Author Topic: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473  (Read 136967 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jvidal

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 309
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #30 on: October 24, 2012, 01:37:37 AM »
Updating using the installer causes registration info to be lost (plus, the new reg system SUCKS! What the hell has FB to do with an AV product?).
(Actually I kinda hate the need to register the FREE version, any chance to make registration optional???)
Updating via the GUI preserves it, though.
Everything else seems fine (don't know about webrep, since I didn't select it).

c ya!

Offline cadremis

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 374
  • Proud Mexican Avast User
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #31 on: October 24, 2012, 01:52:13 AM »
WebRep has not been working all day!.... rm
1.-W/7 Ultimate SP1,32bts Intel Core 2 CPU 6300 1.86Ghz 2G RAM Intel G965.
Avast Free 7.0.1474, Online Armor Free Firewall 6.0.0.1736, Firefox 17.01, SandBoxie 3.76,Free,Mbam & SAS,PandaUSB Vaccine

Offline Alievitan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 166
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #32 on: October 24, 2012, 02:23:11 AM »
Everything seems to be in order, absolutely no trouble updating via the GUI.  Thank you Avast for extensively testing and making sure this release is bug free with that long beta period. 

On a side note, Firefox 17 is going to be released in 4-5 weeks from now and the the script shield currently doesn't work for Firefox 17 beta.  I always use the stable release which is Firefox 16 as of right now so it doesn't matter to me yet, but just a reminder. 
Latest Avast Stable, Windows 8.1 64 bit

Offline Staticguy

  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1439
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #33 on: October 24, 2012, 02:27:02 AM »
WebRep not work - matter what browser no Search Results
everything else ok
(Win XP SP3 Avast Free)

Did u try going to Firefox 16.0.1 and clicking on add-ons and re-enabling it?

This could also have something to do with firefox blocking 3rd party plug-ins to start with, but I did an uninstall/install of the firefox in the avastUI (restarting firefox accordingly) and it still isn't working in FF 16.0.1, but it is in IE8.

So I'm not going to get excited about it, when it gets sorted fine, you still have the full protection of the network, web & script shields.


Uh.. okay! I didn't have that issue with Firefox 16.0.1. Hope when Firefox 17 comes out I think it will get fixed automatically!
DELL Inspiron 15" 7000 Gaming, Windows 10 Home 2004 (OS Build 19041.388), Trend Micro Internet Security 2020 (16.0.1391), Avast SecureLine VPN (5.6.4982), Windows Firewall, Unchecky 1.2

Offline Avastlover24

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #34 on: October 24, 2012, 02:40:15 AM »
Hey avast! team! :)

I updated today and my windows 7 - 64 bit system, was having a hard time to boot. I was stuck for 5 minutes at loading, black screen 1-2 minutes and then windows finally booted. Now it looks okay - after the restart (although it took ages and my machine is fresh and clean).

Perhaps it's not a bug - but I thought I'd post it here.


P.S Thanks for the update and the great software you're providing, makes me feel secure. :)

with best regards

Offline 风葶云

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #35 on: October 24, 2012, 02:46:34 AM »
is this a final version?or still a beta?

Offline Solemn

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
  • Life is long.
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #36 on: October 24, 2012, 02:57:55 AM »
Just did an in-program update and so far everything looks good and went smoothly.  As I do not use WebRep, I can't say if any of these issues popped up--all my previous settings were preserved so nothing was modified here.
- Cheers, Solemn
Win7 SP1 x64  +  Win XP SP3
Avast 7.0.1474 + MBAM Pro + Sandboxie + Spywareblaster

Online DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85348
  • No support PMs thanks
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #37 on: October 24, 2012, 03:33:35 AM »
is this a final version?or still a beta?

Final or the information at the start of this topic would have stated Beta or RC version.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.5.2470 (build 21.5.6354.675) UI 1.0.646/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline brcw

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #38 on: October 24, 2012, 03:40:02 AM »
Avast messes with my download speed.  My partner's laptop (no Avast) downloads at 101 Mbps.  My laptop with Avast running was downloading at 7 Mbps, with Avast disabled achieving 25 Mbps.  Installed the new version and download speed has dropped to 5 Mbps.  All reported speeds measured with an ethernet cable connection.  Not happy !!

