Author Topic: Problems  (Read 8862 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

JediPottsy

  • Guest
Problems
« on: February 22, 2005, 11:25:38 PM »
I had avast for a while and and ... its excellent

But now after updating to 4.6, i cannot get web pages to load, i cannot connect to FTP sites, however msn works....
After disabling web shield (pause) everything works fine. How do i get my router (Ovislink air live wg-5424) to allow web shield?

Thanks,
JediPottsy

yellowone

  • Guest
Re: Web Shield Problems
« Reply #1 on: February 24, 2005, 02:33:56 PM »
I have had the same problem. I tried using multiple browsers...Avant, Firefox, IE, Opera and all do the same. I racked my brain on this even resetting the TCP/IP stack to try and fix the problem. Here are the symptoms:

* Page cannot be displayed appears intermittently.
* Refreshing the page sometimes once sometimes numerous times allows the page to     eventually load.
* Pictures are missing from pages randomly

After pausing/stopping the new web shield provider this went away.
Avast Home 4.6.603 March 2005 Build

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 86518
  • No support PMs thanks
Re: Problems
« Reply #2 on: February 24, 2005, 03:06:33 PM »
Check that your firewall is allowing the ashWebSv.exe (Web Shield) process access to the internet.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 22.2.6003 (build 22.2.7013.717) UI 1.0.697/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: Problems
« Reply #3 on: February 24, 2005, 04:25:23 PM »
JediPottsy, yellowone,

- are you using a firewall?
- if you're using ZoneAlarm, have you read the sticky thread for ZoneAlarm users?
- is the process ashWebSv.exe granted outbound network access in your firewall?

Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

freakyking

  • Guest
Re: Problems
« Reply #4 on: February 25, 2005, 11:11:47 PM »
I have read through these threads and I believe this one describes my problem the best. My firewall is allowing ashWebSv.exe out.

I'd like to use the webshield. But, I get the message 'the connection was refused...'

Any other suggestions?

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31222
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Problems
« Reply #5 on: February 25, 2005, 11:14:44 PM »
freakyking, please stay in the other thread. There is no need to sate your problem in different threads. You still haven't answered the questions you where asked there.

Jan_Klaassen

  • Guest
Re: Problems
« Reply #6 on: February 26, 2005, 12:44:20 AM »
Hi,

Got the same problem as described above.
Running:
Windows 2000 SP4, all updates.
Avast 4.6 Home Edtition
Sygate 5.6 Build 2808

If I terminate Web Shield everything works fine, otherwise I have no or intermittent internet connection.

Before upgrading to Avast 4.6 from version 4.5 I had no problems at all.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31222
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Problems
« Reply #7 on: February 26, 2005, 12:48:43 AM »
Jan_Klaassen, did you allowed ashwebsv.exe in the firewall?
If not, do so and see if it solves the problem.

jman

  • Guest
Re: Problem with v4.6 and Freedom Firewall
« Reply #8 on: February 26, 2005, 03:55:10 AM »
Avast 4.6 Home Edition doesn't seem compatible with Freedom Firewall 4.2.0.65496

O/S Windows XP/Personal - Service Pack 2
Broadband/Cable Modem, No Router
Browser - Microsoft IE 6.0.2900.2180

Can't establish internet connection when firewall is running. No problem establishing an internet connection after shutting down the firewall.

While launching IE with firewall running, the # of open connections shown in firewall skyrocket from 25 to between 1,500-2,000.

In Firewall:
avast: Allowed
avast01: Allowed
Avast! Web Scanner: Allowed
Avast! e-Mail Scanner Service: Allowed

In Task Manager:
ashDisp.exe
ashMaiSv.exe
ashServ.exe
ashWebSv.exe
ashwUpdSv.exe

Error Message:
--------------------------------------------------------------------------------
The page cannot be displayed
There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed.

Please try the following:

Click the Refresh button, or try again later.
Open the Web site home page, and then look for links to the information you want.
If you believe you should be able to view this directory or page, please contact the Web site administrator by using the e-mail address or phone number listed on the Web site home page.
HTTP 504 - Gateway timeout

avast! Web Proxy

When the server, while acting as a gateway or proxy, contacted the upstream content server, it did not receive a timely response.

Too many open sockets.
\Device\HarddiskVolume2\Program Files\Zero Knowledge\Freedom\Freedom.exe
--------------------------------------------------------------------------------

Offline lukor

  • Administrator
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1884
    • AVAST Software
Re: Problems
« Reply #9 on: February 26, 2005, 10:21:19 AM »
Jman, it seems that your firewall is trying to forward all traffic to its process - Freedom.exe. This is something similar what WebShield does, so they forward into each other a no connection will ever leave these two processes.

Could you please try to add the process Freedom.exe into the ignoredprocess list in avast4.ini

[WebScanner]
IgnoreProcess=Freedom.exe

This should help, but it may even cause that no traffic will be scanned at all. Please let us know (you may turn on Detailed Info in WebShield, it's easier to determine when HTTP scanning takes place). If this would be the case, you would have to setup localhost:12080 as your HTTP proxy as well.

Lukas

el puma

  • Guest
Re: Problems
« Reply #10 on: February 26, 2005, 11:18:53 AM »
Check that your firewall is allowing the ashWebSv.exe (Web Shield) process access to the internet.


i use windows XP firewall, with sp2. how can i allow ashWebSv.exe??? please help me......

el puma

  • Guest
Re: Problems
« Reply #11 on: February 26, 2005, 11:20:58 AM »
Jan_Klaassen, did you allowed ashwebsv.exe in the firewall?
If not, do so and see if it solves the problem.

how can i do what you suggest? (xp home sp2 firewall) thanks

el puma

  • Guest
Re: Problems
« Reply #12 on: February 26, 2005, 11:21:46 AM »
ashWebSv.exe: how to allow it in xp sp2 firewall?
thanks!

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: Problems
« Reply #13 on: February 26, 2005, 11:51:24 AM »
el puma, how come in this thread you're saying WebShield does not work at all and in the other you reported a problem with a page that indeed has a problem with WebShield (but is very, very rare)?

So, is it working or not? (with the exception of that page)

Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

el puma

  • Guest
Re: Problems
« Reply #14 on: February 26, 2005, 12:03:41 PM »
Vlk, please forgive me. forgive my english, forgive if i'm not really able to understand the problems i have and how to solve them. the fact is that after the last upgrade i have problems with many links. the message i pasted is right. what is my problem and how to solve it? reading the forum i supposed it was a firewall setting problem. isn't it? help please....