Author Topic: UAC settings stopping start up...  (Read 16797 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67198
Re: UAC settings stopping start up...
« Reply #30 on: November 28, 2011, 10:06:13 PM »
I suggest an installation from scratch:

1. Download the latest version of avast! Uninstall Utility and save it.
2. Download the latest avast! version and save it.
3. Uninstall avast from Control Panel (if possible). If, for any reason, you can't run it, try booting in Safe Mode and doing it from there. Anyway, boot after that.
4. Run the avast! Uninstall Utility saved on 1. If, for any reason, you can't run it, try booting in Safe Mode and doing it from there. Anyway, boot after you've run it.
5. Install avast! using the setup saved on 2. Boot.
6. Register your free copy or add the license key for Pro. Or even upgrade your key from old versions.
7. Check and post the results. If, for any reason, you did not solve, try doing the step 3 in Safe Mode anyway.
The best things in life are free.

mr-snappy

  • Guest
Re: UAC settings stopping start up...
« Reply #31 on: November 28, 2011, 10:20:02 PM »
@Tech

ill try your suggestion,
but this just feels like I'm going around in circles(ground hog day) and doing the same thing as iv all ready done. x3

but ill do it again !!!!

 ::) ::) ::) ::)

thanks


Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67198
Re: UAC settings stopping start up...
« Reply #32 on: November 28, 2011, 10:34:59 PM »
ill try your suggestion,
but this just feels like I'm going around in circles(ground hog day) and doing the same thing as iv all ready done. x3
Great movie ;)
But follow it as it is posted...
The best things in life are free.

YoKenny

  • Guest
Re: UAC settings stopping start up...
« Reply #33 on: November 29, 2011, 03:38:56 PM »
mr-snappy

You are in good hands with Tech helping you.

mr-snappy

  • Guest
Re: UAC settings stopping start up...
« Reply #34 on: November 29, 2011, 10:32:19 PM »
@Tech

i did as you ask`d and nope still not starting up arrow 1 and 3 . but if i double click icon, arrow 2. it comes strait on..?

 

 

help please

thanks

ady4um

  • Guest
Re: UAC settings stopping start up...
« Reply #35 on: November 29, 2011, 10:44:24 PM »
I haven't tested it myself, but you may try:

Code: [Select]
www.tweaking.com/content/page/repair_windows_sidebargadgets.html

If there is additional info about it in that page, read it before running it.

DISCLAIMER: I am not specifically recommending it, I have not used it, and I have (or had) no relation at all to that product or company. It's up to you and it's your responsibility.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67198
Re: UAC settings stopping start up...
« Reply #36 on: November 29, 2011, 10:59:47 PM »
mr-snappy, I need to think a solution... Most probably it will be in the gadgets and not in avast. But I do not have experience with that and I do not use gadgets myself. Sorry. Hope someone else with more knowledge could help.
The best things in life are free.

YoKenny

  • Guest
Re: UAC settings stopping start up...
« Reply #37 on: November 30, 2011, 01:42:03 AM »
I use the gadgets on my Windows 7 system.

The confusing thing to me is that I do not have an avast! icon on my Desktop but I do have one in the Taskbar. 

mr-snappy

  • Guest
Re: UAC settings stopping start up...
« Reply #38 on: November 30, 2011, 06:46:40 PM »
@Tech

i agree , i don't think its avast its self. i have a feeling that something is eather blocking or stopping it from finishing its start up..

but thanks for everyones help so far,,,,


mr-snappy

  • Guest
Re: UAC settings stopping start up...
« Reply #39 on: November 30, 2011, 07:43:56 PM »
iv just try`d to scan a file using right mouse then scan. at start up to see if im protected. and i get this...




so i dont think it has any thing to do with the gadgets. cos avast looks like its not even started   :o :o :o
« Last Edit: November 30, 2011, 07:45:34 PM by mr-snappy »

mr-snappy

  • Guest
Re: UAC settings stopping start up...
« Reply #40 on: November 30, 2011, 07:53:40 PM »
OK now i have double clicked the desk top avast icon.

and it tested a Test virus file. that i try`d testing before and i get this...





so I'm absolutely sure I'm not protected with the fault...
« Last Edit: November 30, 2011, 08:03:04 PM by mr-snappy »

mr-snappy

  • Guest
Re: UAC settings stopping start up...
« Reply #41 on: November 30, 2011, 08:55:33 PM »
Finally got it to work  ;D ;D ;D its fix`d ..

its not a perfect way, but this is my fix!!!


1.Click the Start button , click All Programs, right-click the Start up folder, and then click Open.

2.Open the location that contains the avast icon to which you want to create a shortcut.

3.Right-click the item, and then click Create Shortcut. The new shortcut appears in the same location as the original item.

4.Drag the shortcut into the Start up folder.

The next time you start Windows, the program will run automatically.

thanks every one for all your help and time...
if you can make a neater version of this problem and this work around fix . or sticky it. it could help others...

thanks Paul  ;)

ps..

@ady4um

Thanks for the link. i gave it ago, didnt work tho.
« Last Edit: November 30, 2011, 09:15:32 PM by mr-snappy »

ady4um

  • Guest
Re: UAC settings stopping start up...
« Reply #42 on: November 30, 2011, 10:00:46 PM »
Your workaround may seem to work for you, but it is just a visual effect IMHO. Avast is not starting as it should, so for part of the booting process, you are not protected. During that period, "anything" can happen, so when Avast finally seems to work, it might have missed something (hidding).

I'm not saying that you currently have some malware, but anyway I would suggest trying to "really" solve the real source of the problem.

mr-snappy

  • Guest
Re: UAC settings stopping start up...
« Reply #43 on: November 30, 2011, 10:20:21 PM »
oh ady4um grr  :P

you had to spoil it . lol

yeah, your most likely right. well it was good when it lasted.

so HELP again ..still needs a propper fix  >:(

YoKenny

  • Guest
Re: UAC settings stopping start up...
« Reply #44 on: November 30, 2011, 11:19:34 PM »
Now that you have more than 20 posts please go to PROFILE then Modify Profile then Forum Profile Information then select your country in Please select your country: then update your Signature: with information like my signature as this helps the helpers offer pertinent advice.