Author Topic: Avast gone wrong after some update  (Read 4164 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Shalft

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Avast gone wrong after some update
« on: November 13, 2004, 10:57:19 AM »
Hi,

Just 10 minutes ago, I got a dialog asking if I wanted to restart because there was an update (not sure if it was software update or virus db update). I choose to restart the computer. After window loaded an error came up (see attached image).

Can someone tell me what is wrong?

Edit: well.. can't seem to display the image so i'll try to describe the error.

dialog title bar says "ashDisp.exe - Application Error",
then the content of the error is "The application failed to initialize properly (0x0000005). Click OK to terminate the application.",
with the OK button.

Any idea?
« Last Edit: November 13, 2004, 11:07:56 AM by Shalft »

Offline Shalft

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re:Avast gone wrong after some update
« Reply #1 on: November 13, 2004, 11:00:59 AM »
what the!!! how on earth do I attach a picture to the post god damn it!

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31302
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re:Avast gone wrong after some update
« Reply #2 on: November 13, 2004, 11:13:22 AM »
Watch the language please..... >:(

To attacht a image, look at the screen when you type a message.
Just under the box there is ATTACH

Offline Shalft

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re:Avast gone wrong after some update
« Reply #3 on: November 15, 2004, 10:06:51 AM »
Watch the language please..... >:(

what language do i need to watch?

Offline Shalft

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re:Avast gone wrong after some update
« Reply #4 on: November 15, 2004, 10:07:53 AM »
great!! no help from this place is there? grrrr

Offline Shalft

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re:Avast gone wrong after some update
« Reply #5 on: November 15, 2004, 10:08:56 AM »
To attacht a image, look at the screen when you type a message.
Just under the box there is ATTACH

yeah did that initially and it didn't show the image, so that does mean i'm not dumb?
« Last Edit: November 15, 2004, 10:09:22 AM by Shalft »

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Avast gone wrong after some update
« Reply #6 on: November 15, 2004, 11:01:20 AM »
What version number does avast show, exactly? (please see the About box). Is it 4.5.518 or 4.5.523?


You can try doing a "repair" of avast installation. Control Panel -> Add/Remove Programs -> Avast antivirus -> Change/Remove -> Repair.


thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31302
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re:Avast gone wrong after some update
« Reply #7 on: November 15, 2004, 02:08:41 PM »
Does the image is within the specifications as mentioned just under the attacht bar?

Quote
what language do i need to watch?
Please do not swear on this board. It is a "family" board and not everyone likes swearing.

Quote
great!! no help from this place is there? grrrr
We do help. But have a little patience. Almost all of us are just like you, a user of Avast and we do have others to do. Helping here is something most of us do voluntary.

Have you tried Vlk's suggestion? Is the problem solved?