Author Topic: No more internet after install AVAST 5.0.677  (Read 20242 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Chichiviriche

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
No more internet after install AVAST 5.0.677
« on: September 13, 2010, 11:10:25 PM »
Hello,
I've just bought a PC ACER Aspire AMD Athlon 64x2, and reformated the hard disk, and installed a new XP SP3. Everything works fine.
After installation of AVAST, the web access through Mozilla Firefox or IE is impossible, although the internet connection is there (good update of Avast files or windows)
Do you have some possible explanations ?
Thanks in advance
Chichiviriche

Offline Gargamel360

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2347
  • Memento Mori
Re: No more internet after install AVAST 5.0.677
« Reply #1 on: September 13, 2010, 11:27:18 PM »
What Avast! you have would help troubleshoot.

Free, Pro, or Suite?
Signature?  But I gots no pen....

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67274
Re: No more internet after install AVAST 5.0.677
« Reply #2 on: September 14, 2010, 12:05:01 AM »
Any firewall installed?
The best things in life are free.

Offline smartt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: No more internet after install AVAST 5.0.677
« Reply #3 on: September 14, 2010, 02:04:28 AM »
Had the same issue with the latest update.  I've been using the Free version for months but every since the very latest update (I have it set to download and install updates automatic) the Internet connectivity was intermittent.  Completely uninstalled Avast and the problem hasn't come back.  I run Windows 7 64 bit, firewall is off.  Also, when I would try to go into Avast control panel the program wouldn't respond.

If there's a log file or anything a tech wants to look at let me know.
« Last Edit: September 14, 2010, 02:09:33 AM by smartt »

Offline marc-d-l

  • Poster
  • *
  • Posts: 421
Re: No more internet after install AVAST 5.0.677
« Reply #4 on: September 14, 2010, 05:42:56 AM »
I had the same problem on all 3 of my pc's had to uninstall and re install.Firewall had nothing to do with it as I tried it with the firewall shut off.Working fine now.
Window 7 64 bits SP1 premium Avast 2014.9.0.2018  free, Firefox 29.0.1  MBAM, free spywareblaster, ABP,   Comodo firewall and a routerfirewall, Winpatrol.Superantispyware,Zemana Anti Logger.

Offline Chichiviriche

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: No more internet after install AVAST 5.0.677
« Reply #5 on: September 15, 2010, 02:10:00 PM »
I'm using Avast 5 Free.
I've the standard firewall of Windows XP, I touched nothing from the standard XP installation
If I desactivate AVAST, the WEB access is Ok. When I reactivate, the WEB access is gone.
What can be the cause ?

By the way i just read above that marc-d-l had the same problem, and solved it by uninstall and reinstall ?

Offline Chichiviriche

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: No more internet after install AVAST 5.0.677
« Reply #6 on: September 19, 2010, 05:41:06 PM »
Hello,
can you please continue to help !
With my new XP SP3 installation, the first program i installed was Avast5 free.
After installation of AVAST, the web access through Mozilla Firefox or IE is impossible, although the internet connection is there (good update of Avast files or windows).
If I desactivate AVAST, the WEB access is Ok. When I reactivate, the WEB access is gone.
I've done a proper uninstall and reinstall, but the result is the same.
What do you suggest ?
Chichiviriche

Offline SafeSurf

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5202
Re: No more internet after install AVAST 5.0.677
« Reply #7 on: September 20, 2010, 07:37:41 AM »
@ Chichiviriche,

User OS: XP SP3
Avast Free
XP FW

***What other security software do you currently have or did you have in the past on this machine including antivirus (AV), firewall (FW), and other security programs?  If they were in the past, how did you remove them (the vendor's uninstaller's tool or another way)?

Have you tried a Repair of Avast:
- Go to Control Panel > Add/Remove programs > Avast Antivirus > Remove.
- Then choose Repair function in the pop-up window (Repair).  Reboot.

If the repair fails, follow these exact instructions for an uninstall and CLEAN install of Avast:

1. Save a copy of newest version of Avast (5.0.677) for the version you need and save it to your HDD:
Freehttp://files.avast.com/iavs5x/setup_av_free_eng.exe - (English only)
Freehttp://files.avast.com/iavs5x/setup_av_free.exe - (Multi-language version)
2. Download the Avast Uninstall Utility, aswClear5.exe http://www.avast.com/uninstall-utility and save it to your HDD (it has uninstall tools for both 4.0 and 5.0).
3. Disconnect from the Internet at this time.
4. Boot into Safe Mode (hit F8 repeatedly) and run the Avast Uninstall Tool.
5. Reboot twice.
6. Install the newest version of Avast and reboot.
7. Get Internet access and update Avast definitions.
8. Register your copy or add the license key for Free
      Free – http://www.avast.com/registration-free-antivirus.php

Let us know how this works out for you.



Mac 10.9.4 /Safari and Firefox (NoScript/AdBlockPlus/BetterPrivacy/Ghostey)/
Vista Home Prem (same add-on's)/Avast Free/Online Armor Premium Firewall/MBAM Premium)/ Mobile MBAM.

