Poll

Which do u think is the better option among these?

Spybot S and D
2 (7.4%)
Malwarebytes Anti malware
20 (74.1%)
A squared Free
1 (3.7%)
A combination
4 (14.8%)
Other(please explain)
0 (0%)

Total Members Voted: 0

Author Topic: Avast Gets UNSECURED too often  (Read 17703 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Big Jayy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 64
  • I'm not a llama,whatever that means!
Avast Gets UNSECURED too often
« on: March 18, 2010, 07:00:52 AM »
I have been using avast for the past four years, and can personally say that i have recommended the migration of most of my friends...(numbering atleast a couple of hundred) and god knows how many people they recommended it too, being satisfied with it. ;D

My issue is, when Avast 5 came out, (long overdue) and had all the looks of being a champ, there are a few niggling issues with it that needs working out, for example, in my computer, after using avast for a few days straight, a big red "X" shows up on the icon,scrolling over it theres a message saying SYSTEM IS UNSECURED and it doesnt work anymore. I have tried reinstalling it like a dozen times, but to no avail.   :'(

I use, Spybot S and D, along with USB disk security 5, and recently been working with Immunet Protect for an additional layer of security. Windows XP pro, no firewall. P4 512 Mb ram, (browsers, Chrome, Opera). I do not understand this issue. Please someone help me out. Is this a known issue? What may be the problem?

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 36755
Re: Avast Gets UNSECURED too often
« Reply #1 on: March 18, 2010, 07:55:35 AM »
Download the uninstall utility`s  http://www.avast.com/uninstall-utility

run the V5 remover and reboot
run the 4.8 remover and reboot
run " Eusing Free Registry Cleaner " fix all and reboot  http://www.eusing.com/free_registry_cleaner/registry_cleaner.htm
Install V5 again ....reboot......and pray...... ;D

and i would replace Spybot S&D with Malwarebytes  www.malwarebytes.org   
« Last Edit: March 18, 2010, 08:15:02 AM by Pondus »

Offline EntitY

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
Re: Avast Gets UNSECURED too often
« Reply #2 on: March 18, 2010, 08:12:08 AM »
I get that Message when I disable a shield and forget to uncheck it in Settings, Status Bar. I also 2nd dumping SpyBot.

Offline Big Jayy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 64
  • I'm not a llama,whatever that means!
Re: Avast Gets UNSECURED too often
« Reply #3 on: March 18, 2010, 09:31:18 AM »
I really appreciate the prompt reply and quality of your assistance but enlighten me on your reasons for dumping spybot S and D.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 66723
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast Gets UNSECURED too often
« Reply #4 on: March 18, 2010, 09:36:48 AM »
you could use a2 free - has no resident scanner and very good dedection rate.
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.8.2427.B#2 [UI.560] - CC 5.71 - EEK - FF ESR 68.12 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.12 - SB/CP/SL/DU.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline Big Jayy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 64
  • I'm not a llama,whatever that means!
Re: Avast Gets UNSECURED too often
« Reply #5 on: March 18, 2010, 09:38:48 AM »
you could use a2 free - has no resident scanner and very good dedection rate.

Why dont we have an open discussion with quick points on a proper anti malware/spyware tool.... and please do not forget about the AVAST RED X  and the system unsecured.

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 36755
Re: Avast Gets UNSECURED too often
« Reply #6 on: March 18, 2010, 09:54:40 AM »
Because Malwarebytes have way better detection and removal capability
If you go to websites like Geeks to Go or Bleeping computer where they are working with malware removal every day, you will see that the tool they always use is MBAM

http://malwareresearchgroup.com/?p=1197#more-1197

Offline Big Jayy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 64
  • I'm not a llama,whatever that means!
Re: Avast Gets UNSECURED too often
« Reply #7 on: March 18, 2010, 09:58:45 AM »
Because Malwarebytes have way better detection and removal capability
If you go to websites like Geeks to Go or Bleeping computer where they are working with malware removal every day, you will see that the tool they always use is MBAM

http://malwareresearchgroup.com/?p=1197#more-1197

Well, Pondus, thanks for all your assistance. Really appreciate it. But i do not wish to purchase the full version of it, how good is the lite version of the program compared to the Spybot? and how heavy is it on system resources? Does it have a resident scanner?

