Author Topic: Avast 6 take long-time boot...  (Read 32915 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline logos

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9442
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #105 on: April 17, 2011, 04:35:06 PM »
spammer above (nightwish...) needs a spell checker lol delete that I already reported it twice!!!
w7 - ais7

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 67918
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #106 on: April 17, 2011, 04:37:19 PM »
There is no u in colorful.

In British English (Oxford English) there is.

Sorry, not everyone speaks 'perfect' American English, btw.
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.10.2440.Beta#3 [UI.580] - CC 5.74 - EEK - FF ESR 78.5 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 78.5 - SB/CP/SL/DU.B
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 44514
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #107 on: April 17, 2011, 04:37:38 PM »
spammer above (nightwish...) needs a spell checker lol delete that I already reported it twice!!!
Reply #104
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v20H2 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline Umbra Corp.

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 40
    • Umbra Corp's Computer Security
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #108 on: April 17, 2011, 04:38:38 PM »
damn where did i put my pop corn ^^

Offline CChamp

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #109 on: April 17, 2011, 04:41:09 PM »
I think this thread is starting to head in a different direction. The initial subject is Avast boot time. Which by the way by my Soluto Avast is taking 72 sec. Not overly bad for the protection I'm getting.

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 44514
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #110 on: April 17, 2011, 04:46:06 PM »
I think this thread is starting to head in a different direction. The initial subject is Avast boot time. Which by the way by my Soluto Avast is taking 72 sec. Not overly bad for the protection I'm getting.
Mine is also just over one minute and I agree with your statement about the protection.  :)
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v20H2 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline DraKuL

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 392
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #111 on: April 18, 2011, 07:28:34 AM »
I think this thread is starting to head in a different direction. The initial subject is Avast boot time. Which by the way by my Soluto Avast is taking 72 sec. Not overly bad for the protection I'm getting.
Mine is also just over one minute and I agree with your statement about the protection.  :)

At first I thought the "slow-ness" is because of the specs.. but Bob, according to your sig you have 4gb RAM and I'm guessing you have a decent processor + a good HDD ? Then how can it take so long  ??? Mine used to be high ( the entire boot, not only Avast, but after installing soluto the total boot time ranges from 1:10-1:50 (minutes and seconds  ;D) Avast loads in 20secs(max)

But today I tried soluto on a friend's laptop - it was pretty old, 2gb ram, 2ghz dualcore processor and it had a LOT of applications running at startup, still everything loaded in 1:40 and after delaying some it boots in just 1minute.. He has Avast free 6.0.100 and using windows firewall..
ASRock Extreme 6 - Intel Corei7-3820 3.60GHz | RAM 16.00GB 2400FSB | 2TB HDD +128SSD | NVIDIA GeForce GTX 660 2GB
Windows 7 Ultimate 64bit |Avast! Internet Security V8 | MBAM PRO - RealTime | SUPERAntiSpyware PRO |CC Cleaner | Chrome | Firefox |(The Latest Release of all the Software)

Offline DraKuL

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 392
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #112 on: April 18, 2011, 07:36:02 AM »
Not hidden, completely gone if you add it to adblock plus, which I do with mist images in signatures, just takes up extra screen space. ;D

Is this what you're talking about?

https://chrome.google.com/extensions/detail/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom

Is it safe to have this on while accessing sensitive data online? (Chrome gave me a warning saying it can access everything that I have in tabs  :-\)
ASRock Extreme 6 - Intel Corei7-3820 3.60GHz | RAM 16.00GB 2400FSB | 2TB HDD +128SSD | NVIDIA GeForce GTX 660 2GB
Windows 7 Ultimate 64bit |Avast! Internet Security V8 | MBAM PRO - RealTime | SUPERAntiSpyware PRO |CC Cleaner | Chrome | Firefox |(The Latest Release of all the Software)

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 84110
  • No support PMs thanks
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #113 on: April 18, 2011, 04:04:46 PM »
Yes, that is the sort of thing, but I don't know if this one gives you the option to selectively right click on an image and have it added as a custom blocked item. Rather than from its own list of blocked ad sites, etc. The actual image in a signature wouldn't normally be considers as an ad by these blockers.

So when I right click on the image in the signature (see example image-top), I have a menu item for ABP (AdBlock Plus), selecting that brings up another window (image-bottom), you can either accept that selection, or one of the other options. I generally go for custom as that is just for that single image as some of the other options would be undesirable as they would trap other innocent images/objects, so you have to exercise care.
Windows 10 Home 2004 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.9.2437 (build 20.9.5758.0) UI-1.0.579/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline DraKuL

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 392
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #114 on: April 19, 2011, 09:41:40 AM »
Yes David thats what I have on Chrome :) Thanks! This makes it a lot easier for me as I hate seeing these annoying Ads on sites.. I can disable Sig-pics but I dont mind seeing them :)

ASRock Extreme 6 - Intel Corei7-3820 3.60GHz | RAM 16.00GB 2400FSB | 2TB HDD +128SSD | NVIDIA GeForce GTX 660 2GB
Windows 7 Ultimate 64bit |Avast! Internet Security V8 | MBAM PRO - RealTime | SUPERAntiSpyware PRO |CC Cleaner | Chrome | Firefox |(The Latest Release of all the Software)

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 84110
  • No support PMs thanks
Re: Avast 6 take long-time boot...
« Reply #115 on: April 19, 2011, 03:01:23 PM »
You're welcome.
Windows 10 Home 2004 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.9.2437 (build 20.9.5758.0) UI-1.0.579/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security