Author Topic: Avast Bank mode does not run after last update  (Read 6837 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline IMGR

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #15 on: December 26, 2022, 12:09:54 PM »
Hi ! Bank mode stopped working by the 29th November update, version 22.12.6044 (version 22.12.7758.769)
The bank mode icon comes briefly in background but disappears after several seconds. I tried all ways suggested to start the bank mode but it never works. I desinstalled and reinstalled the browser without any change in the behaviour.
Any suggestion ?

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 88771
  • No support PMs thanks
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #16 on: December 26, 2022, 12:40:14 PM »
I have tried to draw some attention to the new problem.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.1.6099 (build 24.1.8821.762) UI 1.0.796/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 48465
  • 63 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #17 on: December 26, 2022, 02:16:11 PM »
Hi ! Bank mode stopped working by the 29th November update, version 22.12.6044 (version 22.12.7758.769)
The bank mode icon comes briefly in background but disappears after several seconds. I tried all ways suggested to start the bank mode but it never works. I desinstalled and reinstalled the browser without any change in the behaviour.
Any suggestion ?
I'm on the same Avast version as you but my experience is quite different.
I'm not having any problems opening the Secure Browser Banking Mode via the Avast tray icon
or, via the Secure Browser. I'm running Windows 11
 
Free Security Seminar: https://bit.ly/bobg2023  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v22H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 23.5.6066, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 88771
  • No support PMs thanks
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #18 on: December 26, 2022, 04:52:48 PM »
Hi ! Bank mode stopped working by the 29th November update, version 22.12.6044 (version 22.12.7758.769)
The bank mode icon comes briefly in background but disappears after several seconds. I tried all ways suggested to start the bank mode but it never works. I desinstalled and reinstalled the browser without any change in the behaviour.
Any suggestion ?
I'm on the same Avast version as you but my experience is quite different.
I'm not having any problems opening the Secure Browser Banking Mode via the Avast tray icon
or, via the Secure Browser. I'm running Windows 11
 

Perhaps you should try a manual program update and see if you also get version 22.12.6044 (version 22.12.7758.769) and then see if the issue is present.

As I don't use, or have ASB installed, there no point my trying to replicate this.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.1.6099 (build 24.1.8821.762) UI 1.0.796/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline adia32

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #19 on: December 26, 2022, 05:32:34 PM »
It works for me the bank mode opens with version 22.12.6044 (version 22.12.7758.769).
Windows 10 latest build.

Offline IMGR

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #20 on: December 27, 2022, 02:09:56 PM »
Problem is still there. I'm running Windows 10 and Avast Secure Browser is Version 108.0.19667.125

PS1 : the Bank Mode menu entry is not present in the three dots menu.
PS2 : devtool console gives an error
Unchecked runtime.lastError: Specified native messaging host not found.
localhost:18821/command:1          Failed to load resource: net::ERR_CONNECTION_REFUSED
localhost:7754/command:1          Failed to load resource: net::ERR_CONNECTION_REFUSED
_generated_background_page.html:1 Uncaught (in promise) undefined
DevTools failed to load source map: Could not load content for webpack:////home/tcagent/.buildAgent/work/af845e0f9afe3754/node_modules/rxjs/Subject.js.map: Fetch through target failed: Unsupported URL scheme; Fallback: HTTP error: status code 404, net::ERR_UNKNOWN_URL_SCHEME
« Last Edit: December 27, 2022, 02:14:49 PM by IMGR »

Offline Sandu-RM

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 102
  • Taking care of the Secure Browser releases
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #21 on: December 27, 2022, 02:18:23 PM »
Problem is still there. I'm running Windows 10 and Avast Secure Browser is Version 108.0.19667.125

PS1 : the Bank Mode menu entry is not present in the three dots menu.
PS2 : devtool console gives an error
Unchecked runtime.lastError: Specified native messaging host not found.
localhost:18821/command:1          Failed to load resource: net::ERR_CONNECTION_REFUSED
localhost:7754/command:1          Failed to load resource: net::ERR_CONNECTION_REFUSED
_generated_background_page.html:1 Uncaught (in promise) undefined
DevTools failed to load source map: Could not load content for webpack:////home/tcagent/.buildAgent/work/af845e0f9afe3754/node_modules/rxjs/Subject.js.map: Fetch through target failed: Unsupported URL scheme; Fallback: HTTP error: status code 404, net::ERR_UNKNOWN_URL_SCHEME

Hello,

have you tried to manually update Avast AV to the latest version and then restart your PC?

Thank you

Offline IMGR

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #22 on: December 29, 2022, 01:17:16 PM »

Hello,

have you tried to manually update Avast AV to the latest version and then restart your PC?

Thank you

Yes I did, but it still doesn't work.

Offline yinn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #23 on: December 29, 2022, 03:34:12 PM »
I don't notice any change in banking mode, it still opens a Google Chrome window instead of the ASB window.

Same here, when I try to open ASB, I see all my Chrome bookmarks, passwords,... imported into ASB! (not my choice since I tried to keep them separated)
And when I open the Bank Mode, it just opens with new Chrome tab.
That's quite annoying and I feel more and more unsecure.

ASB version 108.0.19667.125 (repaired and reinstalled several times, last one on 29/12/2022)
Avast Antivirus version 22.12.6044 (version 22.12.7758.769) updated on 19/12/2022