Author Topic: [NOT SOLVED] AIS not updated properly!  (Read 14268 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mar.

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 35
Re: AIS not updated properly!
« Reply #30 on: July 06, 2011, 11:20:58 PM »
17:20:06 min/gen  Started: 06.07.2011, 17:20:06
17:20:06 min/gen  Running setup_ais-465 (1125)
17:20:06 nrm/sys  Operating system: WindowsXP ver 5.1, build 2600, sp 3.0 [Service Pack 3]
17:20:06 nrm/sys  Memory: 30% load. Phys:703608/1015280K free, Page:2252380/2446084K free, Virt:2069784/2097024K free
17:20:06 vrb/sys  Computer WinName: ...
17:20:06 min/sys  Windows Net User: AUTORIDADE NT\SYSTEM
17:20:06 min/gen  Cmdline: /checkupdate /verysilent
17:20:06 vrb/gen  DldSrc set to inet
17:20:06 vrb/gen  Operation set to INST_OP_CHECK_UPDATE
17:20:06 min/gen  Old version: 465 (1125)
17:20:06 vrb/reg  Deleted registry: Software\AVAST Software\Avast\UpdateReady
17:20:06 nrm/fil  Direct delete of file: C:\WINDOWS\TEMP\_asw_aisI.tm~a03808\nmp.map
17:20:06 nrm/fil  Direct delete of file: C:\WINDOWS\TEMP\_asw_aisI.tm~a03808\onefile
17:20:06 nrm/fil  Direct delete of file: C:\WINDOWS\TEMP\_asw_aisI.tm~a03808\setup.lok
17:20:06 nrm/fil  Direct delete of file: C:\WINDOWS\TEMP\_asw_aisI.tm~a03808\sig.bin
17:20:06 nrm/sys  Using temp: C:\WINDOWS\TEMP\_asw_aisI.tm~a03816 (11953M free)
17:20:06 nrm/gen  SGW32AIS::CheckIfInstalled set m_bAlreadyInstalled to 1
17:20:06 nrm/int  SYNCER: Agent=Syncer/5.00 (ais-1125;p)
17:20:06 vrb/sys  Computer DnsName: ...
17:20:06 vrb/sys  Computer Ip Addr: ...
17:20:06 nrm/sys  Installed in: C:\Arquivos de programas\AVAST Software\Avast (11953M free)
17:20:06 nrm/int  SYNCER: Type: use IE settings
17:20:06 nrm/int  SYNCER: Auth: another authentication, use WinInet
17:20:06 vrb/pkg  Part prg_ais-465 is installed
17:20:06 vrb/pkg  Part vps_win32-11060300 is installed
17:20:06 vrb/pkg  Part setup_ais-465 is installed
17:20:06 vrb/pkg  Part jrog-a7 is installed
17:20:06 vrb/pkg  Part jrog2-225 is installed

17:20:06 vrb/gen  LoadState: Edition=1
17:20:06 min/gen  Old version: 465 (1125)
17:20:07 vrb/fil  SetExistingFilesBitmap: 890->322->322
17:20:07 min/gen  GUID: 2435eb0e-f225-425e-95f0-24fa01c94f35
17:20:07 nrm/gen  Server definition(s) loaded for 'main': 291 (maintenance:0)
17:20:07 nrm/gen  SelectCurrent: selected server 'Download711 AVAST5 Server' from 'main'
17:20:07 nrm/int  SYNCER: Type: use IE settings
17:20:07 nrm/int  SYNCER: Auth: another authentication, use WinInet
17:20:14 nrm/int  Used server: http://download711.avast.com/iavs5x
17:20:14 min/fil  GetFileWithRetry: servers.def.vpx downloaded .
17:20:14 nrm/gen  Server definition(s) loaded for 'main': 299 (maintenance:0)
17:20:14 nrm/gen  SelectCurrent: selected server 'Download318 AVAST5 Server' from 'main'
17:20:14 nrm/int  SYNCER: Type: use IE settings
17:20:14 nrm/int  SYNCER: Auth: another authentication, use WinInet
17:20:17 nrm/int  Used server: http://download318.avast.com/iavs5x
17:20:17 min/fil  GetFileWithRetry: prod-ais.vpx downloaded .
17:20:17 min/pkg  LoadProductVpu: C:\Arquivos de programas\AVAST Software\Avast\Setup\prod-ais.vpx
17:20:17 vrb/pkg  LoadPartInfo: jrog = jrog-a7 returned 00000000
17:20:17 vrb/pkg  LoadPartInfo: jrog2 = jrog2-240 returned 00000000
17:20:17 vrb/pkg  LoadPartInfo: program = prg_ais-465 returned 00000000
17:20:17 vrb/pkg  LoadPartInfo: setup = setup_ais-465 returned 00000000
17:20:17 vrb/pkg  LoadPartInfo: vps = vps_win32-11061601 returned 00000000

