Author Topic: Avast start up problem  (Read 23191 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tommycat

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 25
    • OSM
Re:Avast start up problem
« Reply #15 on: October 03, 2003, 12:39:34 PM »
Well today on-acces didn't work correct.

Here is the log:
aswServ 000034001 ms: Starting
aswServ 000035562 ms: In INIT XXX
aswServ 000041512 ms: AavmStart ERROR 80046302
aswServ 000041526 ms: AavmStart OK
aswServ 000041526 ms: Running def res task
aswServ 000047177 ms: Task started
aswServ 000067927 ms: Chest started
aswServ 000067980 ms: Scheduler started
aswServ 000068030 ms: WD started
aswServ 000068030 ms: Integrity thread started
aswServ 000070402 ms: Init complete

Bye, Rob

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Avast start up problem
« Reply #16 on: October 03, 2003, 12:57:20 PM »
There should be some associated info in the avast! Log Viewer (the Error category)
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline Tommycat

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 25
    • OSM
Re:Avast start up problem
« Reply #17 on: October 03, 2003, 01:20:49 PM »
Nothing to see in the avast! log viewer.
But that is maybe because i allready restarted my computer.

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Avast start up problem
« Reply #18 on: October 03, 2003, 01:34:24 PM »
That shouldn't really be a problem...

It seems to me that the logging feature does not work correctly under Win9x... :(

And the problem disappers after you reboot the machine, right?
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline Tommycat

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 25
    • OSM
Re:Avast start up problem
« Reply #19 on: October 03, 2003, 01:48:52 PM »
Sometimes the problem is still there, but sometimes it disappears  ???
Although the problem occurs less then when i didn't use your ashserve.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Re:Avast start up problem
« Reply #20 on: October 03, 2003, 02:09:58 PM »
It seems to me that the logging feature does not work correctly under Win9x... :(

Vlk, what do you mean this feature do not work properly?
Can you say something about log categories? Why donĀ“t avast save all kind of log events and the user must choose just one (category)?  ::)
The best things in life are free.

Offline Tommycat

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 25
    • OSM
Re:Avast start up problem
« Reply #21 on: October 03, 2003, 10:24:25 PM »
I got a new update and i had to restart and on-access didn't work  :'(
Must i download your ashserve again because i had less problems with that one or do you have anather solution?
Thx Rob

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Re:Avast start up problem
« Reply #22 on: October 04, 2003, 04:30:24 AM »
Please Vlk, come back to this forum. Help us  ;)
I have a Windows 98 working perfectly with avast! but Tommycat is a little bit unluck with it...  :'(
The best things in life are free.

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Avast start up problem
« Reply #23 on: October 04, 2003, 07:05:32 PM »
The key here is the line
aswServ 000041512 ms: AavmStart ERROR 80046302

This particular error code is returned in two possible situations:

- the language library cannot be loaded (not very likely unless you played with the avast files), or
- the avast! antivirus engine could not be initialized. This is more likely the case.

Please download the following file: http://cat.asw.cz/~vlk/Aavm4h.dll and
copy it to the avast directory, just as you did that ashServ.exe. The problem is that the DLL will probably be locked so you'll have to kill lots of processes (at least all avast processes) to gain write access to it (it's most reliable to copy it in DOS, before Windows starts, though).

After reboot, if the problem reappers, please resend me the file c:\_aswServ.log (it should now contain more info).

Thanks
Vlk

If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline Tommycat

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 25
    • OSM
Re:Avast start up problem
« Reply #24 on: October 04, 2003, 07:10:39 PM »
Should i also download your ashserve again because there was an update and it is now the normal virsion?

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Avast start up problem
« Reply #25 on: October 04, 2003, 07:16:23 PM »
That shouldn't be necessary, the DLL should give us more info...
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline Tommycat

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 25
    • OSM
Re:Avast start up problem
« Reply #26 on: October 04, 2003, 07:18:31 PM »
Ok thx,
I allready put the dll in its directery.
Now i hope that the problem occurs  ;D

Offline Tommycat

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 25
    • OSM
Re:Avast start up problem
« Reply #27 on: October 04, 2003, 07:36:13 PM »
aswServ 000436214 ms: *** avworkInitialize FAILED!! Error code is 42003

Here it is!
Hope this will help.

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Avast start up problem
« Reply #28 on: October 04, 2003, 08:26:57 PM »
Shoot, that's about the worst that could happen :(
Let me think...

Anyway, what was the line in the log file above the one you quoted?

Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline Tommycat

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 25
    • OSM
Re:Avast start up problem
« Reply #29 on: October 04, 2003, 08:29:27 PM »
aswServ 000433168 ms: Calling avworkInitialize

This was the line above.
The line when on-access worked.