Author Topic: I've got Avast; should I get Malwarebtes too?  (Read 24532 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Charyb

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2319
Re: I've got Avast; should I get Malwarebtes too?
« Reply #30 on: February 13, 2014, 12:45:38 AM »
Subject title changed back.

I would purchase MBAM Pro lifetime license even if I wasn't going to use it at this time. MBAM 2.0 will be a yearly subscription and when MBAM 2.0 is released I have read that the MBAM Pro lifetime license will still be honored.
« Last Edit: February 13, 2014, 12:57:07 AM by Charyb »

Offline thekochs

  • Speak Your Mind, Who minds don't matter, Who matters won't mind
  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1115
  • Hapkido Blackbelt
Re: I've got Avast; should I get Malwarebtes too?
« Reply #31 on: February 13, 2014, 01:13:44 AM »
I would purchase MBAM Pro lifetime license even if I wasn't going to use it at this time.
MBAM 2.0 will be a yearly subscription and when MBAM 2.0 is released I have read that the MBAM Pro lifetime license will still be honored.

Great heads-up......I just posted the question to see direct response: https://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=142173
OpenDNS + Avast Free + MBAM Premium + MBAE Free Anti-Exploit + CryptoPrevent + Windows Firewall
Avast FAQ Videos
Avast 2016 Videos
Avast Clean Un/Re-Install How-To

Offline polonus

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 33064
  • malware fighter
Re: I've got Avast; should I get Malwarebtes too?
« Reply #32 on: February 13, 2014, 01:15:21 AM »
All play nicely together, avast! residential av solution, MBAM,  Malwarebytes-Anti-Exploit and SAS non-resident anti-malware solutions.
A square set!
And apart from the occasional tracking cookie nothing has been found during quick scans.
Top this off with NoScript and RequestPolicy extensions and a decent ADware Blocker in the browser and you're quite secure.
For venturing out where one was never before use the browser inside a VM or inside a sandbox.
Do a complete scan of your user files once in a fortnight and you are as secure as you can be.
Safe-hex is the way to go and folks, do not forget to use your common sense, it was given to you to be used  ;D
Stay safe and secure on those Interwebs,

polonus
Cybersecurity is more of an attitude than anything else. Avast Evangelists.

Use NoScript, a limited user account and a virtual machine and be safe(r)!

Offline Charyb

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2319
Re: I've got Avast; should I get Malwarebtes too?
« Reply #33 on: February 13, 2014, 01:19:24 AM »
I would purchase MBAM Pro lifetime license even if I wasn't going to use it at this time.
MBAM 2.0 will be a yearly subscription and when MBAM 2.0 is released I have read that the MBAM Pro lifetime license will still be honored.

Great heads-up......I just posted the question to see direct response: https://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=142173
The answer is here. https://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=141268

Offline thekochs

  • Speak Your Mind, Who minds don't matter, Who matters won't mind
  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1115
  • Hapkido Blackbelt
I've got Avast; should I get Malwarebtes too?
« Reply #34 on: February 13, 2014, 01:20:33 AM »
Don't change the "Subject" heading

That was my fault.....did not know that mattered within a thread if the subject extended a little....but still on main subject too.
My apology..........
OpenDNS + Avast Free + MBAM Premium + MBAE Free Anti-Exploit + CryptoPrevent + Windows Firewall
Avast FAQ Videos
Avast 2016 Videos
Avast Clean Un/Re-Install How-To

Offline thekochs

  • Speak Your Mind, Who minds don't matter, Who matters won't mind
  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1115
  • Hapkido Blackbelt
Re: I've got Avast; should I get Malwarebtes too?
« Reply #35 on: February 13, 2014, 01:25:12 AM »
I would purchase MBAM Pro lifetime license even if I wasn't going to use it at this time.
MBAM 2.0 will be a yearly subscription and when MBAM 2.0 is released I have read that the MBAM Pro lifetime license will still be honored.

Great heads-up......I just posted the question to see direct response: https://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=142173
The answer is here. https://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=141268

Thx....anyone try the BETA with Avast2014 ?.......I see they have rootkit, etc.....so wondering if any gotchas.

With the launch of 2.0, we'll also be moving to a subscription licensing model, $24.95 per year. As more and more people have come to rely on us for malware protection and cleanup, our costs in bandwidth, hosting fees, infrastructure, salaries of our researchers, QA department, and more have grown immensely. Though our company is about more than just making money, we are a company and we do have to make money to pay our staff to continue doing what they love, which is fighting malware. The subscription model will help us to be sustainable for the future while staying true to our roots that we will always make malware cleanup free for everyone. We will continue to honor existing lifetime licenses, meaning any users that already have a lifetime license for 1.x will continue to have a lifetime license for 2.x. We'll be offering a few thousand more lifetime licenses during launch as well. On top of all of that, new subscription licenses will be valid for 3 PCs, not just 1. We could have gone other routes to make our business more financially sustainable, like adding toolbars or advertisements like many other security products have, but that's not the company we are. We believe that products should be nag-free and cleanup shouldn't cost our users a dime, and we're going to stay true to that. Scanning for and removing malware will be free in version 2.x and beyond! You didn't pay to get infected, you shouldn't pay to clean it up!
« Last Edit: February 13, 2014, 01:28:10 AM by thekochs »
OpenDNS + Avast Free + MBAM Premium + MBAE Free Anti-Exploit + CryptoPrevent + Windows Firewall
Avast FAQ Videos
Avast 2016 Videos
Avast Clean Un/Re-Install How-To

