Author Topic: New *release* build of avast now available (5.0.507)  (Read 125427 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline =SKY=

  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1612
  • *2010* - Thanks for 10 years!!!
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #120 on: April 17, 2010, 02:03:28 AM »
Perhaps it is important -in your special case- WHERE you start the update.

There are 2 ways to do this:

in picture 1 right next to the point "Update engine and virus definitions".
You can't see it here on the picture, but the button appears when an update is available;

in picture 2 you can start directly with the button "Update Program".

Try the two ways - perhaps you get the result you want!!!

It's just an idea -- and sorry for my bad English, but I hope, you know what I mean...
« Last Edit: April 17, 2010, 02:16:37 AM by ~SKY~ »
My oldest darling: W2k Pro SP4 & UR1 @ avast! Free Antivirus 8.0.1497 | MBAM Free | Browsers: Palemoon & K-Meleon [BOTH MODIFIED for W2k] |

Offline Derelict_AZ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #121 on: April 17, 2010, 02:28:07 AM »
I was getting errors about my license being expired (doesn't expire until 2012) trying to install the latest update through the updater. I got around that by downloading the 5.0.507 setup file and installing it directly overtop my current install. Everything updated ok that way. Maybe this would help you too. I'm at work right now, so I don't have the URL for the setup program.

@~SKY~: Nice avatar!!
« Last Edit: April 17, 2010, 02:29:59 AM by Derelict_AZ »
RT: Malware Defender | Jetico Personal Firewall 2 | avast! 5 Pro | SuRun | Acrylic DNS | Sandboxie | SUPERAntiSpyware Pro
OD: HostsMan | Trojan Remover | Hitman Pro | Malwarebytes' Anti-Malware Pro
OS: Windows XP SP3

Offline 64mike

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #122 on: April 17, 2010, 02:55:11 AM »
Have PRO and was updated.

Offline nighttree

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #123 on: April 17, 2010, 04:43:28 AM »
Windows XP.

Was prompted to update from older version....did so....but system wont actually start running  ???

Status reads: Unsecured, but wont respond to "fix now" or "start program".

System shields all read "unknown" and when you hit start say "system shield unreachable"

Update definitions and virus definitions all read "unknown"

I have rebooted, and un-installed and reinstalled....no change.

Tried update, and it just responds that the service is not running.

I am NOT computer wise....so any advice needs a step by step...and possible baby talk  :-[


« Last Edit: April 17, 2010, 05:37:00 AM by nighttree »

Offline Ivan Samuelson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 35
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #124 on: April 17, 2010, 05:36:23 AM »
Perhaps it is important -in your special case- WHERE you start the update.

There are 2 ways to do this:

in picture 1 right next to the point "Update engine and virus definitions".
You can't see it here on the picture, but the button appears when an update is available;

in picture 2 you can start directly with the button "Update Program".

Try the two ways - perhaps you get the result you want!!!

It's just an idea -- and sorry for my bad English, but I hope, you know what I mean...

Thanks for the help. I tried both ways and it still doesn't clear up the issue in the Update section.

I guess I'll just have to wait. I don't understand why this doesn't work and I wish someone from Avast would respond.

Offline Kamence

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 71
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #125 on: April 17, 2010, 10:02:25 AM »
Not working on my Computer. I switched back to Avast 4.8. :'( :'( :'( :'(

http://forum.avast.com/index.php?topic=58636.0

Gigabyte P61-DS3-B3//Core i3 2100 3.1Ghz//Ram:4GB DDR3//9600GT 512MB//160GB WD//
Active Protection:Avast 7

Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 70058
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #126 on: April 17, 2010, 10:50:36 AM »
I am using 32bit XP.

Please update your XP to SP3 and see if the problem persits.
asyn
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.4.2460.B#1 [UI.612] - EEK - Firefox ESR 78.10 [NS/uBO/PB] - TB 78.10
Avast-Tools: Secure Browser 90.0 - Cleanup 21.1 - SecureLine 5.11 - Driver Updater 21.1 - CCleaner 5.78
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline RoyW01

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #127 on: April 17, 2010, 10:53:29 AM »
Looking for some advice.

Upgraded to 5.0.507 on a DELL laptop, running Windows 7 Ultimate x64,  and a full or quick scan results in everything locking up.  However, uninstalled and reinstall version 4.8 and now experiencing the same problem where a full or quick scan locks up the PC.

