Author Topic: win 7/64 aswvmm.sys corrupt on boot  (Read 1699 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

robmar0se

  • Guest
win 7/64 aswvmm.sys corrupt on boot
« on: February 09, 2014, 02:43:35 AM »
I have a multi-boot system xp:vista:7/64.  Just completed an Avast program update, and am now in a boot loop showing the aswvmm.sys corrupt error. Not sure how I can get round this if I can't get into win 7/64 (although I can get into the XP:Vista on the same machine).

Is it possible I can get/download the right file and load onto the windows/system32/ folder ? If so where?

I have read some posts about FRST/fixit, but not sure where you get it from, or how you would run it on a multi-boot system?

PS did a full scan 12 hours ago with no issues.

Advice please - seams to be a not uncommon problem on Avast.

« Last Edit: February 09, 2014, 02:45:16 AM by robmar0se »

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31210
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: win 7/64 aswvmm.sys corrupt on boot
« Reply #1 on: February 09, 2014, 02:57:57 AM »
1)
Dual booting XP and Vista doesn't make any sense at all.

2)
See if a repair of avast solves the problem.

Offline Michael (alan1998)

  • Massive Poster
  • ****
  • Posts: 2781
  • Volunteer
Re: win 7/64 aswvmm.sys corrupt on boot
« Reply #2 on: February 09, 2014, 02:59:28 AM »
Eddy, he cna't boot into Win 7 where the issue is.

go here: http://forum.avast.com/index.php?topic=53253.0

Scroll down to the lest section of Essex's instructions. OTLPENET and FRST are there
VOLUNTEER

Senior Security Analyst; Sys Admin (Linux); Forensics/Incident Response.

Security is a mindset, not an application. Think BEFORE you click.

robmar0se

  • Guest
Re: win 7/64 aswvmm.sys corrupt on boot
« Reply #3 on: February 09, 2014, 11:13:21 AM »
Thank you both for taking the interest to respond.

Eddy:  The reason for multi-boot system is so that I can work on different systems that we have - I can assure you it isn't for pleasure!

Michael:  thanks for showing me where to find the info on FRST etc - I couldn't find it myself.

In the end, I found that instead of warm restarts, a cold restart + F8 gave me options, so going back to last good config, and subsequent uninstall of Avast sorted it for me.  Avast wouldn't uninstall normally so had to use the removal tool to get rid.  The key was a cold restart which I should have thought about earlier.

But thank you both, and regards
« Last Edit: February 09, 2014, 11:16:51 AM by robmar0se »