Author Topic: SBC 1.0 SP1  (Read 39657 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline lukas.hasik

  • Moderator
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 905
  • Product manager for Secure Internet in Avast One
Re: SBC 1.0 SP1
« Reply #30 on: August 18, 2011, 12:39:31 AM »
and the license?

Sorry, I forgot to answer that part of your question.  Yes, the subscription reports Business Protection Plus, as does the title banner at the top of the console's web portal. 
hmm, I can see those firewall and antispam shields in my installation... But it's fresh installatiom. What was your steps? Have you installed first trial (1.0, maybe BP?), then inserted license for BPP. And then updated to 1.0 SP1?
Quality is also a feature.

ITBuildersLLC

  • Guest
Re: SBC 1.0 SP1
« Reply #31 on: August 18, 2011, 01:35:51 AM »
Does it work when you start some VBS file from Windows Explorer ?

Yes -- both from Windows Explorer and from elevated command line.

Samples attached.

BigJay2050

  • Guest
Re: SBC 1.0 SP1
« Reply #32 on: August 19, 2011, 07:11:22 PM »
Is there any way for the SBC to auto-update itself the way the clients do?  Or will this always be a manual process of downloading files and applying?

wpn

  • Guest
Re: SBC 1.0 SP1
« Reply #33 on: August 22, 2011, 05:54:12 PM »
Any progress on a new installer yet?
Still cant install this in my production environment where my current temporary license (got it from your nice sales department) will expire in a couple days now.....

any progress mentioning is very welcome, thank you

Groggy

  • Guest
Re: SBC 1.0 SP1
« Reply #34 on: August 24, 2011, 10:41:09 AM »
i I'm unable to connect to http://server/Avast/Default.aspx
i I'm enable to connect to http://server/Avast/Service.aspx

is this how it should be ?

i have try to config the trusted site settings
« Last Edit: August 24, 2011, 01:34:16 PM by Groggy »

moseshull

  • Guest
Re: SBC 1.0 SP1
« Reply #35 on: August 24, 2011, 01:40:57 PM »
When I install it (I have a Small Business Server license with 20 workstatons) it does not give me access to the Exchange Anti-Virus portion. How can I fix that?

Offline JBG

  • Avast team
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 50
Re: SBC 1.0 SP1
« Reply #36 on: August 24, 2011, 03:46:25 PM »
i I'm unable to connect to http://server/Avast/Default.aspx
i I'm enable to connect to http://server/Avast/Service.aspx

is this how it should be ?

i have try to config the trusted site settings

http://server/Avast/Service.aspx will use unencrypted (unsecure) connection from the Administration Console UI (browser) to the server, it's kept in place for debugging and troubleshooting purposes and should be used at your own risk.

http://server/Avast/Default.aspx should perform encrypted (secure) connection and should be used in preference if possible. Nevertheless, it obviously don't work at your environment. Could you please provide more details about the actual problem (error the browser reports, attach the service log file, etc....)?

Offline 1tb

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 71
Re: SBC 1.0 SP1
« Reply #37 on: August 25, 2011, 05:39:50 PM »
SBS 2011 + SQL (both Hyper-V Guests) on Premium SBS addon. 28 workstations. BPP Console deployed on a Win 7 Pro workstation (with IIS installed). Everything was working fine on original release and clients all happy with 1226 engine.

Upgraded Console to SP1 overnight- all seemed to go well. Pushed out 1253 (from 1226) to clients after console update. All seemed to go well. But the next day... all hell broke loose:

We noticed the following:
1. Settings created in console for groups are lost- although groups are retained, we had custom exclusions setup and these were all LOST after the console update.
2. After pushing out 1253 we noted the Firewall TAB is missing on the Servers, and now all the other unwanted shields are back (after disabling some of them prior to console update)
3. Our whole network went into meltdown after the console update and subsequent push of 1253- all but one of our clients running MS SQL server client app experiencing constant pauses (hourglass) and general slowness (only 1 pc out of 28 okay after 1253 update). Disabling all shields made no difference- the only way we could get things back to normal was to UNINSTALL all avast BPP on all clients to get things back to normal.

Still not sure what changed from 1226 to 1253 or if this is as a consequence of losing all the settings for the Default and custom groups in BPP console- or if the 1253 shields are too aggressive?

Only a few days left in the trial and the customer is pretty unimpressed so far with the issues- not sure if we can make the sale stick after today's debacle and lost time and support bill running around manually uninstalling on all clients.

Customer's comment- this stuff behaves like 'BETA' and 'Are you sure this product is right for a corporate environment?- I have heard avast is for HOME users.'

I must admit- seeing a SP1 released so suddenly after the golden does concern me about 'corporate readiness'. I'm not sure what to try next- I don't have much time left to convince the client to move away from Trend to avast!. Any ideas on appreciated.
« Last Edit: August 25, 2011, 05:48:30 PM by 1tb »

Offline lukas.hasik

  • Moderator
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 905
  • Product manager for Secure Internet in Avast One
Re: SBC 1.0 SP1
« Reply #38 on: August 25, 2011, 05:58:22 PM »
Upgraded Console to SP1- seemed to go well... but. After pushing out 1253 (from 1226) to clients we noticed the following:
1. Settings created in console for groups are lost- although groups are retained, we had custom exclusions setup and these were all LOST after the console update.
reported and will be fixed in next release (or update)

Quote
2. After pushing out 1253 we noted the Firewall TAB is missing on the Servers, and now all the other unwanted shields are back (after disabling some of them prior to console update)
FW component shouldn't be at servers.
What are the other "unwanted shields"?

