and still nothing. I seems to be the only thing I don't see in the developer mode. Can anyone help me out?

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89440
  • No support PMs thanks
Re: The Ad Block is gone
« Reply #32 on: February 22, 2021, 10:18:10 PM »
This problem is going on for me and the browser is updated and everything to 88.1, its just seem to not want to work. I've also already checked in developer mode to see if I can switch it back on and still nothing. I seems to be the only thing I don't see in the developer mode. Can anyone help me out?

I suggest you try what 'Olga Fomicheva' Avast team suggests in Reply #29 https://forum.avast.com/index.php?topic=248727.msg1585773#msg1585773
as that worked for 'nick hf'
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.6.6121 (build 24.6.9241.848) UI 1.0.809/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline Someonez

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: The Ad Block is gone
« Reply #33 on: February 22, 2021, 10:23:10 PM »
This problem is going on for me and the browser is updated and everything to 88.1, its just seem to not want to work. I've also already checked in developer mode to see if I can switch it back on and still nothing. I seems to be the only thing I don't see in the developer mode. Can anyone help me out?

I suggest you try what 'Olga Fomicheva' Avast team suggests in Reply #29 https://forum.avast.com/index.php?topic=248727.msg1585773#msg1585773
as that worked for 'nick hf'

Thats to reinstall the browser right? If yes, I've already tried it didn't change anything that I know of at least.

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 48701
  • 64 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: The Ad Block is gone
« Reply #34 on: February 22, 2021, 11:13:56 PM »
This problem is going on for me and the browser is updated and everything to 88.1, its just seem to not want to work. I've also already checked in developer mode to see if I can switch it back on and still nothing. I seems to be the only thing I don't see in the developer mode. Can anyone help me out?

I suggest you try what 'Olga Fomicheva' Avast team suggests in Reply #29 https://forum.avast.com/index.php?topic=248727.msg1585773#msg1585773
as that worked for 'nick hf'

Thats to reinstall the browser right? If yes, I've already tried it didn't change anything that I know of at least.
She suggested a clean install. not just an install.
Free Security Seminar: https://bit.ly/bobg2023  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v24H2 64bit, 32 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 24.4.6112, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

Offline Someonez

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: The Ad Block is gone
« Reply #35 on: February 22, 2021, 11:22:02 PM »
This problem is going on for me and the browser is updated and everything to 88.1, its just seem to not want to work. I've also already checked in developer mode to see if I can switch it back on and still nothing. I seems to be the only thing I don't see in the developer mode. Can anyone help me out?

I suggest you try what 'Olga Fomicheva' Avast team suggests in Reply #29 https://forum.avast.com/index.php?topic=248727.msg1585773#msg1585773
as that worked for 'nick hf'

Thats to reinstall the browser right? If yes, I've already tried it didn't change anything that I know of at least.
She suggested a clean install. not just an install.

A clean install as in completely removing the browser and reinstalling it? In that case I think I've done it? I defiantly gotten rid of the browser and reinstalled it after. It still has my bookmarks though. So is that suppose to happen or?

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 48701
  • 64 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: The Ad Block is gone
« Reply #36 on: February 22, 2021, 11:40:43 PM »

Clean install of the Secure Browser:
Maybe it's time for a clean install of the Secure Browser
Download the installer from here, https://www.avast.com/en-us/secure-browser
Download the Secure Browser Removal tool from here, https://download.avastbrowser.com/avast_secure_browser_uninstall.exe
Save your Bookmarks via the Book Marks Manager if you have custom bookmarks so you can import them when you re-install.
Uninstall Secure Browser via Programs and Features - Reboot
Run the removal tool, reboot, run the installer import your favorites if you saved them.
A video to help with the installation: https://youtu.be/r_VLA0HMLQM
Report back if that's solved the problem or not.
Avast has offered a separate tool to totally remove the Secure Browser if the above instructions don't work.
You can find that tool here, https://forum.avast.com/index.php?topic=230288.msg1531315#msg1531315
Free Security Seminar: https://bit.ly/bobg2023  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v24H2 64bit, 32 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 24.4.6112, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

Offline Someonez

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: The Ad Block is gone
« Reply #37 on: February 23, 2021, 12:16:56 AM »

Clean install of the Secure Browser:
Maybe it's time for a clean install of the Secure Browser
Download the installer from here, https://www.avast.com/en-us/secure-browser
Download the Secure Browser Removal tool from here, https://download.avastbrowser.com/avast_secure_browser_uninstall.exe
Save your Bookmarks via the Book Marks Manager if you have custom bookmarks so you can import them when you re-install.
Uninstall Secure Browser via Programs and Features - Reboot
Run the removal tool, reboot, run the installer import your favorites if you saved them.
A video to help with the installation: https://youtu.be/r_VLA0HMLQM
Report back if that's solved the problem or not.
Avast has offered a separate tool to totally remove the Secure Browser if the above instructions don't work.
You can find that tool here, https://forum.avast.com/index.php?topic=230288.msg1531315#msg1531315

It seemed to work for the installation process and the adblocker seemed to pop up again so. Thanks for everything, I appreciate it.

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 48701
  • 64 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: The Ad Block is gone
« Reply #38 on: February 23, 2021, 12:45:13 AM »
My pleasure. Happy to hear the problem is solved. :)
Free Security Seminar: https://bit.ly/bobg2023  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v24H2 64bit, 32 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 24.4.6112, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

Offline noratcat

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: The Ad Block is gone
« Reply #39 on: February 23, 2021, 02:44:07 AM »
Alright how do I fix this? I just got home and noticed the adblocker is missing. It's not even in the Privacy and Security section, or even the extensions, but bank mode is, and so is the Grammarly extension I have. I'm worried about reinstalling it to be honest.

Offline nick hf

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: The Ad Block is gone
« Reply #40 on: February 24, 2021, 12:23:31 PM »
@noratcat
The only thing that worked for me was to use the Avast Uninstaller - not the Windows one - do a restart (actually I did two) and then to reinstall a 'clean' Avast. I'm not sure what this will do to your Grammerly. I think you will have to go back and reinstall this too.