Author Topic: Windows 10 Anniversary Update Issues  (Read 3387 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9353
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Windows 10 Anniversary Update Issues
« on: August 02, 2016, 09:38:26 PM »
Just upgraded to Anniversary update and problems are already here...

First issue is that avast! is not detected as working antivirus. Windows Defender insists on running, misdetects avast! status while avast! seems to still work... see attached image...
Visit my webpage Angry Sheep Blog

Offline Secondmineboy

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3651
Re: Windows 10 Anniversary Update Issues
« Reply #1 on: August 02, 2016, 09:41:38 PM »
Already repaired or clean installed Avast, cause its working for me on Anniversary ?
Windows 10 1909, 4 GB DDR3 RAM, 500 GB 5400 RPM HDD, 1366 by 768 LCD Screen, Intel Core i3 5010U Dual Core, Intel HD Graphics 5500
HUAWEI P30 Pro. Android 10

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9353
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re: Windows 10 Anniversary Update Issues
« Reply #2 on: August 02, 2016, 09:48:30 PM »
Tried repair, took quite a while doing something and nothing changed even after reboot. So I've uninstalled avast! for now. Have to re-install to see if it'll work then. Not exactly cool, because both running at once caused some slowdowns on my system with very fast hardware. Imagine the outrage of average user if such problems happen...
Visit my webpage Angry Sheep Blog

Offline petr.chytil

  • Quality Assurance Director
  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 124
Re: Windows 10 Anniversary Update Issues
« Reply #3 on: August 02, 2016, 10:36:03 PM »
This situation seems to occur just immediately after the first start of Anniversary Update. A single reboot should resolve the issue as the registration to the Windows Security Center is done after each start of the system.

Edit: We will surely look into it and try to reproduce it with the repair after the upgrade to Anniversary Update as we've never seen similar behavior.
« Last Edit: August 02, 2016, 10:45:59 PM by petr.chytil »

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9353
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re: Windows 10 Anniversary Update Issues
« Reply #4 on: August 02, 2016, 10:54:17 PM »
I did an extra restart just to be sure, both after Anniversary update restart and after Repair command, because I've seen similar behavior before. After reinstalling it clean, it's detected properly again.
Visit my webpage Angry Sheep Blog

Offline petr_matrix

  • Avast team
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 268
  • avast! programmer
    • AVAST Software
Re: Windows 10 Anniversary Update Issues
« Reply #5 on: August 03, 2016, 08:39:46 AM »
Hi Rejzor,
I'll look at it :-)

Thanks for the report,
pm

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9353
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re: Windows 10 Anniversary Update Issues
« Reply #6 on: August 03, 2016, 06:04:08 PM »
Interesting, did a double restart on my tablet and there it worked.
Visit my webpage Angry Sheep Blog

Offline petr_matrix

  • Avast team
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 268
  • avast! programmer
    • AVAST Software
Re: Windows 10 Anniversary Update Issues
« Reply #7 on: August 04, 2016, 01:02:45 PM »
The problem is that security center service is disabled (usually it is stopped but no disabled) after upgrade and windows enable it after a while. We don't handle this situation correctly but I am preparing fix right now.

Offline Sbordoni

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Windows 10 Anniversary Update Issues
« Reply #8 on: August 04, 2016, 01:24:16 PM »
I had problems to apply win10 v1607 update, and I tried to install it from ISO image.

The first try failed.

I uninstalled Avast Pro, and I tried again.
The update went fine.

The I decided to reinistall avast and... the os went in bluescreen at every restart.

After 20 minutes, I succeeded to start it in safe mode, and start avastclean.

From that point, Win10 was back to life.

I suppose that this last Avast version needs some more work....

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31341
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.