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 66723
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast Gets UNSECURED too often
« Reply #8 on: March 18, 2010, 10:23:25 AM »
Why dont we have an open discussion with quick points on a proper anti malware/spyware tool.... and please do not forget about the AVAST RED X  and the system unsecured.
[/quote]

why? don't know. just start one...
don't know bout your redx - thought you related it to spybot. (cause it has a resident scanner afaik)
which os do you use?

btw: if u don't know whats llama - u maybe are one. *g*
« Last Edit: March 18, 2010, 10:26:05 AM by Asyn »
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.8.2427.B#2 [UI.560] - CC 5.71 - EEK - FF ESR 68.12 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.12 - SB/CP/SL/DU.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline Big Jayy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 64
  • I'm not a llama,whatever that means!
Re: Avast Gets UNSECURED too often
« Reply #9 on: March 18, 2010, 10:38:17 AM »
ha...well..thanks for the well directed pun. Please enlighten me on what a llama is supposed to be... thanks for that. On a more serious note.. .I use Windows Xp Service Pack 3... and its not due to Spybot...Although i just wanted to provide information regarding my system.

Offline Big Jayy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 64
  • I'm not a llama,whatever that means!
Re: Avast Gets UNSECURED too often
« Reply #10 on: March 18, 2010, 10:45:23 AM »
And already we're getting in trends for the poll in, early on, it seems MBAM has taken a sizeable lead, i wonder which planet i was marooned on, to not have used this software!  :)

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 36755
Re: Avast Gets UNSECURED too often
« Reply #11 on: March 18, 2010, 10:52:03 AM »
Spybot only detect and remove the easy stuff, MBAM removes the tuff stuff
The pro is a one time fee for a lifetime license.... ;)  then you get autoupdate, sheduled scan and protection module with IP block

Quote
Please enlighten me on what a llama is supposed to be...
I don`t know why it is there as defult, but i think it comes from this
http://www.youtube.com/watch?v=hBaUmx5s6iE&feature=fvsr

Offline Big Jayy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 64
  • I'm not a llama,whatever that means!
Re: Avast Gets UNSECURED too often
« Reply #12 on: March 18, 2010, 10:58:33 AM »
Quote
The pro is a one time fee for a lifetime license....   then you get autoupdate, sheduled scan and protection module with IP block

Well, what if the user is not willing to, or not in a position to pay that lifetime license fee, then what would he resort to??

Offline Big Jayy

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 64
  • I'm not a llama,whatever that means!
Re: Avast Gets UNSECURED too often
« Reply #13 on: March 18, 2010, 10:58:54 AM »
Would he look for some free alternatives?

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 66723
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast Gets UNSECURED too often
« Reply #14 on: March 18, 2010, 11:01:09 AM »
ha...well..thanks for the well directed pun. Please enlighten me on what a llama is supposed to be... thanks for that. On a more serious note.. .I use Windows Xp Service Pack 3... and its not due to Spybot...Although i just wanted to provide information regarding my system.



llama..? maybe http://en.wikipedia.org/wiki/Llama or it's something completely different... *g*
sorry bout that 2 all, couldn't resist...

but for your problem...
i use the same os without any problems, so it's bout your systems config or some installed sw.
maybe you dare to drop spybot? i experienced probs along w avast (but thats long ago, so maybe it's not your problem)
thanks 4 your poll.
asyn
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.8.2427.B#2 [UI.560] - CC 5.71 - EEK - FF ESR 68.12 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.12 - SB/CP/SL/DU.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0