Author Topic: Program update 7.0.1451  (Read 223452 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline AdrianH

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 854
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #15 on: June 28, 2012, 09:46:43 PM »
Crashed repeatedly on trying to run an upgrade from install package, upgrade via GUI not available/not working.

Clean uninstall, then fresh install of AIS with only antivirus and firewall.  Yet again the sandbox was clearly seen installing and interferes with IE9 .

Despite being reported numerous times the same installer issue is present. Fesh install , go to Control Panel > All Programs > Avast > Change > add or remove any feature > restart and WebShield no longer functions , repair will not fix this so a re install is required .

Firewall fails to load/start on each restart. Have tried repair, run a new install and the issues remain so Avast is now permanently off my Win7 partition, just using avast4 on my Linux install which will be my primary desktop from, now on.






Win8.1 Pro 64Bit  : KIS2014 : CryptoPrevent : Privazer:

Offline keloo05

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 183
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #16 on: June 28, 2012, 10:02:45 PM »
Script Shield doesn't work with the latest stable version of Google Chrome (20.0.1132.43).

Offline Gopher John

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2098
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #17 on: June 28, 2012, 10:13:07 PM »
Confirm the same issue as Bob on my RC1 7.0.1447 build, checking for a program update from the UI reports the program is up to date. It is as though the RC1 build is only looking for a beta/RC update availability.

Same here.  Updated by overinstalling.  After unchecking Google Chrome, did an Express Install.  Most settings survived the overinstall, except Mail Shield was reinabled.  I also had to register anew, even though I'd done a Clean install with 7.0.1442 Beta.
AMD A6-5350M APU with Radeon HD Graphics, 8.0GB RAM, Win7 Pro SP1 64bit, IE11
i7-3610QM 2.3GHZ, 8.0GB Ram,  Nvidia GeForce GT 630M 2GB, Win7 Pro SP1 64bit, IE 11
Common to both: Avast Premium Security 19.7.2388, WinPatrol Plus, SpywareBlaster 5.5, Opera 12.18, Firefox 68.0.2, MBam Free, CCleaner

Offline jadinolf

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 1090
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #18 on: June 28, 2012, 10:15:04 PM »
All 5 computers installed with the new version of AIS.

No problems but that's enough for a while. :)
printed on 100% recycled bytes

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 46148
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #19 on: June 28, 2012, 10:15:29 PM »
@lucas,
I've downloaded the manual installer but haven't used it in case you make changes.
I'll wait and try doing the auto update from the beta release again.
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 21.6, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline Gandalf1369

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 234
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #20 on: June 28, 2012, 10:22:28 PM »
Is anyone else having a problem with the latest release of avast (7.0.1451) and receiving email via Thunderbird?

I just updated to avast 7.0.1451 and, without making any changes what-so-ever to either Thunderbird or avast, Thunderbird stopped receiving any emails.  Before the update it was receiving just fine.  By the way, the email accounts are gmail and hotmail.

I played around a little bit with the security settings of Thunderbird and avast and finally got it to work, but only by setting the security in Thunderbird to "SSL/TLS".  The "Expert Settings" in avast for the Mail Shield I left unchanged - which are currently set to also have SSL security.  Another peculiar thing - the Mail Shield in avast shows NO activity at all.  It is as if the Mail Shield in avast says it is running but for some reason it is not.

Can anyone who uses Thunderbird confirm what I'm seeing or is there something screwy with my system.

BTW, my OS in Windows 7 64bit.
Windows 10 (64bit); 8GB RAM; Malwarebytes Anti-Malware Pro; avast Free (latest version)

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85786
  • No support PMs thanks
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #21 on: June 28, 2012, 10:28:26 PM »
@lucas,
I've downloaded the manual installer but haven't used it in case you make changes.
I'll wait and try doing the auto update from the beta release again.

Yes, I'm holding off on the use of the avast_free_antivirus_setup.exe to test any fix that might be released. Or what a novel idea if the new Emergency thingy could be put into practice. Though I can't even see an entry for it in the task scheduler.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.8.2487 (build 21.8.6586.697) UI 1.0.666/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline MikeBCda

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2248
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #22 on: June 28, 2012, 10:34:40 PM »
One sort-of benefit to not personally playing with the betas ... update from 1426 went just fine via the UI Maintenance, including picking up the proper registration info.

