Author Topic: What's going on with the forum?  (Read 25187 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85966
  • No support PMs thanks
Re: What's going on with the forum?
« Reply #30 on: December 17, 2007, 03:52:50 PM »
It most certainly is slow, just collected a few more.

Having a dial-up connection is slow at the best of times, but when there are additional factors is is painful. The one thing I have noticed that even when the Page created in x seconds with x queries is displayed at the bottom of the page there is no Done in the status bar and the page is still spinning it wheels trying to load. Creation is a darn sight different to loaded, as all those queries have to be loaded I quess.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.9.2494 (build 21.9.6698.703) UI 1.0.672/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline kubecj

  • Avast team
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 1123
    • ALWIL Software
Re: What's going on with the forum?
« Reply #31 on: December 17, 2007, 03:55:28 PM »
How are you doing that? I'm getting constantly times like Page created in 0.081 seconds with 11 queries, while I'm replying here... Ofcourse, there are pages which are much more time consuming...

(I'm home, on 1mbps wifi, 5500 miles away from server)
« Last Edit: December 17, 2007, 03:59:09 PM by kubecj »
Jindrich Kubec

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Re: What's going on with the forum?
« Reply #32 on: December 17, 2007, 03:56:09 PM »
I can't believe you're defending a system that takes 143 seconds for create a page  :o :o
Something should be done... isolate forum form the website, etc.
The best things in life are free.

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85966
  • No support PMs thanks
Re: What's going on with the forum?
« Reply #33 on: December 17, 2007, 04:05:23 PM »
How are you doing that? I'm getting constantly times like Page created in 0.081 seconds with 11 queries, while I'm replying here... Ofcourse, there are pages which are much more time consuming...

(I'm home, on 1mbps wifi, 5500 miles away from server)

As I normally do (see below), and have been doing so for for some considerable time, so using the same practice it is easy to see when it is much slower than normal.

First I click the "Show new replies to your posts" then I click on 4-5 of them and open the first and read the reply, I respond to the ones that require a response and post, then move on the the next one. I go back to the list select another batch and repeat the process until done.

Then I click the "Show unread posts since last visit" and I look for those with no reply and select 4-5 of them to read and respond if I have a suggestion, etc. I work through in the same way as for unread replies above.

The page creation that you say is the only guide is neither effected by distance or connection method.
« Last Edit: December 17, 2007, 04:06:54 PM by DavidR »
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.9.2494 (build 21.9.6698.703) UI 1.0.672/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline kubecj

  • Avast team
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 1123
    • ALWIL Software
Re: What's going on with the forum?
« Reply #34 on: December 17, 2007, 04:12:43 PM »
And 'normal' reading the forum? Ie. index, general topics, this thread, replying here... Are you really getting such high times? Because I'm getting under 0.1, and the server is right now free of any load.

I checked the graphs about minute before. Except for the website synchronization peak, there is nothing extraordinary.
Jindrich Kubec

Offline Darth.Mikey

  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1586
  • You are unwise to lower your defenses!
Re: What's going on with the forum?
« Reply #35 on: December 17, 2007, 04:15:33 PM »
Hello people !

Page created in 0.081 seconds with 14 queries.

No problems on this end. Forum loads great.

Offline polonus

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 33378
  • malware fighter
Re: What's going on with the forum?
« Reply #36 on: December 17, 2007, 04:20:00 PM »
Hi Miha,

I have got 0.079 with 14 queries. That is even better, but then I am on a Czech built computer.

polonus
Cybersecurity is more of an attitude than anything else. Avast Evangelists.

Use NoScript, a limited user account and a virtual machine and be safe(r)!

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85966
  • No support PMs thanks
Re: What's going on with the forum?
« Reply #37 on: December 17, 2007, 04:30:01 PM »
And 'normal' reading the forum? Ie. index, general topics, this thread, replying here... Are you really getting such high times? Because I'm getting under 0.1, and the server is right now free of any load.

I checked the graphs about minute before. Except for the website synchronization peak, there is nothing extraordinary.

I'm doing nothing different than I normally do and frequently I get Page created in tents of seconds rather than tens of seconds, this one is quick but that is only for the creation of the page framework and loading from the local server (attachments, buttons, images, etc.) would have to be loaded.

