Author Topic: Avast Premium Security v19.7.2388 Mail Shield will not turn on.  (Read 397 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline swc-it

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
I updated to the current version of Avast Premium Security v 19.7.2388 - b 19.7.4674.524 and the Mail Shield will not turn on.  I can toggle the on / off switch but it immediately turns back off.  This is a Win 7 x64 machine.  I have tried the Repair App option several times as well as the Reset To Default option of the settings but the problem persists.

Any suggestions to resolve this issue are appreciated.

Offline swc-it

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Avast Premium Security v19.7.2388 Mail Shield will not turn on.
« Reply #1 on: September 12, 2019, 02:14:59 AM »
I did a complete uninstall of Avast today, ran the Avast Clean tool in Safe Mode, then reinstalled Avast.  I did not restore settings.  The mail shield will not turn on.

Offline rocksteady

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 357
Re: Avast Premium Security v19.7.2388 Mail Shield will not turn on.
« Reply #2 on: September 12, 2019, 10:38:43 AM »
I have 19.7.2388 (build 19.7.4674.526) on Win10 1903. Whilst I do not seem to have been affected by it, there are other reports of mail shields issues on here:
https://forum.avast.com/index.php?topic=229190.0
https://forum.avast.com/index.php?topic=229043.0

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6099
  • When you think you know, Think Again
Re: Avast Premium Security v19.7.2388 Mail Shield will not turn on.
« Reply #3 on: September 12, 2019, 05:29:31 PM »
There are some users with this issue however No issues here with latest Avast Premium and Win 10 1903
***HP ENVY 15K LT W10 Pro 1903 64Bit/750GB HD/16GB Ram/Avast Premier 19.8.2393 /VS 5.02(WC)/ASB/Mbam 4/Secureline b. 5.5/SANDBOXIE/Prey Project
**HP Compaq 8510p LT W10 Pro 1903 64Bit/1TB HD/8GB Ram/Avast Premier BETA 19.8.2393 /VS 5.02(WC)/ASB beta/Secureline b 5.5/SANDBOXIE/Prey Project 
     
*Dell Inspiron XPsp4 PRO 32Bit/Avast(since 2000)18.8.2356/OSA/WP/Comodo FW 3.14/Secureline/Comodo IceDragon v.40
<LAYERED SECURITY SOFTWARE PROTECTION ALL>

Offline swc-it

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Avast Premium Security v19.7.2388 Mail Shield will not turn on.
« Reply #4 on: September 16, 2019, 07:24:52 PM »
I submitted the issue to avast support & they replied with:

Quote
This issue is currently being investigated by our development team, it is probably caused by a bug in the latest version of Avast Antivirus. Once the fix is available, it will be released through the regular program or micro update.

In the mean time you can try this workaround:
Install the Anti-spam component.