Offline 风葶云

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #39 on: October 24, 2012, 05:18:05 AM »
is this a final version?or still a beta?

Final or the information at the start of this topic would have stated Beta or RC version.

thanks a lot~

Offline twl845

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 252
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #40 on: October 24, 2012, 05:24:12 AM »
I did the update via the Avast User Interface, and when it completed it asked me to click to re-boot which I did. Upon rebooting the bootup went good to the Welcome screen and the screen went black with the pointer showing, which is normal, but after about 50 seconds the little power light fizzled and just flickered and the boot up failed. I forced a shutdown and tried 3 more times with no success. I then restored to a previous snapshot with Rollback Rx and successfully booted up. Can anyone suggest a solution to make the update succeed where I can re-boot with the new update. I'm using Avast! Pro. Thanks in advance.  :P
A clear conscience is a sign of a bad memory.

DELL8300 - WIN7 64x, 8GB RAM, 1.5TB HD, Avast! PRO 2014, Outpost Pro FW,  MBAM PRO real time, SpywareBlaster 5, Superantispyware on demand

Offline Dch48

  • Massive Poster
  • ****
  • Posts: 3150
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #41 on: October 24, 2012, 05:34:39 AM »
It looks like I'm successfully updated but I had a strange issue while doing it from the GUI. It said stage 1/3 initializing please wait and nothing else happened. The progress bar didn't move, no notification of files being downloaded was given, it just stuck on stage one. Then a bar came up saying "warning, reboot required". I rebooted, got the screen that said the update was almost done and it says I have the new version and so far everything seems okay.

That's the first time I've ever had any kind of issue while updating the program from the GUI. It gives me an uneasy feeling wondering whether everything is truly okay.



It never changed from stage one.  This happened on the Win7 64 machine. I haven't tried the others yet.

Just updated the XP machine and it worked normally. Everything seems okay.
« Last Edit: October 24, 2012, 06:12:32 AM by Dch48 »
Avatar FX6327X desktop, FX-6300 CPU, RX 470 GPU, 8GB RAM, Windows 10 Home 64 bit
HP dv6-6140us laptop, A8-3500M APU, 8GB RAM, Windows 7 Home Premium 64 bit
RCA W101 v2 10" tablet, Intel Atom Bay Trail Z3735F processor, 2GB RAM, Windows 10 Home 32 bit

Offline SpeedyPC

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3340
  • Avast shall conquer the whole world
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #42 on: October 24, 2012, 05:49:53 AM »
Just upgraded from 1466 via GUI and all went very smooth as a baby bum on this configuration ;)
ASUS G75VX-T4153H | Avast Premium v21.5.2470 | Avast SecureLine VPN | Avast Secure Browser | Avast Driver Updater | Avast BreachGuard | W8.1 64bit | Firefox 64bit | Thunderbird 64bit | MBAM Premium | Adguard Premium | CryptoPrevent Premium | CCleaner Portable | MCShield | Macrium Reflect | 7-Zip

Offline kronhead

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #43 on: October 24, 2012, 05:59:50 AM »
Just updated to this version - not sure what I was on, but I assume it was the latest production version before this - and I have to disable network and/or web shields to get things to work. Browser (chrome, altho firefox was OK) don't work, email (thunderbird) does not work, Jungledisk (cloud drive) does not work ...

I submitted a ticket about Chrome not working, because I thought that was a re-occurence of a Chrome/Avast incompat - but then saw that Jungledisk and thunderbird have problems. Not sure where to go from here... Running with all shields off at the moment so I can get some work done.

Dan

Offline nuke

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #44 on: October 24, 2012, 06:17:28 AM »
Hello Avast-Team,Forum

1 hour ago i updated my avast via the GUI to the newest version, after that i restartet my pc like avast told me to
after the restart my PC boots with no problems BUT 5seconds~ after im on the desktop my PC just freezes and i cant do anything (everytime i restart)
now i made a system recovery and my avast version is the oldest (7.0.1466) and everything works without any problems.

what can i do ? please help