17:20:17 min/pkg  LoadProductVpu: C:\Arquivos de programas\AVAST Software\Avast\Setup\prod-ais.vpx ended with 00000000
17:20:17 vrb/reg  Set registry: Software\AVAST Software\Avast\DataFolder=C:\Documents and Settings\All Users\Dados de aplicativos\AVAST Software\Avast
17:20:17 vrb/reg  Set registry: Software\AVAST Software\Avast\Version=6.0
17:20:17 vrb/reg  Set registry: Software\AVAST Software\Avast\VersionShort=6.0
17:20:17 vrb/reg  Set registry: Software\AVAST Software\Avast\SetupVersion=1125
17:20:17 vrb/reg  Set registry: Software\AVAST Software\Avast\ProgramFolder=C:\Arquivos de programas\AVAST Software\Avast
17:20:17 vrb/reg  Set registry: Software\AVAST Software\Avast\Product=ais
17:20:20 nrm/pkg  Transferred: files 2, bytes 5057, time 9641 ms
17:20:20 nrm/pkg  Retries: total 0, files 0, servers 2
17:20:20 vrb/fil  NeedReboot=false
17:20:20 min/gen  Return code: 0x20000000 [Something done]
17:20:20 min/gen  Stopped: 06.07.2011, 17:20:20

Offline Mar.

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 35
Re: [NOT SOLVED] AIS not updated properly!
« Reply #31 on: July 08, 2011, 02:06:52 AM »
The problem is ashBase.dll

I found a file on the internet and this replaces. The problem persists, only now it is more "recent". Prior said that the latest version was 110616-1 and now he says that the latest version is 110706-1.

If possible, could you upload your ashBase.dll? I using the AIS to 6.0.1203.

Thank you!

Offline ady4um

  • Massive Poster
  • ****
  • Posts: 2667
Re: [NOT SOLVED] AIS not updated properly!
« Reply #32 on: July 08, 2011, 04:57:51 PM »
@Mar,

I really want to help you, and I can understand your frustration.

It still seems that something wrong is happening when you connect to some Avast server.

But let me say that "something" else might be wrong.

I indeed believe your reports are true, as you see them.

I just can't understand why you are not following the instructions as requested.

You formatted your HDD and started anew. Why are you using an old version of Avast (according to your last posted log)?

Why would you like to "mess" with parts of Avast, instead of a clean install?

I suggested to use the latest stable free edition for at least a couple o days, with reboots in between each change, but you won't do it.

I mentioned that you still have old paths present in your system ("Alwil software"), so it seems you are not correctly using the clean unistall tool of Avast.

I gave you additional steps and suggestions, and you haven't reported about them.

Please, you need to review your steps, specially the clean uninstall of ALL your previous versions (ALL under Safe Mode, with reboots).

If you want someone from Avast Team to help you (and they usually do), please start a new topic, with the screenshots you already posted, the log of the latest stable free version of Avast, and please follow their suggestions with SPECIFIC feedback about each step you are asked to follow.

I sincerely hope that in a new topic you can receive the help you need so to resolve the problem.

Good luck.
ADD/REMOVE PROGS -> avast -> CHANGE/REMOVE -> REPAIR & REBOOT
Avast! 7 FAQ | FAQ & KB | Docs | Removal Utils | Configure Mail Shield | report FP | License Registration | UNSECURED?

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 72857
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: [NOT SOLVED] AIS not updated properly!
« Reply #33 on: July 09, 2011, 08:23:17 AM »
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.10.6772.IBC [UI.679] - EEK - Firefox ESR 91.3 [NS/uBO/PB] - TB 91.3.2
Avast-Tools: Secure Browser 96.0 - Cleanup 21.3 - SecureLine 5.14 - Driver Updater 21.3 - CCleaner 5.87
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0