Author Topic: Avast! not scanning Thunderbird 0.7.2  (Read 7910 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jsaund22

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Avast! not scanning Thunderbird 0.7.2
« on: July 13, 2004, 07:40:43 PM »
I'm running Thunderbird 0.7.2, and Avast! Home.  When installing Avast!, I selected to automatically protect my current accounts and any in the future, but none of my emails are getting scanned.  I can open the Avast! manager and it shows no emails scanned.  When I check the account settings in Thunderbird, the mail server and logon have not changed, as they should.  What's up?  Does Avast! not support this version of Thunderbird?

Offline lee20

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2326
  • The only true failure is when you give up
Re:Avast! not scanning Thunderbird 0.7.2
« Reply #1 on: July 13, 2004, 07:47:55 PM »
Does thunderbird use SMTP/POP3/IMAP4 protocols?

"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new."-Albert Einstein

Comodo Firewall, Avast 4.8, SpywareBlaster, Spybot + superantispyware, PeerGuardian and ALL software patched!

Online DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85595
  • No support PMs thanks
Re:Avast! not scanning Thunderbird 0.7.2
« Reply #2 on: July 13, 2004, 07:58:07 PM »
I'm running Thunderbird 0.7.2, and Avast! Home.  When installing Avast!, I selected to automatically protect my current accounts and any in the future, but none of my emails are getting scanned.  I can open the Avast! manager and it shows no emails scanned.  When I check the account settings in Thunderbird, the mail server and logon have not changed, as they should.  What's up?  Does Avast! not support this version of Thunderbird?

It doesn't support Thunderbird directly regardless of version, but you can set it up manually.

Do a search of the forums for thunderbird and you should bump into one of the many threads on this subject
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.8.2487 (build 21.8.6586.691) UI 1.0.666/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline shgoh

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 977
Re:Avast! not scanning Thunderbird 0.7.2
« Reply #3 on: July 13, 2004, 07:59:21 PM »
yup davidr is right...avast can't setup thunderbird automatically yet :)

please see this faq to learn how to configure manually ;)
« Last Edit: July 13, 2004, 08:00:18 PM by shgoh »
lIfE iS sAd...yOu NeVeR kNoW wHaT yOu GoNnA gEt... :'(

Offline jsaund22

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re:Avast! not scanning Thunderbird 0.7.2
« Reply #4 on: July 13, 2004, 08:32:27 PM »
yup davidr is right...avast can't setup thunderbird automatically yet :)

please see this faq to learn how to configure manually ;)

Uhhh....I don't mean to quibble, but I've been running Avast and Thunderbird for over a year, and Avast did set up Thunderbird...at least until the latest revision of TB.

I tried the manual setup, and when I asked TB to get mail, it told me it couldn't connect to the 127.0.0.1 server...

And yes, TB uses POP3...

 ??? ???

Online DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85595
  • No support PMs thanks
Re:Avast! not scanning Thunderbird 0.7.2
« Reply #5 on: July 13, 2004, 08:45:47 PM »
I don't know if this has anything to do with the fact that the 0.7.2 version is a nightly build and classed as beta by the builders, it is not yet available as a regular download.

Has something changed, I don't know.

I based my response on posts in these forums, I don't have TB installed. There have been many people posting that they experienced problems with earlier versions of TB, as in it wouldn't setup automatically and had to be done manually. These were answered and I assume that resolved their problems.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.8.2487 (build 21.8.6586.691) UI 1.0.666/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline jsaund22

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re:Avast! not scanning Thunderbird 0.7.2
« Reply #6 on: July 13, 2004, 10:32:39 PM »
I'll see if I can download an older version and see if that'll work.  Thanks for the replies.  I'll post back here with the results, but it'll probably be tomorrow.

Offline ThxAvast

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re:Avast! not scanning Thunderbird 0.7.2
« Reply #7 on: July 14, 2004, 12:56:45 AM »

Hi

For information,
I'm curently using Thunderbird 0.7.1 whith Avast home edition and I have no problem at all. Avast automatically change the localhost (127.0.0.1) stuffs....

regards

Offline shgoh

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 977
Re:Avast! not scanning Thunderbird 0.7.2
« Reply #8 on: July 14, 2004, 12:58:15 PM »
sorry if i'm wrong that avast can't support thunderbird :)

anyway...i always do the manual config...and it works really great...

jsaund22...please make sure your login name is correct...should be something like  jsaund22#pop.mail.com

feedback any problems encountered...we have lots of thunderbird users here to help you with it
« Last Edit: July 14, 2004, 12:58:45 PM by shgoh »
lIfE iS sAd...yOu NeVeR kNoW wHaT yOu GoNnA gEt... :'(

Offline jsaund22

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re:Avast! not scanning Thunderbird 0.7.2
« Reply #9 on: July 14, 2004, 03:26:56 PM »
jsaund22...please make sure your login name is correct...should be something like  jsaund22#pop.mail.com

I made sure my login name was correct when I was doing the manual installation, but it still didn't work.  When I used 127.0.0.1 for the server, and put in my login name like the above, TB told me it couldn't connect to the server, and the Avast service was started.  It must be a bug in the 0.7.2 TB build.  I didn't have a chance to load 0.7.1 last night, but hope to have time to do it today.

I'll keep you informed.

Offline shgoh

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 977
Re:Avast! not scanning Thunderbird 0.7.2
« Reply #10 on: July 14, 2004, 04:01:10 PM »
hmm...the strange thing is my TB 0.7.2 works absolutely fine...anyway...keep us updated
« Last Edit: July 14, 2004, 04:02:23 PM by shgoh »
lIfE iS sAd...yOu NeVeR kNoW wHaT yOu GoNnA gEt... :'(

Offline mwilson

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re:Avast! not scanning Thunderbird 0.7.2
« Reply #11 on: July 17, 2004, 12:19:02 AM »
I'm running TB 0.7.1 at home and at work.  The home installation, with Avast! Home, is working fine.  The work installation, with the demo of Avast! Professional, worked the day I set it up, but since then tells me it can't connect to the server  (the computer is shut down completely overnight).  The only difference in the two installations, besides the two versions of Avast!, is that my work computer is connected to a LAN.  Both installations are monitoring the same IMAP account, and both use the same internet service, so the server settings are indentical.  I'm guessing that something needs to be changed to work with the LAN, but I hesitate to start fiddling with settings when I don't really have any idea which settings to fiddle.   :-\

Offline Max M.Wachtel III

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 326
  • Long Live Freeware
    • Keeping Windows Clean
Re:Avast! not scanning Thunderbird 0.7.2
« Reply #12 on: July 17, 2004, 06:30:53 AM »
I had it happen a while ago.Did you try running the mail wizard again? That's what fixed mine.
-max
When I stop learning I stop living-max
Virus Removal Instructions
http://home.neo.rr.com/manna4u/

neal62

  • Guest
Re:Avast! not scanning Thunderbird 0.7.2
« Reply #13 on: July 18, 2004, 01:43:47 AM »
I am running Thunderbird 0.7.2 and Avast Home. I have my T.B. configuration set to 127.0.0.1 on both Pop3 and STMP settings, port 25, and 110. I also set up avast to insert the messages that it has scanned both incoming and outgoing e-mail. Works fine for me. Using WinXp Home etc. :)

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 45976
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re:Avast! not scanning Thunderbird 0.7.2
« Reply #14 on: July 18, 2004, 02:13:03 AM »
Quote
on both Pop3 and STMP settings, port 25, and 110
Neil, I think it should read:
on both Pop3 and STMP settings, port 110, and 25

Right?
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 21.6, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq