Author Topic: Problem : Mail/Web Shield "Cannot detect"  (Read 19534 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline LeSpace

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
Re: Problem : Mail/Web Shield "Cannot detect"
« Reply #15 on: April 15, 2012, 06:09:02 PM »
Mea culpa. I saw only the visible code fragment...

The problem are the stars (*) on lines 28, 37 and 41.

Thx, it works !

Offline dironix

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Problem : Mail/Web Shield "Cannot detect"
« Reply #16 on: April 27, 2012, 05:51:44 PM »
Hello
I have exactly the same problem .... have the solutions you offer above!
Explore what track to solve it?
I do not process "com.avast.proxy" running and when I try to disable the shield in the mail or web preferences I get an error that prevents me to do: (

Offline Hummel666

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Problem : Mail/Web Shield "Cannot detect"
« Reply #17 on: May 05, 2012, 05:41:08 PM »
Hey.

I'm having exact the same problem. But none of the offered solutions are working for me.  :(
Other ideas?

Greetz

Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 61192
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Problem : Mail/Web Shield "Cannot detect"
« Reply #18 on: May 05, 2012, 06:04:59 PM »
Hey.

I'm having exact the same problem. But none of the offered solutions are working for me.  :(
Other ideas?

Greetz

- Which version..??
- OS..??
- Other security related software installed..??
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 19.9.2394.B1 - CC 5.63 - EEK - Firefox ESR 68.2 [NS/AOS/uBO] - TB 68.1.2 [EM] - ABS/ACP/ASB/ASL.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline Hummel666

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Problem : Mail/Web Shield "Cannot detect"
« Reply #19 on: May 07, 2012, 07:21:53 AM »
The newest Free Version for Mac.

Mac OS X 10.7.3

Other Software is just "Little Snitch".

Thx

Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 61192
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Problem : Mail/Web Shield "Cannot detect"
« Reply #20 on: May 07, 2012, 07:27:56 AM »
The newest Free Version for Mac.

Build 36770..??
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 19.9.2394.B1 - CC 5.63 - EEK - Firefox ESR 68.2 [NS/AOS/uBO] - TB 68.1.2 [EM] - ABS/ACP/ASB/ASL.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline tumic

  • Moderator
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 724
Re: Problem : Mail/Web Shield "Cannot detect"
« Reply #21 on: May 07, 2012, 12:59:52 PM »
Hey.

I'm having exact the same problem. But none of the offered solutions are working for me.  :(
Other ideas?

Greetz

Please post here the (relevant) content of the system log file /var/log/system.log, otherwise there is nothing we can do for You.

Offline Hummel666

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Problem : Mail/Web Shield "Cannot detect"
« Reply #22 on: May 08, 2012, 09:54:05 AM »
The newest Free Version for Mac.

Build 36770..??

Yes.

This is everything in the system.log relevant for the search string "avast" from this morning:

May  8 09:43:37 Tobias-Neus-iMac fseventsd[15]: Logging disabled completely for device:1: /Volumes/avast! Install
May  8 09:44:14 Tobias-Neus-iMac avast![3297]: executePriviledgedWithArgs: /Applications/avast!.app/Contents/MacOS/install.sh doasroot infosilent killallcomponents purgeallcomponents fixsupportdir fixinstallscript fixconfigdir fixregapp fixproxykext fixfileshieldkext fixplists fixdaemon fixproxy fixfileshield fixhelperbundle fixagentbundle fixprefpane fixaccount fixciq fixbackupstorage fixappownership fixversiontag fixagentstate fixhelperstate fixhelperstate fixagentstate infoinstall
May  8 09:44:20 Tobias-Neus-iMac avast![3297]: executePriviledgedWithArgs output: PID=3327
May  8 09:44:20 Tobias-Neus-iMac avast![3297]: event_vps_version(12042411, -, ?)
May  8 09:45:14 Tobias-Neus-iMac avast![3297]: event_vps_version(12050800, (null), (null))
May  8 09:45:15 Tobias-Neus-iMac avast![3297]: Pop connection closed by remote side.
May  8 09:45:15 Tobias-Neus-iMac avast![3297]: avmaster_cmd_daemon: master connection timeouted.
May  8 09:45:15 Tobias-Neus-iMac avast![3297]: av_perform_open: /tmp/avast-501/pop-3 connect() failed for the 2nd try. No such file or directory [2]
May  8 09:45:15 Tobias-Neus-iMac avast![3297]: event_vps_version(12050800, -, ?)
May  8 09:45:24 Tobias-Neus-iMac avast![3297]: executePriviledgedWithArgs: /Library/Application Support/Avast/files/defs/progmacupdate.sh
May  8 09:45:31 Tobias-Neus-iMac avast![3818]: executePriviledgedWithArgs: /Applications/avast!.app/Contents/MacOS/install.sh doasroot infosilent killallcomponents purgeallcomponents fixsupportdir fixinstallscript fixconfigdir fixregapp fixproxykext fixfileshieldkext fixplists fixdaemon fixproxy fixfileshield fixhelperbundle fixagentbundle fixprefpane fixaccount fixciq fixbackupstorage fixappownership fixversiontag fixagentstate fixhelperstate infoupdate
May  8 09:45:36 Tobias-Neus-iMac avast![3818]: executePriviledgedWithArgs output: PID=3894
May  8 09:45:36 Tobias-Neus-iMac avast![3818]: event_vps_version(12050800, -, ?)
May  8 09:47:47 Tobias-Neus-iMac avast![4235]: executePriviledgedWithArgs: /Applications/avast!.app/Contents/MacOS/install.sh doasroot infosilent fixproxy inforepair
May  8 09:47:47 Tobias-Neus-iMac avast![4235]: executePriviledgedWithArgs output: PID=4315
May  8 09:47:47 Tobias-Neus-iMac avast![4235]: event_vps_version(12050800, -, ?)
May  8 09:50:07 Tobias-Neus-iMac avast![4404]: executePriviledgedWithArgs: /Applications/avast!.app/Contents/MacOS/install.sh doasroot infosilent fixproxy inforepair
May  8 09:50:07 Tobias-Neus-iMac avast![4404]: executePriviledgedWithArgs output: PID=4482
May  8 09:50:07 Tobias-Neus-iMac avast![4404]: event_vps_version(12050800, -, ?)
 

Offline tumic

  • Moderator
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 724
Re: Problem : Mail/Web Shield "Cannot detect"
« Reply #23 on: May 08, 2012, 09:00:55 PM »
Please search for 'proxy' in this case, not for avast! (we will unify all the logs with some avast prefix in the future, but it is not yet done now)

Offline Hummel666

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Problem : Mail/Web Shield "Cannot detect"
« Reply #24 on: May 08, 2012, 11:09:09 PM »
Here it is:

Offline tumic

  • Moderator
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 724
Re: Problem : Mail/Web Shield "Cannot detect"
« Reply #25 on: May 09, 2012, 10:40:15 AM »
Here it is:

The problem is line #8 in your /etc/hosts file. It contains some not allowed character, most probable a star (*). If you remove/fix the line, the mail/web shield should start working properly.

Offline White

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Problem : Mail/Web Shield "Cannot detect"
« Reply #26 on: May 09, 2012, 04:47:27 PM »
Hello people.. I've got an Imac 27" and i just installed the Avast Free for mac.
1) I've got the same problem of mail/web shield Undetected.
I tried installing Textwrangler and moving the "fe80::1%lo0   localhost" at the end of it and saving but nothing happened.
I'm not into code or whatsoever so.. i would like if anyone is so patience to give me a kid explanation to how to fix it.
 maybe this can help:
Host Database
localhost is used to configure the loopback interface
when the system is booting.  Do not change this entry.

