Author Topic: Avast 5 won't work- side by side configuration  (Read 26823 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nonotnyet

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 33
Re: Avast 5 won't work- side by side configuration
« Reply #30 on: July 29, 2010, 02:03:37 AM »
Read here...
http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Windows-Update-error-80070424
asyn


read it. didn't help. all those services were (and still are running). i try to get service updates and i get this message:

Offline nonotnyet

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 33
Re: Avast 5 won't work- side by side configuration
« Reply #31 on: July 29, 2010, 02:09:46 AM »

Why don't you read the whole thread..?? ;)
Install this, if you are on a 64bit system: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=BD2A6171-E2D6-4230-B809-9A8D7548C1B6&displaylang=en
asyn


FOURTH INSTALLATION TRY NOW. SAME MESSAGE:

Offline nonotnyet

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 33
Re: Avast 5 won't work- side by side configuration
« Reply #32 on: July 29, 2010, 02:19:59 AM »
HELP?

Offline nonotnyet

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 33
Re: Avast 5 won't work- side by side configuration
« Reply #33 on: July 29, 2010, 02:25:46 AM »
okay, i tried 4.8. when i try to install, it tells me that the file is broken.

can SOMEONE help me???

Offline Dch48

  • Massive Poster
  • ****
  • Posts: 3150
Re: Avast 5 won't work- side by side configuration
« Reply #34 on: July 29, 2010, 03:24:17 AM »
I'm stumped now. I thought it was a simple fix since I had the same problem installing on Vista but it seems that you have other issues now. I'll have to leave it to those better equipped to help.
Avatar FX6327X desktop, FX-6300 CPU, RX 470 GPU, 8GB RAM, Windows 10 Home 64 bit
HP dv6-6140us laptop, A8-3500M APU, 8GB RAM, Windows 7 Home Premium 64 bit
RCA W101 v2 10" tablet, Intel Atom Bay Trail Z3735F processor, 2GB RAM, Windows 10 Home 32 bit

Offline nonotnyet

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 33
Re: Avast 5 won't work- side by side configuration
« Reply #35 on: July 29, 2010, 03:45:26 AM »
I'm stumped now. I thought it was a simple fix since I had the same problem installing on Vista but it seems that you have other issues now. I'll have to leave it to those better equipped to help.

well, it was a vallant try. thank you.

Offline disPlay

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 240
  • DISPLAY!
Re: Avast 5 won't work- side by side configuration
« Reply #36 on: July 29, 2010, 03:45:51 AM »
Quote
Go to Start / All Programs / Accessories. Right Click the 'Command Prompt' item and click the 'Run As Administrator' option.

 

In the Command Prompt window, Paste the following command.

 

REGSVR32 %SYSTEMROOT%\SYSTEM32\WUAUENG.DLL

 

Press ENTER.

 

You should see a popup that says the command succeeded.

 

Exit the command prompt and try Windows Update again.

Try this

source: http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/itprovistasecurity/thread/edfa02fc-8d5b-4f53-b04d-ca966d2355e7
« Last Edit: July 29, 2010, 03:48:29 AM by disPlay »
"The quieter you become, the more you are able to hear."

Offline nonotnyet

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 33
Re: Avast 5 won't work- side by side configuration
« Reply #37 on: July 29, 2010, 04:04:23 AM »

Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 69431
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.2.2453.Beta#4 [UI.601] - EEK - Firefox ESR 78.8 [NS/uBO/PB] - TB 78.8
Avast-Tools: Secure Browser 88.2 - Cleanup P 21.1 - SecureLine 5.9 - Driver Updater 21.1 - CCleaner 5.77
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0


Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 69431
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast 5 won't work- side by side configuration
« Reply #40 on: July 29, 2010, 02:45:34 PM »
already did that 2 pages back. didn't do anything.

It seems your OS is messed up somehow.
Go here for help: http://answers.microsoft.com/en-us/default.aspx
Good luck..!
asyn
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.2.2453.Beta#4 [UI.601] - EEK - Firefox ESR 78.8 [NS/uBO/PB] - TB 78.8
Avast-Tools: Secure Browser 88.2 - Cleanup P 21.1 - SecureLine 5.9 - Driver Updater 21.1 - CCleaner 5.77
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline nonotnyet

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 33
Re: Avast 5 won't work- side by side configuration
« Reply #41 on: July 29, 2010, 04:19:57 PM »
already did that 2 pages back. didn't do anything.

It seems your OS is messed up somehow.
Go here for help: http://answers.microsoft.com/en-us/default.aspx
Good luck..!
asyn


as much as i appreciate the help, sending me to useless link after link isn't helping at all. does ANYONE out there have any better advice?

Offline nonotnyet

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 33
Re: Avast 5 won't work- side by side configuration
« Reply #42 on: July 30, 2010, 07:29:30 AM »
okay, a tech friend came over to look at my laptop. cleaned my registry, the whole bit and downloaded the latest server pack for Vista (SP2, i only had SP1)...

tried to install the redistributable once again, still the same trouble, same with avast!... avast! installs, but i can't open it (same old side by side thing)...

ugh. it's been 2 days. help me, please...

Offline nonotnyet

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 33
Re: Avast 5 won't work- side by side configuration
« Reply #43 on: July 30, 2010, 07:34:43 AM »
post script.... my apologies for any brusqueness/rudeness on my part. this rather frustrating, as i've had my laptop for over a year and this is the first obstacle i've run across that wasn't easily cleared up. :-\

Offline Dch48

  • Massive Poster
  • ****
  • Posts: 3150
Re: Avast 5 won't work- side by side configuration
« Reply #44 on: July 30, 2010, 07:43:21 AM »
Do you have the C++2005 redistributable installed?

Are you trying to install the C++2008 SP1 redistibutable? You may have to install just the regular one before you can install the SP1 which is an update.
Avatar FX6327X desktop, FX-6300 CPU, RX 470 GPU, 8GB RAM, Windows 10 Home 64 bit
HP dv6-6140us laptop, A8-3500M APU, 8GB RAM, Windows 7 Home Premium 64 bit
RCA W101 v2 10" tablet, Intel Atom Bay Trail Z3735F processor, 2GB RAM, Windows 10 Home 32 bit