Author Topic: Virus alert after last update ???  (Read 43632 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline teknobass

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Virus alert after last update ???
« Reply #45 on: October 26, 2006, 11:13:18 PM »
Updated and solved here...
Thanx 4 the fast response !!

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67269
Re: Virus alert after last update ???
« Reply #46 on: October 27, 2006, 01:27:20 AM »
Thanx 4 the fast response !!
Be used to avast forum speed  :)
The best things in life are free.

Offline BerniG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Virus alert after last update ???
« Reply #47 on: October 27, 2006, 01:49:40 AM »
Actually, I have another problem which is quite similar to the one with Notepad. The file Benchmark.exe which is part of UnrealTournament 2004 (in the System folder) is reported as "Win32:Horst-CU [Trj]". However, I'm pretty sure that it is not a virus (I can't believe tha Epic Games has put a virus on the cd-rom) and *only* Avast finds this virus on http://www.virustotal.com/vt/en/resultadof?b3af726f53bc7ddfde0ddbc913fdcc9b So it seems to be a false positive like Notepad...

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 82051
  • No support PMs thanks
Re: Virus alert after last update ???
« Reply #48 on: October 27, 2006, 01:57:06 AM »
If it is indeed a false positive, add it to the exclusions lists (Standard Shield, Customize, Advanced and Program Settings, Exclusions) and periodically check it (scan it in the chest), there should still be a copy in the chest even though you restored it to the original location. When it is no longer detected then you can also remove it from the Standard Shield and Program Settings, exclusions.
Also see (Mini Sticky) False Positives, how to report to avast and what to do to exclude them until the problem is corrected.
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 19.8.2393 (build 19.8.4793.541) UI-1.0.415/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ WinPatrol+/

Offline jamesvaul

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
Re: Virus alert after last update ???
« Reply #49 on: October 27, 2006, 10:17:04 AM »
Maybe your computer has problems.

NO. It's not my computer.
Windows Vista Home Premium - Standard User - IE7 - avast! Home - Windows Defender

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67269
Re: Virus alert after last update ???
« Reply #50 on: October 27, 2006, 01:56:20 PM »
NO. It's not my computer.
So... if you want to try, let's debug your problem, let us help.
Blaming and throwing the problem just upon avast code won't make things easier.
You still did not post the last 100 lines of the logs... so...  :-\
The best things in life are free.

Offline jamesvaul

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
Re: Virus alert after last update ???
« Reply #51 on: October 27, 2006, 04:45:17 PM »
So... if you want to try, let's debug your problem, let us help.

When I do a manual update as limited account, a new line like this is added in Warning.log file:
27/10/2006   16.43.11   1161960191   jamesvaul   1036   Function setifaceUpdatePackages() has failed. Return code is 0x00000426, dwRes is 00000000. [/color]
I think this can help you to fix the bug
« Last Edit: October 27, 2006, 04:48:35 PM by jamesvaul »
Windows Vista Home Premium - Standard User - IE7 - avast! Home - Windows Defender

Offline Vlk

  • Global Moderator
  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: Virus alert after last update ???
« Reply #52 on: October 27, 2006, 05:00:44 PM »
Is the service "avast! IAVS4 Control Service" started? Control Panel -> Administrative Tools -> Services.

If not, can it be started? Does starting it solve the problem?


It is indeed necessary to run this service to enable updates from limited user accounts...

Cheers
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline jamesvaul

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
Re: Virus alert after last update ???
« Reply #53 on: October 27, 2006, 05:09:26 PM »
Is the service "avast! IAVS4 Control Service" started?

yes, of course.  It's automatically started by default
Windows Vista Home Premium - Standard User - IE7 - avast! Home - Windows Defender

Offline Vlk

  • Global Moderator
  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: Virus alert after last update ???
« Reply #54 on: October 27, 2006, 05:20:57 PM »
Oh, and this is Vista or XP SP2?
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline jamesvaul

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
Re: Virus alert after last update ???
« Reply #55 on: October 27, 2006, 05:22:19 PM »
Oh, and this is Vista or XP SP2?

The bug is with Windows XP SP2.
With Windows Vista and a Standard account the manual update works fine although it requires my administrator password (UAC prompts for the password).
« Last Edit: October 27, 2006, 05:39:25 PM by jamesvaul »
Windows Vista Home Premium - Standard User - IE7 - avast! Home - Windows Defender

Offline Vlk

  • Global Moderator
  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: Virus alert after last update ???
« Reply #56 on: October 30, 2006, 03:15:37 PM »
On the XP SP2 machine, please check the access rights on the <avast>\SETUP folder. Does it have the Everyone/FullControl entry in the list?

(it should, normally).


It seems that the updater is having hard time to create the "avast.setup" binary.


Cheers
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.