Author Topic: Avast 4 is blocking Youtube videos from playing  (Read 6558 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Counsel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Avast 4 is blocking Youtube videos from playing
« on: October 07, 2009, 03:50:08 PM »
I've updated to the latest version of Avast, and still have major issues with Youtube videos not loading.
How do I know it's Avast ?
because when I stop all avast services (I'm using Internet, Email, Standard, and Web shields), the videos load immediately

I've tried setting all of youtube's urls (ytimg, etc) to be ignored, but it doesn't matter.

Anyone with similar issues ?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Re: Avast 4 is blocking Youtube videos from playing
« Reply #1 on: October 07, 2009, 09:57:23 PM »
Which is your firewall?
The best things in life are free.

Offline Counsel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Avast 4 is blocking Youtube videos from playing
« Reply #2 on: October 08, 2009, 01:33:34 AM »
No firewall.
Disabled Win Firewall

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Re: Avast 4 is blocking Youtube videos from playing
« Reply #3 on: October 08, 2009, 02:48:15 PM »
Disabled Win Firewall
No need for that. In fact, it's good to let it running.

Any other security program that could interfere? ThreatFire?
The best things in life are free.

Offline Counsel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Avast 4 is blocking Youtube videos from playing
« Reply #4 on: October 09, 2009, 02:29:41 PM »
Hi, no, no other security.

When I  rightclick the avast icon and choose   "Stop On-Access Protection", as soon as the services have stopped, the page loads.
very strange.

So for now I'm just stopping the protection long enough to get a video to load, then back on.
kind of a pain, but....

Offline bobo1

  • Poster
  • *
  • Posts: 471
Re: Avast 4 is blocking Youtube videos from playing
« Reply #5 on: October 09, 2009, 03:09:45 PM »
HI,
Youtube video needs flashplayer to work properly. Have you got the latest flashplayer installed. Avast should not interfere with this website with all shields running!.
IBM T41 INTEL CENTRINO 1.6GHZ  3. XP SP3. 1000 MB RAM. 80GB HARD DRIVE. AVAST 9. MALWAREBYTES FREE.
NEW TEST RIG FUJITSU (SCALEO) 2.8GHZ 3000MB RAM DVI HD OUT SVGA PENT 4 AVAST 9. GAMING RIG

Offline Counsel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Avast 4 is blocking Youtube videos from playing
« Reply #6 on: October 10, 2009, 03:40:19 PM »
from my first post:
"...How do I know it's Avast ?
because when I stop all avast services (I'm using Internet, Email, Standard, and Web shields), the videos load immediately"

yes, I have flash

I guess I'm the only one experiencing this.  Thanks for the suggestions, though.

Offline Tarq57

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3695
  • If at first you don’t succeed; call it version 1.0
Re: Avast 4 is blocking Youtube videos from playing
« Reply #7 on: October 11, 2009, 02:47:41 AM »
What AV was installed on the system before Avast?
Are the shields set to the default sensitivity?
Windows 10,Windows Firewall,Firefox w/Adblock.

Offline narc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Avast 4 is blocking Youtube videos from playing
« Reply #8 on: November 12, 2020, 02:46:45 AM »
Hi. I have the same issue, the youtube videos will not play.

Is there a fix or should I unsubscribe from Avast?


Offline narc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Avast 4 is blocking Youtube videos from playing
« Reply #9 on: November 12, 2020, 02:58:25 AM »
Well... I found a fix, it's quite simple.

You go in Avast/Menu/Settings/General/Exceptions and just add www.youtube.com 

Offline rocksteady

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1031
Re: Avast 4 is blocking Youtube videos from playing
« Reply #10 on: November 12, 2020, 10:26:21 AM »
@narc
You should not need to set youtube as a general exeption to watch videos. Not a good idea.
Have you tried turning off one Avast shield at a time to isolate and find which shield is actually preventing play?

Some questions to help us help you:
Which browser or browsers have you tried?
Which version of Avast and whether Free or Paid?  (Can we assume it is not Avast 4 as per subject line of this post.)
Which version of Windows?
Any other security software installed now or in the past?