Just to clear up any confusion about the Chrome installation option, that choice doesn't show up until after rebooting, at least on XP.
Intel Atom D2700, 2 gig RAM, Win 7 x64 SP1 & IE-11, Firefox 51.0
(default). 320 gig HD, 15Mb DSL, Win firewall, Avast 12.3.2280 free, SpywareBlaster, MBAM Prem., Crypto-Prevent

Offline jl747

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 153
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #23 on: June 28, 2012, 11:00:13 PM »
Installed using the internal updater and so far so good.

Sending/Rec'g email using Thunderbird works.

chkdsk (error-checking) is also working.
Windows 10 Pro - Avast 18.4.2338 - Vivaldi 1.15.1147.xx
Zone Alarm Free Firewall

Offline Nesivos

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1352
  • Artists Rendering of New Pauley Pavilion @ UCLA
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #24 on: June 28, 2012, 11:28:28 PM »
Updated from GUI no problem.   

Downloaded installer file just in case no problem

Ran Quick Scan 3:25 minutes on my fastest computer.  Fastest ever and faster than the download of the installer file. ;D

By way of comparison Malwarebytes Quick Scan took 86 seconds.

Neither scan found anything which is how I like it. :)
« Last Edit: June 28, 2012, 11:32:47 PM by Nesivos »
OS: W7-SP1, Security: AIS 7, SAS Pro, WinPatrol Plus Network:2 Dell 570MT x64 1 Dell 660 Desktop with 8GB RAM Default Browser & Email: Firefox & Thunderbird latest Betas

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #25 on: June 28, 2012, 11:33:19 PM »
BTW, the servers.def file for the beta testers apparently hasn't been updated yet, so users who have installed the betas aren't getting the update to the release version yet. We will fix this tomorrow morning. In the meanwhile, if you don't feel like waiting, you can pull the full installer and run that (as some of you have already done).

Sorry for the inconvenience.


Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline DJBone

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6346
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #26 on: June 28, 2012, 11:37:17 PM »
BTW, the servers.def file for the beta testers apparently hasn't been updated yet, so users who have installed the betas aren't getting the update to the release version yet. We will fix this tomorrow morning. In the meanwhile, if you don't feel like waiting, you can pull the full installer and run that (as some of you have already done).

Sorry for the inconvenience.


Thanks
Vlk
Thanks for the explanation. Will update tomorrow via GUI.

DJBone
Win10 x64, APS (always latest version)
Avast Mobile Security (always latest version)

Offline Nesivos

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1352
  • Artists Rendering of New Pauley Pavilion @ UCLA
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #27 on: June 28, 2012, 11:47:10 PM »
SiteCorrect.

1. When I typed in avats.com I got the message

2. When I typed in Kazperzky.com Firefox Awesome bar took me directly to Kaspersky.com

3. When I typed in Nortan.com Firefox Awesome bar took me to Nortan.com, which is a legit website

4. When I typed in Macafie.com Firefox blocked me

No message from SiteCorrect in last three instances.

From the results of the very small sample I prefer Firefox Awesome bar to SiteCorrect so far.
OS: W7-SP1, Security: AIS 7, SAS Pro, WinPatrol Plus Network:2 Dell 570MT x64 1 Dell 660 Desktop with 8GB RAM Default Browser & Email: Firefox & Thunderbird latest Betas

Offline happy avast user

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 259
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #28 on: June 28, 2012, 11:58:34 PM »
Hi all.

Just to say that there was NO update button for me in avast! UI to update from avast! 7 RC1.

Uninstalled avast! 7 RC1 and did a FRESH CLEAN install of avast! FREE 7.0.1451 and everything for me seems to be running smoother and better than 7.0.1426.

The ONLY thing that I find that is NOT working for me is the Webrep plugin for FireFox 13, apart from that everything is running as smooth as ever.

Thank you Avast! team for a great job well done :)

happy avast user.
MY SYSTEM IS WINDOWS 7 HOME PREMIUM 64 Bit SP1 4.00 GB Ram (3.50 USABLE RAM)
AVAST 10.0.2200 FREE ANTIVIRUS RC3 10.0.2204
FREE CCleaner FREE MALWAREBYTES ANTIMALWARE WINDOWS FIREWALL

Offline MHJ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 39
  • yea that's me
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #29 on: June 29, 2012, 12:05:04 AM »
When is Avast going to make the script shield working with Chrome? It still isn't.

+1 (newest final 20.0.1132.43)

i must say i am a little confused. this issue was reported on the former final version and throughout all new betas and the rc by several people and now that the new final hit the masses, it's still not working? i have never seen any mod or developer reply to this issue either, almost as if it gets ignored on purpose!
« Last Edit: June 29, 2012, 12:28:06 AM by MHJ »
if you were ever infected by a virus... you are not alone