Author Topic: [RESOLVED] SSL / TLS> Windows Live Mail (I'm going crazy)  (Read 32229 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dejavu

  • Guest
Re: SSL / TLS> Windows Live Mail (I'm going crazy)
« Reply #15 on: April 20, 2010, 03:35:44 PM »
What is the version of Avast you are using? 5.0.507...?

Yes, I have the latest version. I also uninstalled Avast! in its entirety and then reinstalled.

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2604
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: SSL / TLS> Windows Live Mail (I'm going crazy)
« Reply #16 on: April 21, 2010, 09:17:51 AM »
Did you consider to try Thunderbird 3 (you can use the portable version and download from portableapps.com - needs no installation!) to test the mail scanning?
This looks like a LiveMail problem to me...
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

dejavu

  • Guest
Re: SSL / TLS> Windows Live Mail (I'm going crazy)
« Reply #17 on: April 21, 2010, 01:25:10 PM »
Did you consider to try Thunderbird 3 (you can use the portable version and download from portableapps.com - needs no installation!) to test the mail scanning?
This looks like a LiveMail problem to me...

Good idea, I'll try and so I'll check again if the problem with Thunderbird. Thank you

dejavu

  • Guest
Re: SSL / TLS> Windows Live Mail (I'm going crazy)
« Reply #18 on: April 22, 2010, 01:19:52 PM »
Zyndstoff, I received your PM May I can not answer you directly so I am here: No, I have not had time to test with Thunderbird (too much work). I think to test this weekend. I'll keep you informed

Thanks

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2604
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: SSL / TLS> Windows Live Mail (I'm going crazy)
« Reply #19 on: April 22, 2010, 03:10:10 PM »
Oh, okay.
Thanx for the answer.

btw: after you reach 20 posts, you will be able to send PMs and edit your profile.
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

dejavu

  • Guest
Re: SSL / TLS> Windows Live Mail (I'm going crazy)
« Reply #20 on: April 22, 2010, 03:20:53 PM »
Ok thank you for this information  :)

dejavu

  • Guest
Re: SSL / TLS> Windows Live Mail (I'm going crazy)
« Reply #21 on: April 24, 2010, 03:55:31 AM »
As agreed I have tested Avast! Internet Security with Thunderbird, but the problem is identical to Windows Live Mail: Unable to receive or send emails when the SSL checkbox is disabled.

I see on the forum that other people have the same problem as mine: http://forum.avast.com/index.php?topic=58711.0

dejavu

  • Guest
Re: SSL / TLS> Windows Live Mail (I'm going crazy)
« Reply #22 on: April 26, 2010, 12:32:04 AM »
I raise the subject. Is someone on the team think that the problem Alwil scan email with Windows Live Mail and Thunderbird will be studied for a possible fix?

Thanks in advance  :)

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2604
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: SSL / TLS> Windows Live Mail (I'm going crazy)
« Reply #23 on: April 26, 2010, 12:40:12 PM »
This is weird...

Please give more info:
- Operating Sytem (32 or 64 bit, XP, Vista, 7)?
- What is your Email-provider?
- Any other software installed like firewall or other AV-software?
- What AV-software was installed previously before you installed avast5?
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

SauDepp

  • Guest
Re: SSL / TLS> Windows Live Mail (I'm going crazy)
« Reply #24 on: April 26, 2010, 02:46:27 PM »
...any spam filter installed ?

I had some issues using SPAMIHILATOR but in the end everything works as it is supposed to ...

Greets
S@uDepp

dejavu

  • Guest
Re: SSL / TLS> Windows Live Mail (I'm going crazy)
« Reply #25 on: April 26, 2010, 04:49:03 PM »
This is weird...

Please give more info:
- Operating Sytem (32 or 64 bit, XP, Vista, 7)?
- What is your Email-provider?
- Any other software installed like firewall or other AV-software?
- What AV-software was installed previously before you installed avast5?

My system is Windows 7 and I work on a PC laptop. My ISP is Numéricable (fiber optics). The firewall I use is that of Windows in "Public". I tried to disable but that does not change the problem that I have explained here ... For Av installed before Avast! the answer is: Trend Micro (TIS Pro) and Avira (after security) but I cleaned the registry to remove all the keys so that drivers can cause some conflicts. Sorry I am repeating myself but I had no problem with the beta version of Avast! Internet Security and though I had already pre-installed Trend Micro.
Proposer une meilleure traduction

...any spam filter installed ?

I had some issues using SPAMIHILATOR but in the end everything works as it is supposed to ...

Greets
S@uDepp

No filter and no anti-spam and never installed before ...

Thanks

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2604
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: SSL / TLS> Windows Live Mail (I'm going crazy)
« Reply #26 on: April 27, 2010, 12:06:38 PM »
..I was more interested in the email-provider, not the ISP.
What is the "@xxxx.xxx" part of your email? (Like "@web.de" or "@gmail.com")
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

dejavu

  • Guest
Re: SSL / TLS> Windows Live Mail (I'm going crazy)
« Reply #27 on: April 27, 2010, 12:47:41 PM »
..I was more interested in the email-provider, not the ISP.
What is the "@xxxx.xxx" part of your email? (Like "@web.de" or "@gmail.com")

I use gmail.com and hotmail.fr ... I tested with a hotmail.com address and the problem is identical. Then I started these tests with several domain names I own: still the same problem.

SauDepp

  • Guest
Re: SSL / TLS> Windows Live Mail (I'm going crazy)
« Reply #28 on: April 27, 2010, 02:12:38 PM »
....U activated POP within gmails settings (webmail-browser), don´t ya?!

Greets
S@uDepp

dejavu

  • Guest
Re: SSL / TLS> Windows Live Mail (I'm going crazy)
« Reply #29 on: April 27, 2010, 02:45:05 PM »
....U activated POP within gmails settings (webmail-browser), don´t ya?!

Greets
S@uDepp

Sorry, I do not understand what you wonder ...