Offline Chichiviriche

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: No more internet after install AVAST 5.0.677
« Reply #8 on: September 20, 2010, 09:31:27 AM »
Hello,
as, I said, my ACER M3100 PC has just been reformatted, with a new XP/SP3 installation : so no programm, no other other antivirus.
I've tried already a proper clean uninstall and reinstall, as you explain, but the result is the same.
If I desactivate AVAST, the WEB access is Ok. When I reactivate, the WEB access is gone
What shall I do ?
Thanks
Chichiviriche

Offline SafeSurf

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5202
Re: No more internet after install AVAST 5.0.677
« Reply #9 on: September 20, 2010, 09:35:23 AM »
Check your computer for malware with Malwarebytes’ Anti-Malware (MBAM).
·   Download free http://www.malwarebytes.org/ for an on-demand scanner.
·   Double Click mbam-setup.exe to install the application.
·   After install, click update so you have latest database before scanning.
·   Under Settings:
o   General: Automatically Save File After Scan Completes is checked off
o   Scanner SettingsCheck all boxes
o   Updater: Download and install update if available is checked off
·   Once the program has loaded, select "Perform FULL Scan", then click Scan.
·   The scan may take some time to finish, so please be patient.
·   When the disinfection scan is complete, a log will appear in Notepad and you may be prompted to Restart. (See Extra Note).
·   Click the “remove selected” button to quarantine anything found.  You will find the infection details under the Quarantine tab.
·   The log is automatically saved by MBAM and can be viewed by clicking the Logs tab in MBAM.
·   Copy & Paste the entire report in your next reply.
Mac 10.9.4 /Safari and Firefox (NoScript/AdBlockPlus/BetterPrivacy/Ghostey)/
Vista Home Prem (same add-on's)/Avast Free/Online Armor Premium Firewall/MBAM Premium)/ Mobile MBAM.

Offline -Genesis-

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 285
Re: No more internet after install AVAST 5.0.677
« Reply #10 on: September 20, 2010, 03:48:04 PM »
@ Topic Starter,

I think a conflict of windows update.

Is you OS Legit?

Did you try uninstalling Firefox? and see if IE has a web access?
Windows 10 Pro 1909/ Windows Defender/
Ryzen 5 1600/ Aorus Gtx 1080Ti Xtreme/ Gskill Trident Z RGB 3000/ Samsung Evo 250GB/ Western Digital Black 1 TB

Offline ziucqea

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 149
Re: No more internet after install AVAST 5.0.677
« Reply #11 on: September 21, 2010, 06:27:02 AM »
I also encounter this issue. After updating to 5.0.677 (aIS, and it's the only security-related software on my pc, with Windows firewall and UAC off), I have to disable Webshield after booting before I can get access to Internet. Though I doubt why Webshield would suddenly work fine and doesn't block my connection if I restart it some time later(15 minutes at least or so, I think).
Anyone got an idea on what's wrong???

PS: I've tried a clean re-installing of it, but of no effect.
Firefox 3.6.13
avast! Free 6.0
OS:Win 7 Ultimate, 64bit
Hardware:
Intel P8700,2G RAM

Offline Chichiviriche

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: No more internet after install AVAST 5.0.677
« Reply #12 on: September 21, 2010, 02:21:51 PM »
It seems that we are many to have exactly the same problem, in the same conditions !
On my side, I've a legit XP, and no other program installed, except Avast 5 free and Firefox. I don't know if windows updates can make a conflict.
Avast, help please !

Offline SafeSurf

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5202
Re: No more internet after install AVAST 5.0.677
« Reply #13 on: September 22, 2010, 10:06:27 AM »
@ Chichiviriche,

I am still waiting for your Full MBAM scan.  Please see my post on how to download it, then cut and paste your log.  This will give me information so that I can help you.  Thank you.
Mac 10.9.4 /Safari and Firefox (NoScript/AdBlockPlus/BetterPrivacy/Ghostey)/
Vista Home Prem (same add-on's)/Avast Free/Online Armor Premium Firewall/MBAM Premium)/ Mobile MBAM.

Offline Chichiviriche

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: No more internet after install AVAST 5.0.677
« Reply #14 on: September 22, 2010, 09:50:21 PM »
Hello SafeSurf,
here is the full MBAM scan, as you asked. Thanks
Chichiviriche

Malwarebytes' Anti-Malware 1.46
www.malwarebytes.org
Version de la base de données: 4672
Windows 5.1.2600 Service Pack 3
Internet Explorer 6.0.2900.5512

22/09/2010 19:58:16
mbam-log-2010-09-22 (19-58-16).txt

Type d'examen: Examen complet (C:\|D:\|E:\|)
Elément(s) analysé(s): 200594
Temps écoulé: 8 minute(s), 42 seconde(s)

Processus mémoire infecté(s): 0
Module(s) mémoire infecté(s): 0
Clé(s) du Registre infectée(s): 0
Valeur(s) du Registre infectée(s): 0
Elément(s) de données du Registre infecté(s): 0
Dossier(s) infecté(s): 0
Fichier(s) infecté(s): 0

Processus mémoire infecté(s):
(Aucun élément nuisible détecté)

Module(s) mémoire infecté(s):
(Aucun élément nuisible détecté)

Clé(s) du Registre infectée(s):
(Aucun élément nuisible détecté)

Valeur(s) du Registre infectée(s):
(Aucun élément nuisible détecté)

Elément(s) de données du Registre infecté(s):
(Aucun élément nuisible détecté)

Dossier(s) infecté(s):
(Aucun élément nuisible détecté)

Fichier(s) infecté(s):
(Aucun élément nuisible détecté)