Author Topic: avast! Free Antivirus 5 never auto-updates  (Read 3406 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

yuseifudo2010

  • Guest
avast! Free Antivirus 5 never auto-updates
« on: February 15, 2010, 11:04:11 AM »
When avast! Free Antivirus 5.0 is initially installed, it is set to automatically update my virus database, as well as notify me when a program update is available.  Yet, even with these settings in place, avast! never does automatically update the virus database!  I have to access the user interface and run a manual update every time!  Can someone tell me what the deal is here?

Brandon Taylor

tharunnamboothiri

  • Guest
Free Antivirus 5 never auto-updates
« Reply #1 on: February 22, 2010, 10:42:23 AM »
I too have the same problem.....i have tried many times by rechanging the settings...but still the automatic updates aren't working......need a solution for it......... :'( ::)

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2604
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: avast! Free Antivirus 5 never auto-updates
« Reply #2 on: February 22, 2010, 10:55:13 AM »
Try to enable "Always online" (or something like that, don't know the exact words) in the update settings.
That should do.
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

Offline Yanto.Chiang

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1371
  • Soli Deo Gloria
    • PT Garuda Sinatriya Globalindo
Re: avast! Free Antivirus 5 never auto-updates
« Reply #3 on: February 22, 2010, 11:05:16 AM »
When avast! Free Antivirus 5.0 is initially installed, it is set to automatically update my virus database, as well as notify me when a program update is available.  Yet, even with these settings in place, avast! never does automatically update the virus database!  I have to access the user interface and run a manual update every time!  Can someone tell me what the deal is here?

Brandon Taylor

Hi Brandon,

Welcome to the forum,

As additional information as like Zyndstoff has mentioned to you,

May we know what is you avast version that you using till present?

Have you update your engine?

Have you try to download VPS update from : http://www.avast.com/download-update

You may try to update it manually first.

Cheers,
Yanto Chiang | IT Security Consultants | AVAST Premium Security | GarudaSinatriya