Yes there will be external server loading some avatars, etc. which will add to the over all page load, as will having a dial-up connection and being more than 5000 miles from the forum server. But if I'm doing nothing different and I'm sitting in the same chair on the same computer, with the same dial-up (spit) I can tell when things are slow.

I don't need a stop watch or to look at the page creation time, I can just watch the little guy running round the page with a paintbrush, painting the page and watch it dry ;D
« Last Edit: December 17, 2007, 04:57:50 PM by DavidR »
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.9.2494 (build 21.9.6698.703) UI 1.0.672/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline Darth.Mikey

  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1586
  • You are unwise to lower your defenses!
Re: What's going on with the forum?
« Reply #38 on: December 17, 2007, 04:38:06 PM »
Hi Miha,

I have got 0.079 with 14 queries. That is even better, but then I am on a Czech built computer.

polonus

Home built computer on VDSL, check attachment.  ;D


Offline szc

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6957
Re: What's going on with the forum?
« Reply #39 on: December 17, 2007, 07:57:50 PM »
No problems here... even faster... Safari, Mac OS X Tiger at work...

MB: GIGABYTE GA-Z77X-UD3H Intel 7 Series  - LGA1155, CPU: Intel Core i5-3570K - Quad Core, 3.40GHz (3.80GHz Max Turbo), CPU COOLER: Cooler Master Hyper 212 EVO Direct Heat Pipe R2, RAM: 16 GB Kingston HyperX Blu DDR3, VIDEO CARD: Galaxy GeForce GTX 560 Ti - 1GB, GDDR5, POWER SUPPLY: Corsair Enthusiast Series TX750 V2 - 750 Watts, HD: Seagate Barracuda - 2TB, 7200RPM, 64MB, SATA 6Gb/s

Offline polonus

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 33378
  • malware fighter
Re: What's going on with the forum?
« Reply #40 on: December 17, 2007, 08:01:19 PM »
Hi Miha and SasH,

I knew you would do that. You "twardiel"-g33ks. You are  good sports,

pozdravi,

friend Damian

P.S. twardiel = polish slang for hard disk

Cybersecurity is more of an attitude than anything else. Avast Evangelists.

Use NoScript, a limited user account and a virtual machine and be safe(r)!

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85966
  • No support PMs thanks
Re: What's going on with the forum?
« Reply #41 on: December 17, 2007, 08:30:19 PM »
Well for a time it was looking good and then back to spinning my wheels.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.9.2494 (build 21.9.6698.703) UI 1.0.672/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline SpeedyPC

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3349
  • Avast shall conquer the whole world
Re: What's going on with the forum?
« Reply #42 on: December 17, 2007, 09:19:01 PM »
My is Page created in 0.08 seconds with 21 queries.

No problems ;D
ASUS G75VX-T4153H | Avast Premium v21.9.2493 | Avast SecureLine VPN | Avast Secure Browser | Avast Driver Updater | Avast BreachGuard | W8.1 64bit | Firefox 64bit | Thunderbird 64bit | MBAM Premium | Adguard Premium | CryptoPrevent Premium | CCleaner Portable | MCShield | Macrium Reflect | 7-Zip

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85966
  • No support PMs thanks
Re: What's going on with the forum?
« Reply #43 on: December 17, 2007, 10:27:03 PM »
The page creation is a bit of a red herring as that really is only the start of the process, effectively a wrapper for what the content of the page will be, then that content has to be loaded.

Currently things seem OK but when I see slow down in the forums I test other forums that I know are in the USA on the West coast like the powweb.com forum and I don't see the same problem so it is most certainly limited to the avast forum.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.9.2494 (build 21.9.6698.703) UI 1.0.672/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline kubecj

  • Avast team
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 1123
    • ALWIL Software
Re: What's going on with the forum?
« Reply #44 on: December 17, 2007, 10:35:25 PM »
As I explained in one of my previous posts - only this says that "server" is slow. If this is in seconds, something is wrong with this server. Everything else is caused by (most probably) network transport and that's beyond my control.
Jindrich Kubec