Author Topic: What's going on with the forum?  (Read 25311 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline polonus

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 33440
  • malware fighter
Re: What's going on with the forum?
« Reply #45 on: December 17, 2007, 10:41:55 PM »
Hi kubecj,

In general there is nothing wrong here, the slow server is just occasionally. Be glad that people like to come back here, it is a sign the site is worth visiting and has a function in the lives of so many.

polonus
Cybersecurity is more of an attitude than anything else. Avast Evangelists.

Use NoScript, a limited user account and a virtual machine and be safe(r)!

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 86126
  • No support PMs thanks
Re: What's going on with the forum?
« Reply #46 on: December 17, 2007, 10:49:45 PM »
As I explained in one of my previous posts - only this says that "server" is slow. If this is in seconds, something is wrong with this server. Everything else is caused by (most probably) network transport and that's beyond my control.

I do appreciate the network transport issue but when it is only the avast forum that is slow over the same network transport I'm confused.

Edit: As you say when it is in seconds and not fractions of a second then something is wrong with the server, and I have just got another one measured in seconds though not the 143 seconds that I say earlier.
« Last Edit: December 17, 2007, 10:52:47 PM by DavidR »
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.11.2500 (build 21.11.6809.528) UI 1.0.683/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Online bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 46572
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: What's going on with the forum?
« Reply #47 on: December 18, 2007, 03:48:34 AM »
At the time of my original post, the forum had been unavailable for over 3 hours.
That is never normal nor can it be the result of updates or any other activity.
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast One 21.11, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Re: What's going on with the forum?
« Reply #48 on: December 18, 2007, 11:43:27 AM »
I do appreciate the network transport issue but when it is only the avast forum that is slow over the same network transport I'm confused.
Precisely, it does not occur with other sites...

At the time of my original post, the forum had been unavailable for over 3 hours.
That is never normal nor can it be the result of updates or any other activity.
Fully agree.
The best things in life are free.

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 86126
  • No support PMs thanks
Re: What's going on with the forum?
« Reply #49 on: December 18, 2007, 02:58:50 PM »
Well it seems the gremlins are still up and about with erratic page creation times I have twice beaten my previous record of 143 seconds with a 239 and 278 second page creation times I though all activity had stalled.

It really is infuriating when you think things are reasonably quick and you get a knee in the groin.
« Last Edit: December 18, 2007, 03:00:27 PM by DavidR »
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.11.2500 (build 21.11.6809.528) UI 1.0.683/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline szc

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6957
Re: What's going on with the forum?
« Reply #50 on: December 18, 2007, 03:17:40 PM »
My is Page created in 0.08 seconds with 21 queries.

No problems ;D

Yes, and that equals 0.080 which is still a bit slower than 0.067 and 0.068
MB: GIGABYTE GA-Z77X-UD3H Intel 7 Series  - LGA1155, CPU: Intel Core i5-3570K - Quad Core, 3.40GHz (3.80GHz Max Turbo), CPU COOLER: Cooler Master Hyper 212 EVO Direct Heat Pipe R2, RAM: 16 GB Kingston HyperX Blu DDR3, VIDEO CARD: Galaxy GeForce GTX 560 Ti - 1GB, GDDR5, POWER SUPPLY: Corsair Enthusiast Series TX750 V2 - 750 Watts, HD: Seagate Barracuda - 2TB, 7200RPM, 64MB, SATA 6Gb/s

Hard_ROCKER

  • Guest
Re: What's going on with the forum?
« Reply #51 on: December 18, 2007, 03:48:36 PM »
@ DavidR: Sorry to hear about your troubles, this must be really frustrating for you, are you absolutely certain it isn't some software or some setting causing this ? Have you tried with different browsers ? Strange, the forum has been working flawlessly for me these last few weeks, , maybe i was just lucky ...

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 86126
  • No support PMs thanks
Re: What's going on with the forum?
« Reply #52 on: December 18, 2007, 03:58:05 PM »
And 227.143 seconds which is considerably slower, that is what the page creation time is for this page right now.

Frustrating hardly covers it, page creation is a local server issue which is totally unrelated to your connection method or distance, so it should be the same for all, go figure >:(

Edit: some more I got whilst commenting in this topic.
« Last Edit: December 18, 2007, 04:00:08 PM by DavidR »
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.11.2500 (build 21.11.6809.528) UI 1.0.683/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

kubecj

  • Guest
Re: What's going on with the forum?
« Reply #53 on: December 18, 2007, 04:04:48 PM »
Frankly, I don't understand it, because most of the users have quick responses and server is not slow.

The only explanation may be in your numbers? You've got much more messages, replies to your messages, notifications, etc. Try to clean up your notifications, pms etc.?

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 86126
  • No support PMs thanks
Re: What's going on with the forum?
« Reply #54 on: December 18, 2007, 04:12:24 PM »
I don't understand it either because the page creation is or should be totally independent of any network or connection method.

But I see this sight frequently over the last 10 days lost of spinning wheels, see image.

Of those with a spinning wheel in the image there was one page creation of 164, 135 and 35 seconds.

So I'm totally baffled but it, I just know it is virtually unworkable.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.11.2500 (build 21.11.6809.528) UI 1.0.683/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline oldman

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4142
  • Some days..... MOS...this bug's for you
Re: What's going on with the forum?
« Reply #55 on: December 18, 2007, 04:35:32 PM »
DavidR, if it's any consolation, about 6 min ago, it took at least 90 sec. to change pages. Right now I'm on a very high speed connection. (work)

Hard_ROCKER

  • Guest
Re: What's going on with the forum?
« Reply #56 on: December 18, 2007, 04:42:28 PM »
DavidR, if it's any consolation, about 6 min ago, it took at least 90 sec. to change pages. Right now I'm on a very high speed connection. (work)

Yep, i can confirm that ...

kubecj

  • Guest
Re: What's going on with the forum?
« Reply #57 on: December 18, 2007, 04:44:44 PM »
Because I did db backup, users cleanup, db cleanup etc....  8)

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 86126
  • No support PMs thanks
Re: What's going on with the forum?
« Reply #58 on: December 18, 2007, 06:09:43 PM »
Frankly, I don't understand it, because most of the users have quick responses and server is not slow.

The only explanation may be in your numbers? You've got much more messages, replies to your messages, notifications, etc. Try to clean up your notifications, pms etc.?

I missed the second bit, Whilst I have a huge amount of replies to posts, 547 pages of notifications, etc. So why isn't this happening to Tech who must surely have even more.

I'm not sure how the notifications works as they are disabled, but obviously in a selection of the new posts in a topic (when I click on the new button it would query the posts that I have replied in), but again this just confuses me even more. In theory that would be the same 'all' of the time and not in fits and starts as it currently is with some taking hundredths of a second and others taking hundreds of seconds.

Obviously with 547 pages of notification that is out of the question to manually clean-up them as the page only displays 15 entries at a time wit no way of selecting all only all on that page. I got tired of this after manually deleting 20 pages with only 527 more to go.

Is there any way that you as the Administrator can do a clean-up by date and kill all where the notification is older than three months ?

My PMs is very clear 9 in the inbox (reference PMs) and 9 in the outbox.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.11.2500 (build 21.11.6809.528) UI 1.0.683/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

kubecj

  • Guest
Re: What's going on with the forum?
« Reply #59 on: December 18, 2007, 07:08:21 PM »
No additional tools on my side... so 527 * 2 clicks should do!  ;D