I have installed 507 succesfully on a Windows XP (x86) machine and a Windows 7 ultimate PC (x64) and everything working as expected.

Any pointers would be great?

Offline Ivan Samuelson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 35
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #128 on: April 17, 2010, 01:05:50 PM »
Looking for some advice.

Upgraded to 5.0.507 on a DELL laptop, running Windows 7 Ultimate x64,  and a full or quick scan results in everything locking up.  However, uninstalled and reinstall version 4.8 and now experiencing the same problem where a full or quick scan locks up the PC.

I have installed 507 succesfully on a Windows XP (x86) machine and a Windows 7 ultimate PC (x64) and everything working as expected.

Any pointers would be great?

May I ask where you got .507 from? Is this .507 for the Antivirus only or for the Internet Suite? When I download the internet suite, I get .462.

Thanks!

Offline MiguelAngelXP

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #129 on: April 17, 2010, 02:18:41 PM »
All fine here , updated from .462 to .507

Thanks....
Miguel Angel  8)

avast 5.0.x Free Edition
SONY VAIO VGN-CS270T
Centrino 2,4 Ghz Core Duo 2, 4GB RAM
Windows 7 Ultimate 64bit
COMODO Internet Security 5.x

Offline kantagara

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 90
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #130 on: April 17, 2010, 03:32:34 PM »
nice. but could u add serbian language in next update  ::)
My poor configuration Intel Celeron 2.4GHz,2x512MB kingston,ATI radeon 9600 pro,HDD 2x40GB ATA + External Hard Drive Yakumo 300GB.
Real-timeAvast 5 Internet security beta.
On-access:MBAM
Other:Tuneup utilities 2010,Mozilla FF with WOT,ABP and Internet download manager

Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 70058
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #131 on: April 17, 2010, 04:35:45 PM »
May I ask where you got .507 from? Is this .507 for the Antivirus only or for the Internet Suite? When I download the internet suite, I get .462.
Thanks!

5.0.507 is available for all versions (free/pro/ais).
Just manually update your .462 !!! :)
asyn
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.4.2460.B#1 [UI.612] - EEK - Firefox ESR 78.10 [NS/uBO/PB] - TB 78.10
Avast-Tools: Secure Browser 90.0 - Cleanup 21.1 - SecureLine 5.11 - Driver Updater 21.1 - CCleaner 5.78
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline nighttree

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #132 on: April 17, 2010, 04:49:32 PM »
OK, I'm getting really frustrated.

I've tried implementing advice I've seen given for other posts....but nothing is helping.

tried going through add/remove programs and doing "repair" but that changes nothing.

All attempts to update show "failed...service is not running"

tried un-installing and re-installing.....same results, it's there but not running.

tried un-installing and replacing with the older version, and I don't even show the old version on my system.

I've sent two seperate messages to TS, but have gotten no response.

 :'(
« Last Edit: April 17, 2010, 04:55:14 PM by nighttree »

Offline marquita188

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #133 on: April 17, 2010, 05:07:28 PM »
OK, I'm getting really frustrated.

I've tried implementing advice I've seen given for other posts....but nothing is helping.

tried going through add/remove programs and doing "repair" but that changes nothing.

All attempts to update show "failed...service is not running"

tried un-installing and re-installing.....same results, it's there but not running.

tried un-installing and replacing with the older version, and I don't even show the old version on my system.

I've sent two seperate messages to TS, but have gotten no response.

 :'(


I'm going through the same thing :'(

Offline nighttree

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: New *release* build of avast now available (5.0.507)
« Reply #134 on: April 17, 2010, 05:12:06 PM »

I'm going through the same thing :'(
[/quote]

I've noticed your posts and we seem to be having more or less the same problem.

Hopefully someone will give us some advice....I'm getting real nervous about having no protection for going on three days now  >:(

Windows XP.

Was prompted to update from older version....did so....but system wont actually start running 

Status reads: Unsecured, but wont respond to "fix now" or "start program".

System shields all read "unknown" and when you hit start say "system shield unreachable"

Update definitions and virus definitions all read "unknown"

I have rebooted, and un-installed and reinstalled....no change.

Tried update, and it just responds that the service is not running.

I am NOT computer wise....so any advice needs a step by step...and possible baby talk 
« Last Edit: April 17, 2010, 05:14:45 PM by nighttree »