Author Topic: Still to many problems with 5.0.377 and XP3  (Read 10466 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jeffj4873

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
Still to many problems with 5.0.377 and XP3
« on: January 24, 2010, 02:31:24 AM »
5.0.366 was constant BSOD's, Based on Vik's response I loaded 5.0.377 to see how it did and still had intermiddant BSOD's. 5.0 is still not stable in XP3 envirment. I finally went back to 4.8 for it's stability, at least during tax time. The guys have more work to due on 5.0, at least in XP enviroment.

Offline Ho-chi-minh

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 197
  • Pirate
Re: Still to many problems with 5.0.377 and XP3
« Reply #1 on: January 24, 2010, 02:33:59 AM »
yup avast 5 doesnt work on my xp too...recovered xp using system restore n now back with 4.8!
Intel core i7, 8gb ddr3,Win 7, Avast Internet Security, spyware blaster free, Usb disk security,ccleaner,diskeeper,tuneup utilities,unlocker,steam,connectify, megui

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 84901
  • No support PMs thanks
Re: Still to many problems with 5.0.377 and XP3
« Reply #2 on: January 24, 2010, 03:44:11 AM »
I guess I'm lucky then as I have it in XP Pro SP3 and no problems, so this can't be an across the board issue with XP. But what it could be is somewhat of a mystery.

Did you not send Vlk the dump files for the BSODs on 5.0.377 ?
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.3.2459 (build 21.3.6164.561) UI 1.0.609/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline jeffj4873

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
Re: Still to many problems with 5.0.377 and XP3
« Reply #3 on: January 24, 2010, 04:21:15 AM »
Never done that nor do I know how or Vik's address. Only been on this board a couple of months

Offline Avastfan1

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 965
Re: Still to many problems with 5.0.377 and XP3
« Reply #4 on: January 24, 2010, 04:39:29 AM »
I have had mixed results on my Window$ XP Pro $P3 system.

A minor fuck-up with the installation freezing right at the end with 'Error: cannot contact server' was the first bug. Manual reboot and everything seems to be ok.

The only other thing is Avast seems to be raping Firefox ---> http://forum.avast.com/index.php?topic=54176.0

Thank Christ I've not had any BSODs!

Hope that helps!
Window 7 Home Premium - Avast Pro 7.0.1474 - PC Tools Firewall Plus 7.0.0.123 - MBAM 1.70 - Firefox 17.0.1 - NoScript 2.6.4.2 - Adblock Plus 2.2.1

Offline mkis

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1620
Re: Still to many problems with 5.0.377 and XP3
« Reply #5 on: January 24, 2010, 04:45:07 AM »
I guess I'm lucky then as I have it in XP Pro SP3 and no problems, so this can't be an across the board issue with XP. But what it could be is somewhat of a mystery.

Did you not send Vlk the dump files for the BSODs on 5.0.377 ?

+1

So far both computers running avast! Free are going fine
Avast7 Free, MBAM (on demand), MVPS Hosts

Intel DG41TY, Windows 7 Ultimate, IE9, Google Chrome, 4 GB ram, Secunia PSI, ccleaner, Foxit Reader, Faststone Image viewer, MWSnap.

Offline Vladimyr

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1639
  • Super(massive black hole) Poster
Re: Still to many problems with 5.0.377 and XP3
« Reply #6 on: January 24, 2010, 04:46:03 AM »
I've have 5.0.377 IS on 3 office machines with XP Pro SP3 since last week, all working flawlessly but they may not be being "extended" by our users.
There is a way that seems right to a man,
       but in the end it leads to death
.” - Proverbs 16:25

Offline Ho-chi-minh

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 197
  • Pirate
Re: Still to many problems with 5.0.377 and XP3
« Reply #7 on: January 24, 2010, 04:54:10 AM »
hey the problem WILL occur in windows xp sp3+avast 4.8 pro when upgraded to avast 5 PROFESSIONAL edition.. im sure about it..try out if u want..ive checked wit my frnds too
Intel core i7, 8gb ddr3,Win 7, Avast Internet Security, spyware blaster free, Usb disk security,ccleaner,diskeeper,tuneup utilities,unlocker,steam,connectify, megui

Offline lister

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 119
  • I'm a llama!
Re: Still to many problems with 5.0.377 and XP3
« Reply #8 on: January 24, 2010, 05:04:11 AM »
I had the slow connection (or pages not loading fully, or at all) and I traced it back to the 3rd party firewall.

