Author Topic: Any problems with 4.7.892?  (Read 19683 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

drahnier

  • Guest
Re: Any problems with 4.7.892?
« Reply #15 on: September 28, 2006, 02:28:56 PM »
Windows Vista RC1 build 5728 reports some irregularities (see picture).

Also, there is still a noticable delay after startup until avast is "ready" (i. e. the red brar removed from avast icon in tray).

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11815
    • AVAST Software
Re: Any problems with 4.7.892?
« Reply #16 on: September 28, 2006, 03:02:36 PM »
But the resident protection (Standard Shield, in particular) works? For example, if you try to save eicar.com to your disk...

y2kboy23

  • Guest
Re: Any problems with 4.7.892?
« Reply #17 on: September 28, 2006, 05:54:20 PM »
I have it installed on both my laptop and desktop and haven't ran into any problems with either of them but I usually don't run into any problems anyways.  Thanks for such a great program!

kalpik

  • Guest
Re: Any problems with 4.7.892?
« Reply #18 on: September 28, 2006, 05:57:37 PM »
Vlk,

Seems to me that 892 is perfect for Vista!!! Security Central alerts, Outlook 2007 plug-in and so on... Awesome!

Congratulations, you guys were one of the first programs to adapt perfectly to Vista, Beta2, then RC1... I still have a lot of imcompatible ones such as VNC, Nokia PC Suite and Sun Java (!!!), for example.

Regards,
Alex
Try Sun Java (JRE) v 6.0 beta2 from here. That's fully compatible with Vista.
« Last Edit: September 28, 2006, 05:59:08 PM by kalpik »

alecalixto

  • Guest
Re: Any problems with 4.7.892?
« Reply #19 on: September 29, 2006, 04:16:16 AM »
THANKS MAN!!!!!

mauserme

  • Guest
Re: Any problems with 4.7.892?
« Reply #20 on: September 29, 2006, 04:25:17 AM »
Hi Vlk,

I thought everything was fine until setting up some new computers at work today.  All 3 are 64 bit XP Pro boxes with dual core Pentium processors.  These are newly built so there is no prior security software of any kind, nor had any additional security software other than avast! been installed yet.

After installing avast! I was unable to install any Windows Updates at all.  I have not experienced this with any prior version of avast! so I assume it is specific this build.

At my request Windows was not updated by the builder (I wanted to exclude some updates and he was unwilling to take the time to do this).  The first update which gives access to the "new" update site (not so new anymore) downloaded but hung when it came time to install.  At this point I was not able to even scan for updates - the Microsoft page kept referring to Error  0X80070020.  The suggested work around for this error is to turn off the antivirus but I found uninstalling avast! was the only remedy.  This occurred on all 3 PC's but I cannot duplicate it on any of the existing computers which also have v 4.7.892.

Since there were a number of updates (59 high priority and 7 optional) the downloads occurred in stages.  On one machine I did try re-installing avast! between downloads to see if one of the updates would cure this, but the problem persisted to the end.

kalpik

  • Guest
Re: Any problems with 4.7.892?
« Reply #21 on: September 29, 2006, 05:52:51 AM »
@AleCalixto: My pleasure!

@Vlk: Just a minor issue.. If i check "check for games before displaying popups", it disables Aero whenever it displays a popup.

roro

  • Guest
Re: Any problems with 4.7.892?
« Reply #22 on: September 29, 2006, 09:26:26 AM »
No problems so far with the new version.


Ro Ro 

Jarmo P

  • Guest
Re: Any problems with 4.7.892?
« Reply #23 on: September 29, 2006, 11:52:47 AM »
Good to read from you guys and girls.

I have a little problem, hehe, never had avast! remind me of there is a new program update available. So I am gonna wait a bit more. Not this time updating so fast. :)

Jarmo

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: Any problems with 4.7.892?
« Reply #24 on: September 29, 2006, 12:41:33 PM »
Anyone having any problem with the new build (mauserme etc), please START A NEW THREAD. It's impossible to manage this thread trying to solve a number of different issues.

Thank you.
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

mauserme

  • Guest
Re: Any problems with 4.7.892?
« Reply #25 on: September 29, 2006, 01:11:04 PM »
Anyone having any problem with the new build (mauserme etc), please START A NEW THREAD.

My post is more informational than a request for help.  I was able to work around the problem by uninstalling avast! but if this could be avoided in the futurure ,,,

Offline Tarq57

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3695
  • If at first you don’t succeed; call it version 1.0
Re: Any problems with 4.7.892?
« Reply #26 on: September 29, 2006, 01:21:50 PM »
No problems noticed. Ran 4 eicar tests from this site, http://www.thepcmanwebsite.com/virus_test.shtml
and they were stopped in their tracks, even the double zipped one, and the download pages for them weren't even able to load. ("the page can not be displayed" message.)
Windows 10,Windows Firewall,Firefox w/Adblock.

greenhatch

  • Guest
Re: Any problems with 4.7.892?
« Reply #27 on: September 29, 2006, 01:38:24 PM »
I have updated to 892 earlier than I would normally do and it's fine, thankyou.

hlecter

  • Guest
Re: Any problems with 4.7.892?
« Reply #28 on: September 30, 2006, 01:04:05 AM »
Hi;

Updated from 4.7.844. Everything works as it should. XPSP2.

Thanks!   :)

Offline Robert_M

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 26
  • I'm a llama!
Re: Any problems with 4.7.892?
« Reply #29 on: September 30, 2006, 02:37:44 PM »
WinXP SP2 with:
- www shield (Firefox 1.5.0.7)
- mail shield (Thunderbird 1.5.0.7)
- standard shield
- lan shield

No problems!  :D