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6795
  • When you think you know, Think Again
Re: I've got Avast; should I get Malwarebtes too?
« Reply #36 on: February 13, 2014, 01:45:05 AM »
Don't change the "Subject" heading

That was my fault.....did not know that mattered within a thread if the subject extended a little....but still on main subject too.
My apology..........

Well it matters as it breeds confusion when reading a lot of Threads/Posts and the reference showing on the Forum has changed. ???
***HP ENVY 15K LT W10 Pro 20H2 64Bit/750GB HD/16GB Ram/Avast Premium 21.3.2459b/Secureline VPN v.5.11b/ADU v.21.1b/ASB v.89.1b/ACP 21.1b/ SANDBOXIE-plus/MailWasherPRO
**HP Compaq 8510p LT W10 Pro 20H2 64Bit/1TB HD/8GB Ram/Avast Premium 21.3.2459b/ADU v.21.1b/ACP 21.1b/SANDBOXIE/MailWasherPRO/HotSpot Shield
     
*Dell Inspiron XPsp4 PRO 32Bit/Avast(since 2002)18.8.2356/WP/Comodo FW 3.14/Secureline/Comodo IceDragon v.40
LAYERED SECURITY SOFTWARE

Offline Tangy

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 137
Re: I've got Avast; should I get Malwarebtes too?
« Reply #37 on: February 13, 2014, 02:01:52 AM »
@ TheKochs : I tried to install again everything went nice and smooth I followed all the correct procedures but when I try to test it CryptoPrevent that is once again I get the following message.

Prevention not applied or unsuccessful. Be sure to reboot the PC after applying protection before testing.

Uninstalled it again !  :(
I will ask about it at the Foolishit site shortly.
Has anyboby heard of Crystal Anti - exploit ? http://www.crystalaep.com/ Sounds interesting could find some reviews only of their b version.

OS:Win xpsp3 pro, CPU:2.8 GHz, Ram:4 Gb HD:500 Gb,Avastfree18.8.22356,OSArmor,Basilisk+NewMoon(Roytam1),ublockorigin,Adguard, SystemExplorer, MCShield, MBAM on demand, FW:PC Tools Plus ,WinPat,Decentraleyes,privacy badger,minerblock.
OS : Windows 7 pro 64bits Avast free Malwarebytes antiexploit

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6795
  • When you think you know, Think Again
Re: I've got Avast; should I get Malwarebtes too?
« Reply #38 on: February 13, 2014, 02:05:12 AM »

Has anyboby heard of Crystal Anti - exploit ? http://www.crystalaep.com/ Sounds interesting could find some reviews only of their b version.

If you want an Anti-Exploit program that is proven, Malwarebytes Anti Exploit offers just that
 https://forums.malwarebytes.org/index.php?showforum=126 :)
***HP ENVY 15K LT W10 Pro 20H2 64Bit/750GB HD/16GB Ram/Avast Premium 21.3.2459b/Secureline VPN v.5.11b/ADU v.21.1b/ASB v.89.1b/ACP 21.1b/ SANDBOXIE-plus/MailWasherPRO
**HP Compaq 8510p LT W10 Pro 20H2 64Bit/1TB HD/8GB Ram/Avast Premium 21.3.2459b/ADU v.21.1b/ACP 21.1b/SANDBOXIE/MailWasherPRO/HotSpot Shield
     
*Dell Inspiron XPsp4 PRO 32Bit/Avast(since 2002)18.8.2356/WP/Comodo FW 3.14/Secureline/Comodo IceDragon v.40
LAYERED SECURITY SOFTWARE

Offline Tangy

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 137
Re: I've got Avast; should I get Malwarebtes too?
« Reply #39 on: February 13, 2014, 02:12:06 AM »

Has anyboby heard of Crystal Anti - exploit ? http://www.crystalaep.com/ Sounds interesting could find some reviews only of their b version.

If you want an Anti-Exploit program that is proven, Malwarebytes Anti Exploit offers just that
 https://forums.malwarebytes.org/index.php?showforum=126 :)

Thanks Schmidthouse, Malwarebytes Anti Exploit is the one I have been using for a couple of weeks now I was just bit curious about this Crystal thing. ;)
OS:Win xpsp3 pro, CPU:2.8 GHz, Ram:4 Gb HD:500 Gb,Avastfree18.8.22356,OSArmor,Basilisk+NewMoon(Roytam1),ublockorigin,Adguard, SystemExplorer, MCShield, MBAM on demand, FW:PC Tools Plus ,WinPat,Decentraleyes,privacy badger,minerblock.
OS : Windows 7 pro 64bits Avast free Malwarebytes antiexploit

Offline digmor crusher

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 207
Re: I've got Avast; should I get Malwarebtes too?
« Reply #40 on: February 13, 2014, 02:20:23 AM »

Thx....anyone try the BETA with Avast2014 ?.......I see they have rootkit, etc.....so wondering if any gotchas.

