Author Topic: ** For avast 4.7.1074 Vista users who are having issues **  (Read 27448 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vlk

  • Global Moderator
  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
** For avast 4.7.1074 Vista users who are having issues **
« on: November 04, 2007, 07:46:23 PM »
Hi all,

Last update: November 10

Anyone who's experiencing problems with 4.7.1074 is now encouraged to install the new pre-release version (4.7.1083) which is supposed to fix the issues. For details on the 1.4.1083 build please see http://forum.avast.com/index.php?topic=31426.0


Thanks
Vlk
« Last Edit: November 11, 2007, 05:12:50 PM by Vlk »
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11678
    • AVAST Software
Re: ** For avast 4.7.1074 Vista users who are having issues **
« Reply #1 on: November 04, 2007, 08:53:10 PM »
I corrected the path to copy the file to; it should be Windows\System32\drivers, not just Windows\System32

Offline Vlk

  • Global Moderator
  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: ** For avast 4.7.1074 Vista users who are having issues **
« Reply #2 on: November 04, 2007, 09:13:07 PM »
I corrected the path to copy the file to; it should be Windows\System32\drivers, not just Windows\System32

Of course. Sorry for that.
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9258
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re: ** For avast 4.7.1074 Vista users who are having issues **
« Reply #3 on: November 04, 2007, 11:04:56 PM »
I'm using Vista Home Premium 32bit and everything is working just fine. Hm...
Visit my webpage RejZoR's Flock of Sheep

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67269
Re: ** For avast 4.7.1074 Vista users who are having issues **
« Reply #4 on: November 05, 2007, 12:58:37 AM »
I'm using Vista Home Premium 32bit and everything is working just fine. Hm...
Me too...
The best things in life are free.

Offline _NA_

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
Re: ** For avast 4.7.1074 Vista users who are having issues **
« Reply #5 on: November 05, 2007, 02:47:26 PM »
Hi,

  I'm using Avast! Home v4.7.1074 under Windows Vista 64-bit, and everything is still working perfectly. I'm curious though, what are the changes in this version? avast! 4 Home/Professional Revision History only details up-to version 4.7.1043.


Regards,
Phant0m``

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67269
Re: ** For avast 4.7.1074 Vista users who are having issues **
« Reply #6 on: November 05, 2007, 03:27:30 PM »
I'm using Avast! Home v4.7.1074 under Windows Vista 64-bit, and everything is still working perfectly. I'm curious though, what are the changes in this version? avast! 4 Home/Professional Revision History only details up-to version 4.7.1043.
http://forum.avast.com/index.php?topic=31167.msg258831#msg258831
The best things in life are free.

Offline Vlk

  • Global Moderator
  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: ** For avast 4.7.1074 Vista users who are having issues **
« Reply #7 on: November 05, 2007, 06:21:11 PM »
Yet another build of the driver has now been posted (05-11). If the previous driver didn't solve the issue, please go with this new one.

Cheers
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline madoverclocker

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: ** For avast 4.7.1074 Vista users who are having issues **
« Reply #8 on: November 05, 2007, 06:34:09 PM »
Yet another build of the driver has now been posted (05-11). If the previous driver didn't solve the issue, please go with this new one.

Cheers
Vlk

Hi Vlk

This build seems to have resolved my Raid issues, thanks for your help.

Offline Vlk

  • Global Moderator
  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: ** For avast 4.7.1074 Vista users who are having issues **
« Reply #9 on: November 05, 2007, 06:37:08 PM »
Excellent news, thanks for the ultra-fast feedback.

BTW a new build of avast (containing this fix) will be released pretty soon (this week).

Cheers
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline Vlk

  • Global Moderator
  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: ** For avast 4.7.1074 Vista users who are having issues **
« Reply #10 on: November 06, 2007, 06:46:48 PM »
And, again, yet another build of the driver has now been posted (06/11). If the previous drivers didn't solve the issue, please use this new one.

Hopefully, this one will be the final.

Cheers
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline jjtest

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: ** For avast 4.7.1074 Vista users who are having issues **
« Reply #11 on: November 08, 2007, 06:35:47 AM »
Wow...you have NO idea what you put me through the last couple of days. Both my 32-bit Vista Home Premium machines, one HP desktop with Intel processors, one Toshiba laptop with AMD... were both rendered basically useless.  Virus scans, system restores.... GRRRRRRR! :(

Glad I found this thread tonight... sure looks like I have my HP server back... now to test the Toshiba...

So.... what was it with that little 45Kb file that wreaked so much havoc with Vista?!?

P.S. Thanks for the fix. I feel better now. I will let you know how the Toshiba goes. You should put the title of this thread in BLINKING BOLD TYPE...

 

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9258
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re: ** For avast 4.7.1074 Vista users who are having issues **
« Reply #12 on: November 08, 2007, 04:11:35 PM »
It's a system driver, meaning that little file can indeed cause many problems.
Visit my webpage RejZoR's Flock of Sheep

Offline ghmiller

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: ** For avast 4.7.1074 Vista users who are having issues **
« Reply #13 on: November 08, 2007, 08:46:09 PM »
Hi,
  I just installed your new driver and it seems to be working fine. Opening Navigator used to take 1 sec, installed Avast, then it took 15 seconds to start, installed your new driver and now it takes 3 seconds. Other programs like Mail went from several minutes to start to 3 seconds when Avast is running.

Offline Kagoo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: ** For avast 4.7.1074 Vista users who are having issues **
« Reply #14 on: November 10, 2007, 05:20:04 AM »
Thanks guys, the updated driver did the trick!!  Good thing only my laptop has Vista, Xp and an old Win2K system running fine.