127.0.0.1   localhost
255.255.255.255   broadcasthost
::1             localhost
Code:
127.0.0.1 activate.adobe.com
127.0.0.1 practivate.adobe.com
127.0.0.1 ereg.adobe.com
127.0.0.1 activate.wip3.adobe.com
127.0.0.1 wip3.adobe.com
127.0.0.1 3dns-3.adobe.com
127.0.0.1 3dns-2.adobe.com
127.0.0.1 adobe-dns.adobe.com
127.0.0.1 adobe-dns-2.adobe.com
127.0.0.1 adobe-dns-3.adobe.com
127.0.0.1 ereg.wip3.adobe.com
127.0.0.1 activate-sea.adobe.com
127.0.0.1 wwis-dubc1-vip60.adobe.com
127.0.0.1 activate-sjc0.adobe.com
127.0.0.1 adobe.activate.com
127.0.0.1 hl2rcv.adobe.com
127.0.0.1 209.34.83.73:443
127.0.0.1 209.34.83.73:43
127.0.0.1 209.34.83.73
127.0.0.1 209.34.83.67:443
127.0.0.1 209.34.83.67:43
127.0.0.1 209.34.83.67
127.0.0.1 ood.opsource.net
127.0.0.1 CRL.VERISIGN.NET
127.0.0.1 199.7.52.190:80
127.0.0.1 199.7.52.190
127.0.0.1 adobeereg.com
127.0.0.1 OCSP.SPO1.VERISIGN.COM
127.0.0.1 199.7.54.72:80
127.0.0.1 199.7.54.72
fe80::1%lo0   localhost

2) everytime i open Avast it says "Application needs to be repaired. Please authorize yourself." than i push the button repair and i've got to quit firefox and use my password to restart avast.

p.s. i tried few times to unistall and install the software but didnt help.

maybe you can. thank you.
 
« Last Edit: May 09, 2012, 04:54:34 PM by White »

Offline tumic

  • Moderator
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 724
Re: Problem : Mail/Web Shield "Cannot detect"
« Reply #27 on: May 10, 2012, 01:42:02 PM »
Please look into the system log file (/var/log/system.log) for 'proxy' messages and post them here.

Offline Hummel666

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Problem : Mail/Web Shield "Cannot detect"
« Reply #28 on: May 10, 2012, 05:26:09 PM »
Here it is:

The problem is line #8 in your /etc/hosts file. It contains some not allowed character, most probable a star (*). If you remove/fix the line, the mail/web shield should start working properly.

Yes, it should. But this is my /etc/hosts file:


##
# Host Database
#
# localhost is used to configure the loopback interface
# when the system is booting.  Do not change this entry.
##
127.0.0.1   localhost
127.0.0.1   activate.adobe.com
127.0.0.1   practivate.adobe.com
127.0.0.1   ereg.adobe.com
127.0.0.1   activate.wip3.adobe.com
127.0.0.1   wip3.adobe.com
127.0.0.1   3dns-3.adobe.com
127.0.0.1   3dns-2.adobe.com
127.0.0.1   adobe-dns.adobe.com
127.0.0.1   adobe-dns-2.adobe.com
127.0.0.1   adobe-dns-3.adobe.com
127.0.0.1   ereg.wip3.adobe.com
127.0.0.1   activate-sea.adobe.com
127.0.0.1   wwis-dubc1-vip60.adobe.com
127.0.0.1   activate-sjc0.adobe.com
255.255.255.255   broadcasthost
::1             localhost
fe80::1%lo0   localhost

Offline tumic

  • Moderator
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 724
Re: Problem : Mail/Web Shield "Cannot detect"
« Reply #29 on: May 10, 2012, 06:21:19 PM »
Can you post here the contents of the proxy configuration file
Code: [Select]
/Library/Application Support/Avast/config/com.avast.proxy.conf?