If you have one, remove any old avast entries and on reboot it should ask for new rules when avast runs. Online armor will stop the avastui loading even if you set it to trust/allow until next boot.

Maybe this helps, maybe not.
CPU: Intel Core i7 2600 OS: W7 x64 sp1(updated) MEMORY:16gb RAM SYSTEM DISK: 128gb GRAPHICS: AMD Radeon HD 6900 2gb SECURITY SOFTWARE: avast! free (7.0.1426) - comodo firewall 5.10

Offline kadenk

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 25
Re: Still to many problems with 5.0.377 and XP3
« Reply #9 on: January 24, 2010, 05:28:32 AM »
i got one BSOD a few days after i installed on top of 4.8

I'm on vista 32 bit

Offline ardvark

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1512
  • John 3:16 (I'm not an "avast! evangelist")
Re: Still to many problems with 5.0.377 and XP3
« Reply #10 on: January 24, 2010, 08:47:45 AM »
Thank Christ I've not had any BSODs!

Hi...

You can thank Him for a WHOLE lot more than that! See my first signature link below. ;)

Can we watch the language a bit? :)

God bless :)
« Last Edit: January 24, 2010, 09:09:36 AM by ardvark »

Offline akama1

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 286
  • Never give up on anything!
Re: Still to many problems with 5.0.377 and XP3
« Reply #11 on: January 24, 2010, 09:17:33 AM »
hmmmmmmmmmmmmm seems there is still a lot of bugs with avast 5. maybe they might get most of these unstability,slowdown issues and BSODs on the next program update or maybe the next one after the next well i hope so. all i wanna say is y isn't the bahavior shield taking any action same goes to the heuristics.
win7 ultimate 32 bit/ 3gb ram/intel core 2 duo 2.1 ghz/ avast 7 free / comodo firewall 5.9/ mbam free/ emsisoft emergency kit/ CCE

Offline Gizbar

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
  • So long and thanks for all the fish!
Re: Still to many problems with 5.0.377 and XP3
« Reply #12 on: January 24, 2010, 09:50:41 AM »
It has been noted by quite a few users on these forums that the upgrade path from 4 to 5 isn't working anything like it should. It has been recommended that everybody uninstalls version 4 completely, using the cleaner tool if necessary, then installs version 5 from scratch.

My install of version 5 with xp home sp3 is working great.

Can't remember what the cleaner tool is called, I'm sure somebody will chip in...

regards, Gizbar.
Phenom II 955 @ 3.6Ghz, 4GB Ram, Win 7 64-bit HP
2 x 500GB HD, Firefox 3.5, Avast! 5 Free. Ccleaner, Spybot S&D 1.6.2, MBAM free

Offline RedFan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 128
Re: Still to many problems with 5.0.377 and XP3
« Reply #13 on: January 24, 2010, 10:06:48 AM »
i got one BSOD a few days after i installed on top of 4.8

I'm on vista 32 bit
You should try to do a clean install, when i read all the comments on this forum, its better to uninstall first & do a clean install of v.5

How to uninstall our software using aswClear.exe:   http://www.avast.com/uninstall-utility


What service pack do you have on your vista? some people did a upgrade to SP2 and solved the problem with avast.
Avast Running fine on my Windows 7 computer and also on my notebook with XP sp3
On my wife's notebook with vista 32bit SP2 no issues so far.

Greetz
« Last Edit: January 24, 2010, 10:18:46 AM by RedFan »
Intel® i3 Dual-Core @3,5 GHZ. RAM: 16GB ddr3 || SSD 500 GB || Windows 10 Home x64 || Edge-Chromium user.

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 84901
  • No support PMs thanks
Re: Still to many problems with 5.0.377 and XP3
« Reply #14 on: January 24, 2010, 04:41:32 PM »
Never done that nor do I know how or Vik's address. Only been on this board a couple of months

His email is on the left of all his posts.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.3.2459 (build 21.3.6164.561) UI 1.0.609/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security