Been running the beta with Avast since it came out, absolutely no problems at all.

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6795
  • When you think you know, Think Again
Re: I've got Avast; should I get Malwarebtes too?
« Reply #41 on: February 13, 2014, 02:22:38 AM »

Has anyboby heard of Crystal Anti - exploit ? http://www.crystalaep.com/ Sounds interesting could find some reviews only of their b version.

If you want an Anti-Exploit program that is proven, Malwarebytes Anti Exploit offers just that
 https://forums.malwarebytes.org/index.php?showforum=126 :)

Thanks Schmidthouse, Malwarebytes Anti Exploit is the one I have been using for a couple of weeks now I was just bit curious about this Crystal thing. ;)

No worries, You're welcome. ;D
***HP ENVY 15K LT W10 Pro 20H2 64Bit/750GB HD/16GB Ram/Avast Premium 21.3.2459b/Secureline VPN v.5.11b/ADU v.21.1b/ASB v.89.1b/ACP 21.1b/ SANDBOXIE-plus/MailWasherPRO
**HP Compaq 8510p LT W10 Pro 20H2 64Bit/1TB HD/8GB Ram/Avast Premium 21.3.2459b/ADU v.21.1b/ACP 21.1b/SANDBOXIE/MailWasherPRO/HotSpot Shield
     
*Dell Inspiron XPsp4 PRO 32Bit/Avast(since 2002)18.8.2356/WP/Comodo FW 3.14/Secureline/Comodo IceDragon v.40
LAYERED SECURITY SOFTWARE

Offline thekochs

  • Speak Your Mind, Who minds don't matter, Who matters won't mind
  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1115
  • Hapkido Blackbelt
Re: I've got Avast; should I get Malwarebtes too?
« Reply #42 on: February 13, 2014, 02:24:10 AM »
MNAM 2.0 BETA with Avast2014 ?
Been running the beta with Avast since it came out, absolutely no problems at all.

Crusher, thx.....good to hear.
OpenDNS + Avast Free + MBAM Premium + MBAE Free Anti-Exploit + CryptoPrevent + Windows Firewall
Avast FAQ Videos
Avast 2016 Videos
Avast Clean Un/Re-Install How-To

Offline thekochs

  • Speak Your Mind, Who minds don't matter, Who matters won't mind
  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1115
  • Hapkido Blackbelt
Re: I've got Avast; should I get Malwarebtes too?
« Reply #43 on: February 13, 2014, 02:31:32 AM »
@ TheKochs : I tried to install again everything went nice and smooth I followed all the correct procedures but when I try to test it CryptoPrevent that is once again I get the following message.

Prevention not applied or unsuccessful. Be sure to reboot the PC after applying protection before testing.

Uninstalled it again !  :(
I will ask about it at the Foolishit site shortly.

Dumb question.......I assume you rebooted  ?...it requires to implement the policy changes.
Let me know the thread you post.....would like to follow along there.....
....perhaps it is a post here.....not sure: http://foolishtech.com/viewtopic.php?f=5&t=851&start=60
« Last Edit: February 13, 2014, 02:46:04 AM by thekochs »
OpenDNS + Avast Free + MBAM Premium + MBAE Free Anti-Exploit + CryptoPrevent + Windows Firewall
Avast FAQ Videos
Avast 2016 Videos
Avast Clean Un/Re-Install How-To

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6795
  • When you think you know, Think Again
Re: I've got Avast; should I get Malwarebtes too?
« Reply #44 on: February 13, 2014, 02:33:40 AM »

Thx....anyone try the BETA with Avast2014 ?.......I see they have rootkit, etc.....so wondering if any gotchas.

Been running the beta with Avast since it came out, absolutely no problems at all.

The MBam  Beta v.2 test #2 is extremely stable, MBam has always been the Second of Choice for Avast side by side. :)
***HP ENVY 15K LT W10 Pro 20H2 64Bit/750GB HD/16GB Ram/Avast Premium 21.3.2459b/Secureline VPN v.5.11b/ADU v.21.1b/ASB v.89.1b/ACP 21.1b/ SANDBOXIE-plus/MailWasherPRO
**HP Compaq 8510p LT W10 Pro 20H2 64Bit/1TB HD/8GB Ram/Avast Premium 21.3.2459b/ADU v.21.1b/ACP 21.1b/SANDBOXIE/MailWasherPRO/HotSpot Shield
     
*Dell Inspiron XPsp4 PRO 32Bit/Avast(since 2002)18.8.2356/WP/Comodo FW 3.14/Secureline/Comodo IceDragon v.40
LAYERED SECURITY SOFTWARE