Author Topic: avast! is not working  (Read 6633 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline BB4l

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • BadBoy4life
avast! is not working
« on: March 16, 2004, 07:27:15 PM »
it's like that. i have norton antivirus (again, later i will tell why  ;) ). today at aprox 14 o'clock, i was tired if norton, and wanted to install Avast!. So i did it. I have uninstalled norton, restarted computer, installed Avast!, restarted computer again and wanted to start Avast! I have entered reg number, and when I clicked "OK" button, this message has accoured: "storage cannot be created for the "splash" task" and i clicked "OK" again. when I did it, another message has accoured: "configuration is not loaded properly" and something that i don't rememember... So i'm stuck with norton again  :'( ??? ::)
can anyone help me? what should I do?
"We ride together, we die together...BadBoys4life!!!"

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9346
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re:avast! is not working
« Reply #1 on: March 16, 2004, 07:42:55 PM »
Hi :)

Norton is a nasty thing and even if you uninstall it,it'll leave hundreds of files and registry entries behind.

Use Search and search for files with norton and symantec string in the filename/foldername and delete everything it finds.

Than use RegSeeker (Free) and again search for strings norton and symantec through all registry hives. Delete everything it finds again.
Than use Registry cleanup to clean any remaning reg entries.

This should help i guess,because i cleaned system this way and i have no problems with avast! after that.
« Last Edit: March 16, 2004, 07:43:56 PM by RejZoR »
Visit my webpage Angry Sheep Blog

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67274
Re:avast! is not working
« Reply #2 on: March 16, 2004, 08:03:22 PM »
This message has accoured: "storage cannot be created for the "splash" task" and i clicked "OK" again. when I did it, another message has accoured: "configuration is not loaded properly" and something that i don't rememember... So i'm stuck with norton again  :'( ??? ::)
Can anyone help me? what should I do?

You definetivelly do not have a well-done installation...
You can follow what RejZoR said or, first, try to Repair the avast! installation (Control Panel > Add/Remove programs > avast! antivirus > Repair option).

Wellcome to forums  ;)
The best things in life are free.

Offline BB4l

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • BadBoy4life
Re:avast! is not working
« Reply #3 on: March 16, 2004, 08:45:41 PM »
You definetivelly do not have a well-done installation...
You can follow what RejZoR said or, first, try to Repair the avast! installation (Control Panel > Add/Remove programs > avast! antivirus > Repair option).

Wellcome to forums  ;)
thanx
ok, funny thing is, that I done installation with 3 versions of Avast! - first with pro edition from some other site (twice), then with po edition from this site (once) and finaly with home edition (once). installation was good, I think
RejZoR hvala  ;D thanx for this. I will try to deal with it tommorow and then report
"We ride together, we die together...BadBoys4life!!!"

Offline Tipton

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 796
  • That 70's Car
Re:avast! is not working
« Reply #4 on: March 17, 2004, 01:41:57 AM »


Than use RegSeeker (Free) and again search for strings norton and symantec through all registry hives. Delete everything it finds again.


Keep in mind that Reg-Seeker is beta software, and I personally would not recommend it to beginners. It is very aggressive, and you definately do not want to use it without first spending some time developing a detailed exclusinion list!!

Douglas
"I have lived through alot of horrible things in my life.......some of which actually happened"

Offline shgoh

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 977
Re:avast! is not working
« Reply #5 on: March 17, 2004, 03:06:33 AM »
Keep in mind that Reg-Seeker is beta software, and I personally would not recommend it to beginners. It is very aggressive, and you definately do not want to use it without first spending some time developing a detailed exclusinion list!!

Douglas

why not try beclean?....just my suggestion.. ;)
lIfE iS sAd...yOu NeVeR kNoW wHaT yOu GoNnA gEt... :'(

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9346
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re:avast! is not working
« Reply #6 on: March 17, 2004, 07:16:18 AM »


Than use RegSeeker (Free) and again search for strings norton and symantec through all registry hives. Delete everything it finds again.


Keep in mind that Reg-Seeker is beta software, and I personally would not recommend it to beginners. It is very aggressive, and you definately do not want to use it without first spending some time developing a detailed exclusinion list!!

Douglas

Don't worry,Find function finds only what you instruc it to find. And deleting all norton and symantec strings does the trick ;)
Visit my webpage Angry Sheep Blog

Offline BB4l

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • BadBoy4life
Re:avast! is not working
« Reply #7 on: March 17, 2004, 02:32:39 PM »
umm... problem is here again. I have cleaned the registry of all symantec products, installed Avast! again, and the problem is the same when i run it:
"storage cannot be created for the "splash" task" and I click "OK"
then this accoured:
"configuration is not loaded properly. Error: dbsCreateObject and I click "OK" again.
and then is this error:
"program cannot save parameters to the storage! (error: dbsCreateObject)
what to do?  ???
"We ride together, we die together...BadBoys4life!!!"

Offline BB4l

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • BadBoy4life
Re:avast! is not working
« Reply #8 on: March 17, 2004, 06:33:26 PM »
anyone? PLEASE!!! I REALLY WANT THIS ANTIVIRUS  ::)
"We ride together, we die together...BadBoys4life!!!"

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67274
Re:avast! is not working
« Reply #9 on: March 18, 2004, 02:19:57 AM »
BB4l, if you have tried to search a little in the board you will find the solution for your problem:

http://forum.avast.com/index.php?board=2;action=display;threadid=3014;start=msg21401#msg21401
http://forum.avast.com/index.php?board=2;action=display;threadid=2816;start=msg19868#msg19868
http://forum.avast.com/index.php?board=2;action=display;threadid=2018;start=msg13720#msg13720
http://forum.avast.com/index.php?board=2;action=display;threadid=1977;start=msg13319#msg13319
http://forum.avast.com/index.php?board=1;action=display;threadid=1924;start=msg12791#msg12791
http://forum.avast.com/index.php?board=2;action=display;threadid=1425;start=msg8222#msg8222
http://forum.avast.com/index.php?board=2;action=display;threadid=232;start=msg1000#msg1000

Basically:
Your problem could be caused by problem with ODBC or MS Jet driver. I suggest you changing the "Database" key of "data\avast4.ini" file from "ODBC" to "XML" and boot the computer. You can also update these Microsoft components.

More information about the avast4.ini file you can see here: http://www.avast.com/forum/index.php?board=2;action=display;threadid=1647

Mostly concerning "storage" and "dbs", I would guess that the problem may be related to the database drivers you may try to get them from www.microsoft.com/data. You may also try to change the database type: open Data\avast4.ini file and in the section [Common], change Database=ODBC to Database=XML.
The best things in life are free.