Quote
3. Our whole network went into meltdown after the console update and subsequent push of 1253- all but one of our clients running MS SQL server client app experiencing constant pauses (hourglass) and general slowness (only 1 pc out of 28 okay after 1253 update). Disabling all shields made no difference- the only way we could get things back to normal was to UNINSTALL all avast BPP on all clients to get things back to normal.

Still not sure what changed from 1226 to 1253 or if this is as a consequence of losing all the settings for the Default and custom groups in BPP console- or if the 1253 shields are too aggressive?
This is unfortunate. It means that all 27 computers slowed down? Wasn't there a scan running?

Quote
Only a few days left in the trial and the customer is pretty unimpressed so far with the issues- not sure if we can make the sale stick after today's debacle and lost time and support bill running around manually uninstalling on all clients.
There is "Uninstall Job" in the Console.
Quality is also a feature.

wpn

  • Guest
Re: SBC 1.0 SP1
« Reply #39 on: August 26, 2011, 12:10:29 AM »
When is the next release/update coming? and will it fix the installation rollback bug ?

Offline 1tb

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 71
Re: SBC 1.0 SP1
« Reply #40 on: August 26, 2011, 01:35:16 AM »

Upgraded Console to SP1- seemed to go well... but. After pushing out 1253 (from 1226) to clients we noticed the following:
1. Settings created in console for groups are lost- although groups are retained, we had custom exclusions setup and these were all LOST after the console update.
Quote
reported and will be fixed in next release (or update)
Excellent, but this does point to inadequate testing- it is bad for everyone to find out this stuff in a live environment- although I do acknowledge - "Stuff happens"

2. After pushing out 1253 we noted the Firewall TAB is missing on the Servers, and now all the other unwanted shields are back (after disabling some of them prior to console update)

Quote
FW component shouldn't be at servers.
What are the other "unwanted shields"?
No FW at servers makes sense- but why was it installed on previous build?
We don't want or need P2P shield for example on servers- again doesn't make sense to install this on our production servers.

3. Our whole network went into meltdown after the console update and subsequent push of 1253- all but one of our clients running MS SQL server client app experiencing constant pauses (hourglass) and general slowness (only 1 pc out of 28 okay after 1253 update). Disabling all shields made no difference- the only way we could get things back to normal was to UNINSTALL all avast BPP on all clients to get things back to normal.

Still not sure what changed from 1226 to 1253 or if this is as a consequence of losing all the settings for the Default and custom groups in BPP console- or if the 1253 shields are too aggressive?
Quote
This is unfortunate. It means that all 27 computers slowed down? Wasn't there a scan running?
No scan running. After further analysis it seems the only pc unaffected by 1253 update was a new install (not an update like the other 26 from 1226)- so on first glance it would appear that the update failed on all pc's- clean install went okay? More testing needed to confirm this. We will try reinstalling latest build 'downloaded from http: console installer' on one pc today to see if the problem persists.

Only a few days left in the trial and the customer is pretty unimpressed so far with the issues- not sure if we can make the sale stick after today's debacle and lost time and support bill running around manually uninstalling on all clients.

Quote
There is "Uninstall Job" in the Console.

This is good to know, but given we did not know then and still don't know what was causing the issues - doing a mass uninstall of AV across all computers seems a little drastic and as the client commented- leaves them without ANY AV protection throughout the whole org.

wpn

  • Guest
Re: SBC 1.0 SP1
« Reply #41 on: August 31, 2011, 11:38:25 PM »
When is there a new installer coming which solves the problem with the rollback when using a remote database server??

I cannot install and deploy the SBC in my production environment because of this problem.

HCI

  • Guest
Re: SBC 1.0 SP1
« Reply #42 on: September 05, 2011, 04:43:15 PM »
When is there a new installer coming which solves the problem with the rollback when using a remote database server??

I cannot install and deploy the SBC in my production environment because of this problem.

We too are waiting! 

If you could give us an ETA on this fix it would be much appreciated ... we are holding up our Windows 7 deployment for this version of Avast.

Offline avadas.de

  • Avast Reseller
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 259
    • avadas.de
Re: SBC 1.0 SP1
« Reply #43 on: September 11, 2011, 07:24:21 PM »
Hi,

a customer asked if there are any settings related to the time zone of scheduled scans. When he schedules the scans for clients (all in German time zone), he has to schedule them 2 hours earlier then he actually wants to run them. Seems a time zone problem to me. He said that he set the time zone settings to Germany in the server itself.

Additionally there is no 24h format available in the reports, it's only 12am/pm.
Feel welcome to also visit the German Avast Community Forums for support and discussions with other security specialists as well as beginners!

Avast 19.6.2383 German Release Notes

Offline avadas.de

  • Avast Reseller
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 259
    • avadas.de
Re: SBC 1.0 SP1
« Reply #44 on: September 15, 2011, 10:57:02 AM »
*BUMP* on my question. Can this be confirmed? Or is there a workaround?
Feel welcome to also visit the German Avast Community Forums for support and discussions with other security specialists as well as beginners!

Avast 19.6.2383 German Release Notes