Author Topic: SERVERS DOWN  (Read 4650 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Iron Maiden

  • Guest
SERVERS DOWN
« on: August 13, 2003, 08:23:34 PM »
When I try to update my database I keep getting the message "Server down",and the server-number.
How can I solve thise?

Thanx

Waldo

  • Guest
Re:SERVERS DOWN
« Reply #1 on: August 14, 2003, 12:01:54 AM »
If you try to "ping" the server, you can see if it's really down, and where the connection is corrupted.

Maybe its  a problem on your site of the line and not the server being down, could be...


Waldo

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:SERVERS DOWN
« Reply #2 on: August 14, 2003, 12:07:54 AM »
How do you connect to the Internet? Do you use a proxy server? If so it must be set up correctly in avast...

Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Iron Maiden

  • Guest
Re:SERVERS DOWN
« Reply #3 on: August 14, 2003, 12:46:33 PM »
I use a direct connection,no proxy settings or anything else...I've gotten this message each time I tried.
One time there was a different number of server that was "said" to be down.Normally it's always the same server number.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67241
Re:SERVERS DOWN
« Reply #4 on: August 15, 2003, 04:21:54 AM »
I use a direct connection,no proxy settings or anything else...I've gotten this message each time I tried.
One time there was a different number of server that was "said" to be down.Normally it's always the same server number.

Are you behind a firewall? Which one?
Do you try what Waldo said? Can you ping the servers?
The best things in life are free.

Iron Maiden

  • Guest
Re:SERVERS DOWN
« Reply #5 on: August 15, 2003, 01:07:37 PM »
No I'm not behind a firewall

When I "ping" the servers I get the message,"error resolving host address"


This is taken from the setup.def located in the setup folder:

[servers]
count=4


[server0]
name=Main ASW server
url=http://www.asw.cz/iavs4pro
stats=http://www2.asw.cz/cgi-bin/iavs4_stats.cgi

[server1]
name=Main AVAST server
url=http://www.avast.com/iavs4pro
stats=http://www2.asw.cz/cgi-bin/iavs4_stats.cgi

[server2]
name=Secondary AVAST server
url=http://www.iavs.net/iavs4pro
stats=http://www2.asw.cz/cgi-bin/iavs4_stats.cgi

[server3]
name=Secondary ASW server
url=http://www.iavs.cz/iavs4pro
stats=http://www2.asw.cz/cgi-bin/iavs4_stats.cgi

Finally,this is taken from the setup log which shows a few seconds after I try to do an update and when it says server down:

server definition(s): 4. From file: 4. Old overwritten: 0.
Current server(1): http://www.avast.com/iavs4pro
ERROR:insLoadPackage returned:0x20000004
ERROR:Server www.iavs.net (207.44.156.15:80) is down.

And I've gotten the same message for another server too,which is 62.168.45.69:80


Thanks  :)